Egy nagyszerű módszer, hogy tiszteletben tartsd a szándékaid

2023. március 25. 07:30 - Life Advisor

szandek_tiszteletben.jpgWayne Dyer szerint : "A szándékunk teremti meg a valóságunkat." Az egyik legjobb ajándék, amit magadnak adhatsz, egy kis csend minden nap. A beszélgetés, a telefonálás, a fecsegés, az elfoglaltság, a telefonhívások, a forgalom, a fejben lévő zaj közepette, csak állj meg. Gondolj rá úgy, mint egy reggeli tervezési megbeszélés a főnökkel, de ha épp rohansz, nem kell reggel lennie. Megvárhatod, amíg eljön az este és minden lecsillapodik vagy választhatsz egy bármilyen más, neked tetsző időpontot. De a lényeg még mindig ugyanaz.

Szóval ki a főnök? Te! A felsőbb éned, a belső bölcsességed. Ez a szándékod, ami a felsőbb éneddel való kapcsolatod végső kifejeződése. A "főnök" elveszhet az életed minden zajával és elfoglaltságával együtt. Megrekedhetsz az ego aggodalmaiban - mire van szükségem, mit kell tennem, ki és mit mondott, miért gondolta ezt stb. - és beleragadhat az emberi létezésekbe és a napi "dolgokba". 

Eközben a "főnök" kiabál az irodád ajtaja előtt, de te vitába keveredsz valakivel, vagy valami esztelen tévéműsort nézel, vagy a munkáddal, a bevásárlással vagy a gyerekekkel vagy, vagy egyszerűen csak nem érsz rá.

Lehet, hogy tudatában vagy annak, hogy ez a hang megpróbál áthatolni a zajon, de nem igazán veszed észre, amíg végül néhány pillanatnyi csendet nem szentelsz magadnak. Egy kis békét. Egy rövid időszakot, hogy kizárd a világot és amikor hagyod, hogy a főnök beszéljen veled. 

Ez a "tervezési megbeszélés" elengedhetetlen, ha nem akarod, hogy a napjaid ámokfutásba kezdjenek. Csak egy rövid kis csend, hogy emlékezz vagy újra megfogalmazd a szándékod azzal kapcsolatban, hogy milyen ember szeretnél lenni, milyen életminőséget választasz. Ez a kis csend emlékeztető lesz a béke keresésére, a segítség felajánlására, a szeretetre és a türelemre a mindennapok során.

Egyáltalán nem tart sokáig. Még erőfeszítést és pénzt sem igényel. Egyszerűen megköveteli, hogy csendben maradj, csak néhány percre (vagy annyira, amennyit csak akarsz).

Csak adj esélyt a "főnöknek", hogy segítsen rangsorolni, megszervezni, a pályán maradni és emlékeztetni arra, hogy mi a munkád, és hogy továbbra is arra összpontosíthass, hogy elvégezd. 

Próbáld ki és élvezd ahogy az életed megváltozik!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása