A sikeres nap első szabálya : birtokold a reggeled

2023. május 02. 07:30 - Life Advisor

sikeres_reggelek.jpgMegszólal az ébresztő és kezdődik a nap. Kibotorkálsz az ágyból, félig nyitott szemekkel. Ahogy elindul a reggel, az elméd elkezd száguldani. Ellenőrizned kell az időjárást, fel kell öltöznöd, reggelizned kell és el kell indulnod otthonról. Nehéz időt találni mindenre, amit reggel meg kell tenned. A reggel éppen ezért mozgalmas időszak lehet, mivel megpróbáljuk az összes szokásos rutinunkat néhány rövid órával a munkába indulás előtt letudni. De ha prioritásként kezeljük és néhány egyszerű rituáléval kezdjük a napot, akkor sikeres napunk lehet.

Az első ilyen szokás, hogy a nagy volumenű feladatokat dél előtt végezzük el. 

A nap első fele remek alkalom arra, hogy szinte minden értékes munkánkat elvégezzük. 

A legértékesebb és legproduktívabb óráid az első négy óra - ez az az idő, amikor koncentrálunk és tele vagyunk energiával. Megéri reggel letudni a nap legfontosabb feladatát.

Minden blogposztomat reggel írom. Reggel frissebbnek és éberebbnek érzem magam, ezért úgy ütemezem, hogy dél előtt megírjam a posztokat. Ha ez nem jön össze, akkor a már folyamatban lévő posztjaimat áthelyezem a következő napi teendő listám elejére és foglalkozom a többi aznapra betervezett feladatokkal. 

A nap első felének megnyerése a sikeres nap kulcsa. Hatalmas motivációt jelent a nap hátralevő részére.

Valószínűleg neked is van egyéb, produktív rituáléd, amelyeket minden reggel csinálsz. Ha be tudsz illeszkedni a "mély munkába" akkor nagyszerű kezdete lehet a napjaidnak.

Reggelente tehetsz akár egy rövid sétát is még a munka előtt. A természetben lévő idő felkészíti az elméd a munkára. Ha nincs kedved kimozdulni vagy épp dézsából öntik az esőt az utcán, akár meditálhatsz is egyet. 

A mozgásban lévő test csodákat tesz az aggyal.

Reggel éberebbek vagyunk, ezért szánj néhány órát a kiemelten fontos feladataidra. Legyél proaktív abban, ahogy a reggeleidet töltöd.

A legfontosabb munka vagy akár a legnagyobb kihívást jelentő feladat elvégzése reggel azt jelenti, hogy nem kell rohannod, hogy elvégezd azt napközben vagy épp hogy sok időt elpazarolj rá a napod során.

Ha ki tudod pipálni azt az egy dolgot, amit meg kell tenned ahhoz, hogy produktívnak nevezd a napodat, akkor motiváltnak fogod érezni magad, hogy a következő napot is hasonlóan boldogan és örömmel kezd. 

Ahhoz, hogy felkészülj egy jó reggelre, döntsd el, mi a fontos, mielőtt az előző nap véget ér.

Ne reggel válaszd ki a legfontosabb feladatot. Ezt az időt takarítsd meg a munkádhoz. Minél kevesebb döntést hozol reggel, annál több időt és energiát tudsz fektetni a munkádba.

Válassz ki néhány alapvető szokást és rutint, amelyek mellett minden nap elkötelezheted magad és használd őket, hogy minden napod ugyanolyan sikeres lehessen. 

Különböző rituálékat és szokásokat is tesztelhetsz. Mindennek, amit teszel, mielőtt elkezdesz dolgozni ösztönöznie kell a produktív munkát. 

Nem kell reggelt kedvelő embernek lenned ahhoz, hogy reggel megcsináld a kitűzött feladataid. Csak néhány apró szokásra van szükséged és a napod nagyszerű kezdetet fog venni. 

Egy reggeli rutin képes feldobni de akár lerombolni is a napodat. Érdemes neked is átgondolnod, hogyan kellene kinéznie a reggeleidnek. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása