Szingliség vagy kapcsolat? 4 jel, hogy megrekedtél

2023. június 07. 07:30 - Life Advisor

szingleseg_vagy_kapcsolat.pngA kapcsolatok egyszerre lehetnek szépek és kihívást jelentőek. Gyakran azon kapjuk magunkat, hogy a függetlenség iránti vágy és az érzelmi kapcsolat iránti vágy között őrlődünk. Ez egy harc, ami bennünk zajlik, ahol a szív és az elme állandó harcban áll egymással. Épp ezt a belső konfliktust tapasztalod? Íme négy jel, amely azt jelzi, hogy megrekedtél a szingliség és az érzelmi kötődés között.

1. A függetlenség szexi

Ha úgy gondolod, hogy az egyedülállóság a szabadság és a függetlenség végső útja, itt az ideje, hogy megkérdőjelezd ezt a feltételezést. A közhiedelemmel ellentétben megőrizheted a függetlenséged, miközben kielégítő kapcsolatban élsz. 

Valójában a pszichológusok az egyedülállóság és az összetartozás közötti egyensúly képességét az egészséges és szeretetteljes kapcsolat kulcsfontosságú aspektusának tekintik. A függetlenség iránti intenzív vágy felszínre kerülhet, mint a potenciális partnerek hibáira való hiperösszpontosítás tendenciája vagy mint az a tartós érzés, hogy "valami hiányzik". 

Ezek a viselkedések azonban valójában megküzdési mechanizmusként szolgálnak, amelyek célja az érzelmi távolság megteremtése.

2. Érzelmileg kimerült vagy

Az érzelmi kimerültség érzése a kapcsolatokban valódi küzdelem lehet. Néha úgy érezhetjük, hogy a kapcsolatok inkább kimerítőek, mint kielégítőek. Ez a felfogás származhat múltbéli tapasztalatokból vagy akár tanúi lehetnek a körülöttünk lévő viharos kapcsolatainknak, például elvált szüleinknek vagy egy barátnak, aki mérgező ciklusban ragadt az exével. 

Fontos azonban, hogy ne hagyjuk, hogy ezek a tapasztalatok diktálják a kapcsolatokról alkotott általános nézetünket. Időt szánni arra, hogy feltöltődjünk és magunkra összpontosítsunk a szingliség és egy kapcsolat között teljesen rendben van, sőt valójában ez egy egészséges gyakorlat mindenki számára. Lehetővé teszi számunkra, hogy átcsoportosítsuk magunkat és megtaláljuk saját belső erőnket.

De óvatosnak kell lennünk. Ha ez az egyedül töltött idő iránti igényt pajzsként használjuk, hogy elkerüljük az érzelmi poggyászunk és a megoldatlan problémáink kezelését, akkor ez problémássá válik.

3. Ellentmondásos érzelmek

Az ellentmondásos érzelmek gyakran zavarba ejthetnek minket. A pszichológia azt sugallja, hogy amikor egymásnak ellentmondó érzelmeket tapasztalunk, az annak a jele lehet, hogy elkerüljük az őszinte önreflexiót valódi vágyainkról és megpróbáljuk racionalizálni a belőlük kivezető utat.

Ez a belső küzdelem különösen nyilvánvalóvá válik, amikor az egyedülállóság vágya és az érzelmi kötődés iránti vágy között találjuk magunkat. A szívünk mélyén vágyakozhatunk szeretetre és kötődésre, de az elménk kitartóan mutatja be azokat az okokat, amelyek miatt egyelőre jobb választás egyedül maradni.

Ezek az okok a kapcsolat túl bonyolultságának feltételezésétől a múltbéli negatív tapasztalatok felelevenítéséig terjedhetnek annak bizonyítékaként, hogy miért a legjobb elkerülni az érzelmi összefonódásokat.

4. A személyes kiteljesedésre való törekvés

Végül, de nem utolsósorban a személyes kiteljesedésre való törekvés. Valószínűleg meggyőzted magad arról, hogy azért kell egyedülállónak maradnod, mert a korábbi kapcsolataid csalódást okoztak.

De tudod mit? Az igazi probléma valójában te lehetsz, nem pedig ők. A személyes fejlődés nem valami exluzív egyéni utazás, sőt akkor is megtörténhet, ha egy különleges személy van melletted. Ők lesznek a szurkolóid, a szikláid és az inspirációd, hogy szintet lépj.

Ne becsüld alá annak erejét, ha van valaki, aki hisz benned és arra ösztönöz, hogy önmagad abszolút legjobb verziója legyél. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása