5 jel, hogy ideje lenne munkát váltanod

2022. július 04. 07:30 - Life Advisor

5_jel_munka_valtozas.jpgBoldogtalannak érzed magad a munkahelyeden? Úgy érzed, hogy mókuskerékben vagy és nem találod a kiutat? Ha igen, érdemes megfontolni egy esetleges karrierváltást. Egy ilyen változás persze ijesztő lehet, ugyanakkor lehet, hogy ez a legjobb dolog, ami történhet veled. Ebben a posztban 5 olyan jelet fogunk bemutatni, ami azt sugallja, hogy itt az ideje, hogy otthagyd a jelenlegi munkád és valami újat keress. Nem kell benne maradnod a jelenlegi rossz munkádban. Sokan mégis eltűrik azt a munkát, amit utálnak, mert úgy érzik, nincs más választásuk. De mindig van választásunk! Ha elégedetlen vagy a munkáddal, kezdj el valami újat keresni.

Megérdemled, hogy boldog legyél!

A munkádnak boldoggá kell tennie. Nem érdemes mindig boldogtalannak és stresszesnek lenni, csak azért, hogy megtartsunk egy munkát. Ha nem vagy elégedett a jelenlegi munkáddal, kezdj el valami újat keresni, ami boldoggá tesz.

Örülnöd kell annak, ha munkába mész

Ha rettegsz attól, hogy minden nap dolgozni mész, ez annak a jele, hogy változtatni kell. A munkádnak olyannak kell lennie, amit nagyon vársz és élvezel. Ha nem, akkor keress valami újat.

Érzed, hogy változtatnod kell?

Ha úgy érzed, hogy értelmetlen a munkád és nem ez nem változik, akkor itt az ideje, hogy te változtass. Keress egy értelmes és kielégítő munkát, ahol jól érzed magad miközben dolgozol.

Ne félj változtatni

A karrierváltás ijesztő, de ezzel együtt, nagyon kifizetődő is lehet. Ha elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal, ne félj változtatni. A végső döntés és a változás természetesen rajtad múlik, ha viszont többre vágysz, akkor a változás az, amire szükséged van.

Ha most úgy érzed, hogy feltüzelt a változás lehetősége, ismerned kell azt az 5 leggyakoribb jelet, amelyek alátámasztják és megerősítik, hogy igen, tényleg változtatnod kell.

1. Minden nap rettegsz a munkádtól

Azon kapod magad, hogy minden reggel többször is lenyomod az órádon a szundit? Gyomorideged van, amikor arra gondolsz, hogy munkába kell menned? Ideje változtatni.

Talán attól rettegsz, hogy a főnököd ma éppen megint mivel traktál téged. Talán nem tetszik a vállalati kultúra. Vagy talán csak nem rajongsz az általad végzett munkáért. Bármi is legyen az ok, nem így kell leélned életed hátralévő részét.

2. Nem használod ki a képességeid

Ha nem használod a meglévő képességeidet és tehetséged, az frusztráló lehet. Ha unatkozol a munkahelyeden, ideje, hogy elkezdj valami újat keresni.

Mindenki szeretne intellektuális kihívást megtapasztalni. Azt akarjuk érezni, hogy használjuk a képességeinket és a tehetségünket és hogy változást érünk el. 

Lehet, hogy van diplomád egy bizonyos területen, de azon kapod magad, hogy egy teljesen más területen dolgozol. Vagy lehet, hogy sok tapasztalatod van egy bizonyos területen, de ezt a tapasztalatot nem használhatod a jelenlegi munkahelyeden. 

Nem kell ugyanazon a területen használnod a diplomád vagy a tapasztalatod, de legalább valamelyiket használnod kell. Ellenkező esetben frusztráltnak és kielégületlennek fogod érezni magad.

3. Nem azt a fizetést kapod, amit megérdemelsz

Ha te is így vagy ezzel, akkor itt az ideje, hogy új munkát keress. A fizetésednek méltányosnak kell lenned ahhoz a munkához, amit csinálsz. 

A legtöbb állás érdekében, pénzre cseréljük az időnket és ha nem kapjuk meg azt a fizetést, amit az időnk ér, az nagyon kellemetlen lehet.

Érdemes megfontolni a munkahelyváltást, ha nem kapsz elég fizetést ahhoz, hogy a kívánt életszínvonalon élj. Lehet, hogy nem keresel eleget ahhoz, hogy félretégy a nyugdíjas napokra vagy, hogy olyan gyakran utazz, ahányszor csak szeretnél.

Ne félj tárgyalni, ha a fizetésről van szó. Sokan félnek ettől, de fontos megjegyezni, hogy többet érsz, mint gondolnád.

Nézd meg a pozíciód fizetési tartományait és készülj fel arra, hogy tárgyalj, amikor itt az ideje. További tippeket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze.

4. Nincs lehetőség előre lépni

Ha nincs előrelepési lehetőség a jelenlegi munkádban, akkor szintén érdemes elgondolkozni a váltáson. Lehetőséget kell kapnod, hogy előre lépj. Az az érzés, hogy van benned fejlődési szándék, óriási érték és hatalmas motivációs hajtóerő is egyben.

Gondold át a mostani munkahelyed lehetőségeit. Vannak előrelépési lehetőségek? Milyenek? Igazságosak? Lehetőséget adnak, hogy fejleszd a képességeid?

Egy karrierváltás nem minden esetben jelenti azt, hogy elhagyjuk a jelenlegi cégünket. Hosszú távon más lehetőségekről is beszélhetsz a főnököddel. Ha ilyenkor nem hajlandó komolyan venni téged, ideje lelépned.

5. A munkád hatással van az egészségedre

Ha a munkád fizikai vagy mentális egészségügyi problémákat okoz, akkor nem is kérdés, hogy ideje váltanod. A munkád nem betegíthet meg. Ez a fajta betegség legtöbbször a mentális egészségre gyakorolt hatások különböző formáiban jelentkezik. 

Lehet, hogy sokat stresszelsz vagy a szorongással van gond. Lehet, hogy nem alszol eleget, mert aggódsz a munkád miatt. Vagy lehet, hogy fizikailag betegszel bele a munkádba. 

Fontos, hogy hallgass a testedre és figyelj azokra a jelekre, amelyeket a tested mutat. Ha a munkád megbetegít, ideje valami újat keresned.

Egyetlen munkáért sem érdemes feláldozni az egészséged. Képesnek kell lenned arra, hogy dolgozz anélkül, hogy aggódnod kellene a fizikai vagy mentális jóléted miatt.

A fenti 5 jel csupán néhány jele annak, hogy ideje a karrierváltásnak. Ha nem vagy elégedett a jelenlegi helyzeteddel, ne félj változtatni. Ijesztő döntés lehet, de néha szükség van rá, hogy megtaláljuk az igazi boldogságot.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása