Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az exem felhívott, hogy elmondja, szörnyű vagyok a szexben

2022. április 25. 07:30 - Life Advisor

ex_telefon.jpgGergő körülbelül egy évig járt egy lánnyal. Ő volt az első lány az életében, akivel szexuális kapcsolatot létesített. Az első három alkalommal még nem volt köztük semmi szexualitás, a következő alkalommal pedig csak hosszas előjátékra futotta kettejük között. Nemrég szakítottak és a lány közölte vele, hogy nem élvezi vele a szexet. Később a lány elmesélte neki, hogy a szakításuk után találkozott valakivel, akivel a szex bámulatos volt. Gergő azt gondolta, hogy a lány inkább támogatni fogja, hogy fejlődhessen a szex terén, ehelyett viszont az arcába dörgölte, hogy pocsék vele a szex. Te mit tennél hasonló helyzetben? Hogyan birkóznál meg egy ilyen szituációval?

Először is fontos tisztázni, hogy Gergő exe abszolút feleslegesen volt kegyetlen. Ez a fajta kommunikáció egyikőjük mentális egészségére sincs jó hatással és se ő, se Gergő nem lesz magabiztosabb ezekután szexuális téren. Mindezzel annyit ért el, hogy sót öntött a sebbe.

Egy ilyen helyzet után nyilvánvaló, hogy az önbecsülésünk a béka segge alá kerül, velem sem lenne másképp. Nyilván külsős szemlélőként nem tudjuk se megerősíteni, se megcáfolni, hogy Gergő mennyire jó vagy éppen rossz a szexben, viszont fontos észben tartanunk, hogy az első szexuális élményünknek nem kell meghatározni a szexuális életünk hátralévő részét. Sőt, az emberek többségének az első szexuális együttléte szar. Ez azonban változik.

Persze nem magától, hanem attól, ha ezen a téren is hajlandóak vagyunk fejlődni és tanulni. Persze nem csak arra gondolok, hogy gyakorlat teszi a mestert. A legtöbb srác túl büszke ahhoz, hogy bármit is kutasson ebben a témában, mielőtt újabb szexuális élménybe keveredne, szóval te inkább tartozz a kivételek közé.

Képzed és fejleszd magad. Rengeteg olyan értékes tartalom létezik az online világban, amely az önbizalom építésről vagy a szexről való tabumentes beszélgetésről szólnak. Persze nem feledkezhetünk meg arról, hogy túl sok tartalmat találhatunk, így tényleg érdemes kiszűrni az értékes és valóban hiteles forrásból érkező tippeket, tartalmakat, tanácsokat.

A cikkeken kívül, online tanfolyamokat is találhattok a témában, ami segíthet a szexuális életetek jobbá tételében. És bár nem kellene hozzá extra bátorság, de ha úgy érzed, akkor akár szexuálpszichológus segítségét is igénybe veheted egy-egy terápia keretében. Ne feledd, hogy ezeket saját magadért és persze a jobb szexuális életedért teszed.  

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása