5 tipp, hogy kevésbé kaotikus ám boldogabb életet élj

2022. augusztus 16. 07:30 - Life Advisor

boldogsag_5_tipp.jpgSokan töltjük azzal a mindennapjainkat, hogy a boldogságot keressük. Egyik munkából a másikba ugrunk, egyik hobbiról a másikra, abban a reményben, hogy örömöt tapasztalunk majd. De nehéz keresgélni a boldogságot. Végül is az élet tele van frusztrációval, ami megállíthatja a boldog napokat. Ugyanígy kihívást jelent boldognak lenni, amikor a mindennapi élet felelősségével, például a munkával és a kapcsolatainkkal zsonglőrködünk. Bár a boldogság elérése fáradtságos munka, nem lehetetlen. Próbáld ki ezt az 5 szokást, hogy élvezd az életet és boldogabb legyél.

1. Sétálj a természetben

A természetben töltött idő mindig képes javítani a hangulatom. A parkban sétálva, ahol fák és csodás növényzet vesz körül, békés lelkiállapotot teremt.

A korábban az elmémet terhelő aggodalmak hirtelen elcsendesülnek és leírthatatlan örömöt érzek. Rendkívül pihentető, ha csak 20 percet szánok arra, hogy a természeteben legyek.

A mai világban kevés időnk van a nyugalom megtapasztalására. A munkánk sokszor teljesen elzár minket ettől, hiszen a munkánk alapján próbáljuk megítélni, mennyire vagyunk sikeresek, ami egyáltalán nem jó dolog. 

Sőt, mindez egy készülő katasztrófa lehet, mert a stressz és a szorongás teljesen kikészíthet minket.

Tehát a természetben való időtöltés képes segíteni a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében. Energikussá tesz minket és készen fogunk állni arra, hogy optimizmussal megéljük a mindennapokat.

2. Mosolyogj gyakrabban

Szokássá tettem, hogy minden nap mosolyogjak. Nem, ezek nem hamis mosolyok, hanem valódiak, amelyek az életem rendszeres részévé váltak. 

Pontosan mire mosolygok? Lehet az éjszakai égbolt, amelyet a ragyogó csillagok beborítanak, vagy a virágok, amelyek tavasszal kinyílnak. 

Nem hagyom, hogy bármi tönkre tegye a lendületem, így, ha például esik az eső, nem hagyom, hogy ez mindent elrontson. Függetlenül attól, hogy mi történik, egy egyszerű mosoly feldobhatja a napom és ami a legjobb, a mosoly teljesen ingyenes.

Egy bizonyos ponton mindenkinek lehet stresszes napja és érezhetjük magunkat kiégettnek is. Szóval mosolyogj! Még ha nem is vagy egy pozitív ember, legyen egy határozott álláspontod a negativitás ellen. A mindennapi életed biztosan hálás lesz érte.

3. Találd meg a szenvedélyed

Sokan fejest ugranak egy olyan munkába, amely nem érdekli őket. Csak a pénzért csinálják, amely aztán még nyomorultabbá teszi az embert.

Azok az emberek, akik nem élvezik a munkájukat, nehezen fognak boldogságot elérni. Szürke és elavult világban élnek, mindenféle pozitivitás nélkül. 

Hallgass a szívedre és tedd fel magadnak a kérdést: "Mitől érzem magam lelkesnek?" Itt az ideje, hogy felfedezd az álmaid. 

Ebben a világban mindannyiunknak végtelen lehetőség áll a rendelkezésére. Indítsd be a vállalkozásod, önkénteskedj egy jótékonysági szervezetnél, találd meg a szenvedélyed. 

Mindenkinek szüksége van valamire, ami értelmessé teszi az életét. Ez lesz az a fény, amely segít nekünk a helyes irány felé haladni. 

4. Gyakorold a hálát

Bizonyos napokon még a legkisebb szikráját sem érezzük a hálának. Eláraszt minket az élet nyüzsgése, ahol a tökéletességre törekszünk, egy olyan életre, amely tele van sikerrel és győzelemmel. Ez azonban csak távolabb visz minket a boldogságtól. 

Szánj időt minden nap arra, hogy megállj és hálát adj valamiért az életedben. Ha van kedved, írd le ezeket a dolgokat. Kezdd azzal, hogy "Hálás vagyok....." Miért? A délutáni kávéért, a tiszta kék égért egy napsütéses napon stb.

A hála megerősíti benne a pozitív érzelmeket. Eszedbe fog jutni, hogy mennyi mindent átéltél az életedben és, hogy mennyi dolog van, amiért hálás lehetsz. 

Még ha rossz napod is van, tegyél meg mindent, hogy hálás legyél és a tartós öröm felé tarts a továbbiakban is. Értékelj mindent, ami az életedbe kerül, gyakorold a hálát és megfogod látni, hogy a hangulatod teljesen új szintre emelkedik majd. 

5. Hozz létre élményeket a szeretteiddel

Csábító lehet, hogy minden időnket és energiánkat a céljaink elérésére összpontosítunk. Sokszor úgy gondoljuk, hogy majd a sikereink elérése után foglalkozunk a szeretteinkkel. 

De mi van, ha ez az idő soha nem jön el? Mi van, ha a szeretteid hirtelen eltűnnek? 

Ne várd meg, amíg túl késő lesz! Részesítsd a szeretteidet előnyben az életben. A szeretteiddel töltött idő, akár motivációs forrás is lehet, a céljaid elérésének szempontjából. 

A magányos élet nem való mindenkinek. Bár az egyedül töltött idő teljesen rendben van, mégis törekedj arra, hogy közös élményeket hozz létre a szeretteiddel. 

A tartós boldogságra való törekvés időnként ijesztő lehet. Jelentős időt töltünk azzal, hogy rátaláljunk a boldogságra, aztán útközben gyakran feladjuk. 

De meg kell látnod a másik oldalt. A jobb és boldogabb élet nem egy távoli álom. Karnyújtásnyira van. Ne feledd, hogy a boldogság abból a szokásokból és dolgokból is származik, amelyeket naponta teszel. 

Ha azt az életet akarod élni, amire igazán vágysz, gyakorold a fenti 5 szokást és légy következetes minden nap. Ne add fel félúton! Ha ezt megteszed, semmi sem akadályozhat meg abban, hogy teljes mértékben élvezhesd az életed.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása