Mit jelent a "teremtsd meg a saját valóságodat"?

2023. február 27. 07:30 - Life Advisor

sajat_valosag.jpgÉrezted már úgy, hogy elakadtál és nem voltál elégedett az életeddel? Jobb munkát, tökéletes kapcsolatot vagy több pénzt kívántál? Könnyű elhinni, hogy ha elég sokáig vársz, a megfelelő lehetőség vagy körülmény az öledbe esik, és akkor végre boldog leszel. De lehet, hogy hónapokat vagy akár éveket is elvesztegethetsz arra, hogy csak vársz, hogy valami megváltozzon. Íme néhány tipp, amelyek segítségével létre hozhatod a saját valóságodat, még akkor is, ha a dolgok irányíthatatlannak tűnnek.

Mit jelent a saját valóságod megteremtése?

A saját utad kovácsolása azt jelenti, hogy megtalálod az élet iránti szenvedélyedet és jövőképedet, és felhasználod a cselekvésre. Arról szól, hogy minden nap magabiztosan és lendülettel veszünk részt, ahelyett, hogy a pálya szélén állnánk és figyelnénk, ahogy az élet elhalad mellettünk. 

Ha tisztában vagy azzal, hogy mire törekszel, megtalálhatod az erőt, hogy megváltoztasd a helyzetedet és új célt adj az életednek.

Hogyan hozd létre a saját valóságodat?

A rutin és az életmód gyökerestől való kiirtása ijesztő érzés lehet. Ha nem vagy biztos benne, hogy hol kezdd, íme 5 tipp, hogy elkezdd létrehozni a saját valóságodat és teljes életet élj.

1. Lásd az életed fejezetekben

Ha azon kapod magad, hogy csak mozdulatokon mész keresztül, és úgy érzed, hogy minden nap egyforma, fontold meg a nézőpontod megváltoztatását.

Gondolj úgy az életedre, mint egy könyvre. Amikor létrehozod a saját valóságodat, tekintsd magad a történeted szerzőjének. Ha most stagnálónak érzed magad, az rendben van. A történet folyamatosan változik és mozog, ami azt jelenti, hogy megvan a hatalmad arra, hogy a következő fejezetet úgy írd meg, ahogy akarod.

Minden oldalnak nem kell hatalmas eredménynek vagy izgalmas eseménynek lennie. Ez lehet valami, például a fitnesz rutinod megváltoztatása kirándulással vagy egy nap eltöltésével, amikor a wellnessre összpontosítasz és egészséges ételeket főzöl. Még néhány oldalt is szentelhetsz az öngondoskodásnak, ahol csak otthon maradsz és órákig nézed a kedvenc sorozataid.

Ha most életed 25. fejezetében vagy, talán úgy tervezed a 30. fejezetet, hogy az legyen az, ahol végre megvásárolod álmaid autóját.

Amikor minden nap abból a gondolkodásmódból élsz, hogy megírod a saját életedet, akkor több szándékkal és céllal cselekszel. Kérdezd meg magadtól, mennyire szórakoztat most a történeted, vagy képzeld el, mit gondolnak mások a könyvedről, ha olvasnák.

Ha unatkozol, ne feledd, hogy új szavakat írhatsz, és hozzáadhatsz egy csavart, amely az építeni kívánt valóság felé terel. Minden nap egy új oldal és egy új lehetőség a cselekvésre.

2. Engedd el a gondolataidat

Talán képtelen voltál megváltoztatni a körülményeidet, mert elárasztottak a gondolataid. Amikor az elméd zavaros vagy zsúfolt, nincs egyértelmű irányod az életedhez és külső feszültségek vagy akadályok irányítanak. Ezért fontos az érzéseid megtisztítása a saját valóságod megteremtéséhez.

Fontold meg a naplóírást vagy a hálanapló elindítását. Sokszor ahhoz, hogy változtass az életeden, fizikailag papírra kell vetned ezeket a félelmeket vagy aggodalmakat, vagy hangosan ki kell mondanod őket. Amikor nehéz érzelmeket kapsz a mellkasodból vagy a fejedből, helyet szabadítasz fel az új ötleteknek és több motivációt szerzel.

A naplóírás lehetőséget adhat a tervek elkészítésére. Leírhatod a legnagyobb álmaid anélkül, hogy visszatartanád magad az ítélettől való félelemtől. Ha hozzáadsz egy időkeretet vagy ütemtervet készítesz a céljaidhoz, akkor nagyobb valószínűséggel fogod erőltetni magad azok elérésére, mert írásba foglaltad őket.

Még egy kis ellenőrzőlista készítése a hétre lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozz ki a nap korlátozott idejéből. Aztán néhány hónap múlva nézz vissza a naplódra. Meg fogsz lepődni, ha látod, hogy az elérni kívánt célok valóban megtörténtek.

Ha visszagondold azokra a szavakra, amelyeket írtál vagy mondtál, még azt is tapasztalhatod, hogy pozitívabb lettél. Büszke leszel a növekedésre és az új valóságra, amit létrehoztál.

3. Találd meg a pozitív horgonyaid

Egy bizonyos pontos valószínűleg stresszt vagy frusztrációt tapasztaltál, mert úgy érezted, hogy a dolgok gyorsan kibontakoznak. Talán volt olyan idő, amikor egy családtagod beteg volt, vagy nem kaptál előléptetést a munkahelyeden, de nem tehettél semmit. 

A káosz az élet állandó része, amely hullámokban jön és megy. A saját valóság megteremtésének kulcsa e bizonytalanság közepette az, hogy megtaláld a pozitív horgonyokat a világodban. Ez lehet egy olyan személy, akivel biztonságban érezed magad és akivel szemben képes vagy őszinte és sebezhető lenni az érzéseiddel kapcsolatban.

A horgonyod lehet valamiféle tárgy is, például egy különleges könyv, amit olvasol, amely vigaszt nyújt neked, vagy egy dal, amely boldog helyre visz. Ha megvannak ezek a pozitív támogatási rendszerek, akkor támaszkodhatsz rájuk a nehéz időkben és felhasználhatod őket a helyzet megváltoztatására.

Pozitív horgonyok nélkül, amelyekhez ragaszkodhatsz, elveszíted a valóság megértését. Ha a legkaotikusabb környezeted a munkahely, legyen egy képed a családodról vagy egy úti célról, ahova utazni szeretnél, és amely emlékeztetni fog a pozitív horgonyodra.

Ha olyan időszakon mész keresztül, amely különösen nyomasztó, fontold meg, hogy keresel egy barátot, aki a felelősséged partnere lehet. Minden reggel 10 percig beszélgethetsz vele, hogy energiát nyerj és készen állj a nap megragadására. Felhatalmazva és bátorítva fogod érezni magad arra, hogy felépítsd a kívánt életed, ha körülveszed magad a megfelelő eszközökkel, hogy földhözragadt maradj.

4. Találd meg a saját utad

Lehet, hogy az a korlátozó meggyőződésed van, hogy az életednek egy bizonyos módon kell kinéznie ahhoz, hogy kiteljesedjen. Talán úgy tekintesz valaki más valóságára, ahol egy hatalmas házban élnek, mint amire neked is törekedned kell. De ne feledd, hogy a saját utad feltérképezésének szépsége az, hogy nem kell illeszkedned egy bizonyos formához.

Amikor kialakítod a saját utadat, sokféle úton haladhatsz végig és megtalálhatod a hozzád leginkább illő életmódot. A lehetőségek korlátlanok. A titok az, hogy tudatában legyél minden választásodnak és megragadj minden pillanatot.

5. Ragadj meg minden lehetőséget

Ha meg akarod változtatni a karriered, fontold meg, hogy mik a természetes készségeid és az iparág, ahol a tehetséged ragyogni fog. Ha szenvedélyesen oktatod az embereket, akkor nem feltétlenül kell tanárrá válnod. Nagyon sok más lehetőség is van, mint például egy kis klub vezetése vagy az oktatóvá válás.

Fontold meg, hogy maradj nyitott, ha a rendizásról is van szó. Lehet, hogy szigorú elképzelésed van a fejedben arról, hogy ki az ideális partnered, de ha zárva maradsz attól, hogy találkozz bárkivel, aki nem tudja kipipálni az összes elvárásod, akkor a végén lemaradhatsz arról, aki leginkább hozzád való.

A saját valóságod felépítése azt jelenti, hogy kilépsz a dobozból, hogy megragadj minden lehetőséget, ami az utadba kerül. 

Záró gondolatok

A saját valóságod megteremtése lehetővé teszi számodra, hogy minden nap meggyőződéssel és elégedettséggel ébredj, mert tudod, hogy az igazságodat éled meg. Ha arra kényszeríted magad, hogy magabiztos helyről cselekedj, akkor hatalmadban áll felépíteni azt az életmódot, amire mindig is vágytál.

Ha fejezetekben tekintesz az életedre, és minden oldalt értelmessé teszel, büszke leszel a megírt történetedre. Amikor egy naplóban megtisztítod a negatív gondolatokat vagy szorongásokat, az elméd felfrissül és a testednek több energiája lesz. 

Ha olyan pozitív horgonyokat találsz, amelyekre támaszkodhatsz, amikor az élet kaotikusnak vagy bizonytalannak tűnik, az segít abban, hogy megalapozott maradj és arra összpontosíts, ami fontos számodra.

Ne feledd, hogy kihasználhatod a rengeteg lehetőséget az élet minden területén, csak hajlandónak kell lenned arra, hogy kilépj a komfortzónádból. Ha ez az 5 tippet beépíted a mindennapi életedbe, készen állsz arra, hogy kezdeményezd egy olyan valóság megteremtését, amely izgatottsággal tölt el.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása