6 dolog,amit nem tehetsz meg, ha vissza akarod kapni az exed

2022. november 10. 07:30 - Life Advisor

exed_miatt_ne_csinald.jpgA szakítás nehéz és néha a kapcsolatoknak mégis véget kell vetnünk. Amikor a kapcsolatunk válságba kerül, megfordulhat a fejünkben, hogy harcolnunk kell a kapcsolatért, de idővel lehet rájössz, hogy jobb véget vetni a kapcsolatnak, pláne ha kiderül, hogy a párod mondjuk megcsalt. Néha tehát jobb, ha csökkentjük a veszteségeinket és tovább lépünk. De fontos megjegyeznünk azt is, hogy minden helyzet egyedi és csak te tudod, hogy számodra mi a legmegfelelőbb. Ha szakítottál és úgy érzed, hogy érdemes harcolni érte, vannak bizonyos dolgok, amelyeket soha nem szabad megtenned, ha vissza akarod kapni az exedet.

A szerelem nem egyenes út

A kapcsolatokat mindig tesztelik, különösen az elején. Mindannyian tudni akarjuk, mennyire számítunk a másik embernek. Ne feledd, hogy gyakorlatilag minden olyan kapcsolat, amely legalább egy évig tart és úgy tűnik, hogy a házasság felé halad, megkapja a végső próbát. Az elutasított személynek tudnia kell, hogy közös jövőjük attól függ, hogy milyen készségekkel kezeli ezt a válságot. Ha az illető nyugodt tud maradni, a következő két lépés a kibékülés és a házasság lehet. Ez gyakran így is történik. Ha nem, akkor pedig semmilyen könyörgés nem változtat semmit. Nagyon is számít tehát, hogyan reagálunk egy szakításra.

Íme 6 dolog, amit soha nem szabad megtenned egy szakítás után.

1. Elmondod az (ex)párodnak, hogy mennyire hiányzik neked

Amikor elmondod neki, hogy mennyire szükséged van rá, azt kétségbeesettnek tekinti, nem pedig a legkívánatosabb tulajdonságodnak. Ehelyett engedd meg neki, hogy elszalasszon téged.

2. Kiteríted az összes kártyát

Az őszinteség a legjobb politika, de a nyitott könyv, nem annyira. Ha azt mondod neki, hogy nélküle elviselhetetlennek tűnik az életed, akkor feltártad a rejtélyt. Igen, ismer téged, de mindenki szeret egy kis intrikát. Ehelyett, hagyj neki egy kis teret a csodálkozásra.

3. Könyörögsz, hogy jöjjön vissza

Ha könyörögsz neki, hogy jöjjön vissza, valószínűleg az ellenkezőjét fogod elérni annak, amit remélsz. 

Hízelgő lehet, de kétségbeesettnek tűnsz a szemében. Senki sem jön össze az exével szánalomból és ha még meg is tenné, nagy lenne a kapcsolat kiegyensúlyozatlansága. 

Ehelyett adj időt és teret, hogy megvalósíthassa önmagát.

4. Csak rá összpontosítasz önmagad helyett

Ha minden idődet és figyelmed rá összpontosítod, az meggátol téged a fejlődésben és a gyógyulásodban.

Ehelyett, próbáld ki ezeket a módszereket : 

  • Gondoskodj önmagadról
  • Tölts időt a barátaiddal és a szeretteiddel
  • Tedd próbára magad és tűzz ki célokat
  • Menj ki a szabadba minden egyes nap, még akkor is, ha nincs kedved hozzá
  • Készíts egy új tervet az életedhez

5. Követed a közösségi médiában

Hajlamosak vagyunk sokat posztolni a pozitív történésekről a közösségi oldalakra, de a közösségi média nem mutatja be a teljes történetet. Az exed valószínűleg nem fogja kiposztolni, hogy tegnap este elhagyott téged. De őszintén szólva, nem is számít, hogy mit posztol vagy mit nem, mert most önmagadra kell összpontosítanod.

A közösségi média helyett, szánj időt a kapcsolataidra, találkozz a barátaiddal vagy keress egy kihívást önmagad számára, bármi ami pozitív töltést ad számodra, jó dolog lehet.

6. Velük alszol

Az emberek úgy bánnak velünk, ahogy mi megtanítjuk őket. Mindannyiunknak megvan a maga kényelmi szintje ebben a témában.

Miért akarnál megvásárolni egy tehenet, ha ingyen kapod a tejet? Tudom, nem értékeljük annyira azokat a dolgokat, amelyekért nem kell megdolgoznunk. 

Viszont ettől jobban fog téged értékelni? Mi a célod azzal, hogy még mindig vele alszol?

Újra össze kell jönnötök?

A szakítás nem könnyű. Úgy érezheted, hogy a fájdalom soha nem múlik el, pedig valójában mindig megtörténik, különösen, ha lépéseket teszünk a gyógyulás érdekében.

Csak te tudod eldönteni, hogy érdemes-e megpróbálnod megmenteni a kapcsolatodat.

Gondold meg, hogy csak a gondolat hiányzik, hogy kapcsolatban élj vagy valóban a párodat akarod visszakapni.

Kérdezd meg magadtól

  • Úgy érzed, hogy figyel rád, megért?
  • Úgy bánt veled, ahogy megérdemelted, hogy bánjon veled?
  • Többet adtál, mint amennyit kaptál?
  • Úgy érzed, hogy szeretett és elfogadott úgy, ahogy vagy?

Ezek fontos kérdések és időt kell szánnod a kapcsolatod értékelésére. Az érzések ugyanis átmenetiek, de a tényekkel nehéz vitatkozni.

Néha jobb, ha a kapcsolatok a múltban maradnak, különösen, ha nem felelt meg az igényeidnek. De ha úgy érzed, hogy kielégítették az igényeid, adj nekik helyet és időt. A külön töltött idő lehetőséget kínál a felismerésekre és a válaszokra.

A távollétet érdemes szeretni, ugyanúgy, ahogyan a tűz szereti a szelet. A szél ugyanis eloltja a kis lángot, de lángra lobbantja a nagyokat.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása