7 dolog, amit tehetsz, ha szeretsz valakit

2022. szeptember 12. 07:30 - Life Advisor

szeretet_tippek_7.jpg1. Tudasd velük

A legtöbb ember inkább megtartja az érzéseit magának, mert retteg attól, hogy a másik személy hogyan reagálna, ha megtudná. Ahelyett, hogy magunkban tartanánk, a szeretetnek szabadon kell áramolnia abban a reményben, hogy megerősödik és boldog idők jönnek azzal a személlyel, akibe szerelmesek vagyunk. Itt mindnyájan tévednek; a szeretet nem olyan dolog, amit vissza lehet tartani. Az az érzelmi teher, amelyet a szeretet érzéseinek elfolytásával magunkra helyezünk, önpusztító cselekedet. Tehát, ha vannak érzéseid valaki iránt, ne várj, ne engedd, hogy valaki mással legyen, csak mondd el neki most rögtön, hogy szereted őt.

2. Ne légy durva

Eljutottunk abba a szakaszba, amikor a romantikus kapcsolatok többsége kudarcot vall, amikor nemcsak birtoklóvá, hanem igényessé is válunk egymás iránti szeretetünkben. A személyes tér a legfontosabb, ha interperszonális kapcsolatokról van szó. Ahhoz, hogy felkeltsd a szeretteid figyelmét, át kell lépned a képzeletbeli határt és mindig ragaszkodóvá és érdeklődévé kell válnod az élete iránt. Mivel átlépted ezeket a határokat, a párod lehet, hogy ingerült lett. Fontos az életük iránti érdeklődés, de nem annak a rovására, hogy zavarod az életüket vagy, amit éppen csinálnak. Az egyensúly fenntartása fontos készség, amelyet el kell sajátítanod.

3. Légy önmagad

A "ne változz meg senki kedvéért" olyas valami, amit már számtalanszor hallottunk. Önmagadnak lenni a legfontosabb dolog. Ahelyett, hogy megpróbálnál valaki más lenni, hagyd, hogy beléd szeressen azért, aki valójában vagy és tudni fogod, hogy a szerelmetek és a kapcsolatotok minden szempontból valódi. Ha hagyod, hogy annak lássanak, aki vagy, nagyobb valószínűséggel fognak bele szeretni az igazi énedbe.

4. A barátság kulcsfontosságú

Amikor romantikus kapcsolatokról és a barátság fontosságáról beszélünk, nem azt mondjuk, hogy barátkoznod kell valakivel, mielőtt szeretni tudnád őt. Bár ez elvileg álomhelyzetnek tűnhet, a gyakorlatban nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy összebarátkozz valakivel egy kapcsolatban, az megköveteli, hogy jól érezd magad vele, viccelődj vele és együtt szórakozzatok. Ez biztosítja, hogy akkor is kényelmes legyen a helyzet, ha a dolgok nehezebbre fordulnak, mivel tudod, hogy a partnered barátsága ettől még nem változik meg.

5. Elkötelezettség

Amikor akár téged csal meg a párod, akár te csalod meg őt, tudni fogjátok, hogy nem vagytok egymáshoz valók. Ennek eredményeként, ha elkötelezett kapcsolatban élsz, tudnod kell, hogyan kell ezt fenntartani. Minden ember, beleértve a nőket és férfiakat is, akik a mai társadalomban élnek, mindennapi életük egy bizonyos pontján találkozni fognak ellenkező nemű emberekkel. Ne feledd, hogy ha a párod valóban törődik veled, akkor nem fogja figyelembe venni azt a gondolatot, hogy mással töltsön időt, mert téged szeret, téged tart fontosnak, veled akar lenni.

6. Fejezd ki a szereteted

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz egy kapcsolatban, hogy képes vagy szeretetet adni és kapni is. Soha ne várd meg, amíg a másik valami kedveset tesz érted, például ajándékot ad neked. Fejezd ki bátran a szereteted. Ismerjétek meg egymást annak tekintetében is, hogy hogyan szerettek. Beszélgessetek a hibáitokról, ahelyett, hogy dühösen egymás fejéhez vágnátok őket. Tanulj meg szeretetet adni, mielőtt szeretetet kapnál.

7. Mindenkinek vannak hibái

Mindenkinek vannak hibái, neked is, nekem is, valamint annak a személynek is, akibe szerelmes vagy. Valamilyen módon mindannyian hibásak vagyunk, még akkor is, ha tévesen úgy érzed, hogy a párod a hibátlanság mintaszobra, tudnod kell, hogy ez a vélemény az érzelmi állapotodból, nem pedig az intellektuális állapotodból alakult ki. Normális, hogy az a személy, akit szeretsz, hibázik, sőt lehet, hogy hülye is. Ahelyett, hogy erőszakosan megtorolnád, meg kell tanulnotok megbeszélni a dolgokat. Ne számíts arra, hogy a párod vagy akár te magad is örökké hibátlanok lesztek.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása