Megfelelő a gondolkodásmódod, ahhoz, hogy kapcsolatba kezdj?

2022. november 01. 07:30 - Life Advisor

gondolkodasmod_szerelem_elott.jpgA szerelem nem jön könnyen és ha egyszer megkapod, még nehezebb lesz megtartani. A sikeres kapcsolatok bizonyos gondolkodásmódot igényelnek és gyakran azért nem tudjuk fenntartani őket, mert hiányoznak a szükséges készségek, nem pedig azért, mert nincs lehetőségünk jó partnerré válni. Mint minden más készség, a szerelem is tanulható. Na, de mit is kell megtanulnunk, mielőtt belevágunk?

 

Biztonság

Mielőtt kapcsolatba lépnél valakivel, biztonságban kell érezned magad, hogy nélküle is képes legyél élni az életed. A kapcsolatok akkor virágoznak a legjobban, ha nincs szükséged valaki másra azért, hogy teljessé tegyen. Ez csökkenti a társfüggősétet és ezáltal bizonyos mérgező viselkedéseket, túlgondolási mintákat. Biztonságban kell érezned magad önmagaddal, egyedül.

Hogyan?

  • Legyél pénzügyileg független, állj meg a saját lábadon
  • Építs jó kapcsolatot a barátaiddal, családoddal. Csak egészséges kapcsolataid legyenek.
  • Iktasd ki a mérgező embereket az életedből. Ijesztő lehet egyedül lenni, de ha mérgező emberek vesznek körül, nagyobb az esélye annak, hogy kevesebbel is beéred majd az életben, például a párkapcsolatodat tekintve.
  • Törődj az egészségeddel! Egyél egészségesen, mozogj rendszeresen! Ettől garantáltan pozitívnak és magabiztosnak érzed majd magad.

Elvárások

Az örökkévalóság egy mítosz. Ha azzal a hittel lépsz bele egy kapcsolatba, hogy ez lesz a te boldog örökkévalóságod, irreális elvárásokat állítasz fel. A kapcsolatoknak időre van szükségük ahhoz, hogy fenntartható alapokat építsenek ki és sok minden történhet, amit ma még nem láthatsz előre. Te is és a párod is megváltozhattok, új célokat alakíthattok ki, amelyekre az elején talán nem is számítottatok és ezekkel a fejleményekkel együtt megváltozik a kapcsolatotok és az is, hogy mennyire érzitek jól magatokat benne.

Tehát mindig állj készen arra, hogy időt és energiát fektess a kapcsolatodba, azzal az elvárással együtt, hogy csak akkor teheted meg a legjobb dolgokat, ha megtanulod kiválasztani a megfelelő személyt és később is olyan dolgokat tanulsz, amelyek fenntartják a jót és a pozitív dolgokat a kapcsolatodban. 

A kapcsolatok állandó erőfeszítéseket igényelnek, így meg kell találnod az egyensúlyt. Légy ezzel tisztában és számíts előre arra a kemény munkára - összpontosítás, erőfeszítés, következetesség - amellyel a kapcsolatok járnak és felejtsd el a romantikus mítoszokat.

Egyértelmű célok

Annak eldöntése, hogy mennyit fektetsz egy kapcsolatba, a kapcsolat céljától függ. Mielőtt belépnél egy kapcsolatba, tisztázd, hogy miért akarod ezt a kapcsolatot. Ez csak egy alkalmai dolog? Csak azt szeretnéd tudni, milyen randizni és új embereket megismerni? Vagy valami komoly és tartós dolgot keresel?

Ha valami komolyat keresel, akkor érdekelni fogd, hogy megértsd a másik ember személyiségét, gondolkodásmódját, világnézetét. Ha azonban ez csak alkalmi kalandozás, akkor észszerűbb olyas valakit választanod, akivel azonos az érdeklődési köröd és kész. 

Fontos, hogy őszinte és egyértelmű céljaid legyenek a kezdetektől fogva. Nem akarod, hogy csak azért törjön össze a szíved, mert nem tisztáztad előre Mr. vagy Ms. tökéletessel, hogy ez most csak szex és más semmi, vagy épp elköteleződni szeretnél. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása