10 jel, hogy a pasid tesztelt téged

2023. szeptember 01. 07:30 - Life Advisor

kapcsolatban_teszteles.pngFolyamatosan azon tűnődsz, hogy vajon a pasid tesztel-e téged vagy sem? Úgy érzed, mintha tojáshéjon járnál? Normális, ha kételkedsz a kapcsolatodban, elsősorban akkor, ha a párod bizonyos viselkedéseket mutat, amelyek miatt úgy érzed, hogy tesztel téged. Megbeszélünk 10 olyan jelet, ami megmutatja, hogy a pasid tesztel téged és azt is, hogy mit tehetsz ellene.

1. Mindig hazugságon próbál kapni téged

Ha a barátod folyamatosan hazugsággal vádol, még akkor is, ha igazat mondasz, az annak a jele, hogy próbára tesz. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy beismersz-e valamit, amit nem tettél meg, vagy hazugságon kap, hogy lássa, hogyan reagálsz.

2. Folyamatosan megkérdőjelezi a cselekedeteidet

Ha a párod rendszeresen megkérdőjelezi a tetteidet és indítékaidat, az annak a jele lehet, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy megváltoztatod-e a viselkedésedet a reakciói alapján, vagy továbbra is önállóan cselekszel.

3. Bűntudatot kelt benned a döntéseid miatt

Ha a barátod bűntudatot kelt benned a preferenciáid miatt, az annak a jele, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy meggondolod-e magad vagy változtatsz-e a viselkedéseden az ő általa kapott elutasítás után.

4. Vegyes jeleket ad neked

Ha a barátod vegyes jeleket ad, az annak a jele lehet, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy egy bizonyos módon értelmezed-e a viselkedését, vagy reagálsz-e a következetlen cselekedeteire.

5. Nem rangsorolja az igényeidet és a vágyaidat

Ha a barátod nem rangsorolja az igényeidet és kívánságaidat, az annak a jele, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy tolerálod-e, ha második helyre tesz téged vagy épp ellenkezőleg kiállsz magadért és nem hagyod, hogy mindez bekövetkezhessen.

6. Teszteli a türelmed azzal, hogy nem reagál

Ha a barátod próbára teszi a türelmedet azzal, hogy nem reagál, az annak a jele, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy ideges leszel-e akkor, ha ő nem válaszol neked.

7. A csendet büntetésként használja

Ha a barátod büntetésként használja a csendes bánásmódot, az annak a jele, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja megnézni, hogy bocsánatot kérsz-e vagy megpróbálod jóvátenni, hogy véget vess a csendnek.

8. Összehasonlít téged más nőkkel

Ha a barátod más nőkhöz hasonlít, az annak a jele, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy féltékeny vagy bizonytalan leszel-e, amikor más nőket említ meg neked.

9. Megpróbálja irányítani a viselkedésed és a döntéseid

Ha a barátod megpróbálja irányítani a viselkedésed és a döntéseidet az annak a jele, hogy tesztel téged. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy engedsz-e a követeléseinek vagy kiállsz-e magadért.

10. Aláássa a bizalmad

Ha a barátod aláássa az önbizalmad, az annak a jele, hogy próbára tesz. Lehet, hogy megpróbálja kideríteni, hogy hiszel-e magadban vagy támaszkodsz a véleményére.

Mit tehetsz ellene?

Tegyük fel, hogy ezen jelek bármelyikére ráismersz. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy kommunikálj a pároddal és kifejezd, hogyan érzed magad a viselkedése miatt. Lehet, hogy nincs tisztában azzal, hogy a tettei milyen hatással vannak rád és egy beszélgetés segíthet tisztázni a dolgokat.

Tegyük fel azonban, hogy már megpróbáltál beszélni vele erről, de a párod még mindig tesztelget téged. Ebben az esetben mindez azt jelezheti, hogy a kapcsolatotok nem egészséges. A viselkedés tesztelése a manipuláció és az ellenőrzés jele lehet, és elengedhetetlen, hogy a saját jóléted prioritásként kezeld.

Ne feledd, megérdemled, hogy olyan kapcsolatban élj, ahol úgy érzed, hogy tisztelnek és értékelnek. Ne tolerálj olyan viselkedést, ami miatt másképp gondolnád.

Fontos, hogy figyelj azokra a jelekre, amelyek arra utalnak, hogy a barátod tesztelhet téged. Ezek a viselkedések kihívást jelenthetnek, függetlenül attól, hogy távolságtartóvá, túl kritikussá vagy irányítóvá válnak, sőt jelentősen befolyásolják az érzelmi jóléted, sajnos negatív irányba. Ha felismered ezeket a jeleket és beszélsz róla a pároddal, erősebb és bizalommal teli kapcsolat kiépítésén dolgozhattok. Ne felejts el nyíltan és őszintén kommunikálni a pároddal, határokat szabni és rangsorolni az igényeid. Ha a párod szorongást okoz neked, ne félj szakmai segítséget kérni vagy teljesen véget vetni a kapcsolatotoknak. Végső soron az egészséges kapcsolat magában foglalja a bizalmat, a tiszteletet és a nyílt kommunikációt és elengedhetetlen, hogy a jóléted mindenek feletti prioritásként kezeld.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása