Így lesz a lehetetlenből, lehetséges

2022. március 24. 07:30 - Life Advisor

lehetetlen_lehetseges.jpgMindannyian ismerjük az érzést. Láttunk valamit és azt kívántuk, bárcsak megkapnánk. Az a bizonyos lány, az a bizonyos autó, pénz, életmód, de aztán lebeszéljük magunkat azzal, hogy ezek sajnos nem mi vagyunk, vagyis jobban mondva számunkra ez lehetetlen. Már szinte mantraként mondogatjuk sokszor egészen addig, amíg nem válik önbeteljesítő jóslattá. Nem használjuk ki az élettől kapott szárnyainkat, mert azt hisszük, hogy a repülés számunkra lehetetlen. Sőt, legtöbbször még a szárnyainkat sem látjuk. 

1. A láthatatlan

Ez az a terület, amiről semmit sem tudunk. Nem tudjuk, hogy létezik, csak, amikor felfedezzük vagy valaki más mondja nekünk ezt, akkor lépünk át a láthatatlanból a lehetetlenbe. 

Egy-két példa, hogy megértsd, mire is gondolok:

  • Ibrahim Hamato 10 évesen egy baleset következtében elveszítette mindkét kezét. Viszont kéz nélkül pingpongozik úgy, ahogy te még két kézzel sem fogsz soha.
  • Egy 15 emeletes szálloda felépítése 6 nap alatt Kínában mindennapos tevékenység.
  • Charlie Munger (amerikai milliárdos befektető) naponta 500 oldalt olvas el. Tekintettel arra, hogy egy átlagos könyv 250 oldal körül van, ez azt jelenti, hogy naponta két könyvet, így évi 650-700 könyvet olvas el. Ezzel szemben például egy átlagos magyar kevesebb, mint 4-et.

A láthatatlan most láthatóvá vált. Tudod, hogy ez valahol odakint történik, de nem itt, nem ott, ahol te vagy, nem az életedben. Ezért válik tehát a láthatatlan lehetetlenné. A fenti példákra is mondhatod, hogy "Ó, ez csodálatos, de számomra lehetetlen." Szóval üdvözöllek a második szakaszban.

2. A lehetetlen

Ez a "gyors meggazdagodás" területe. Itt tevékenykednek azok, akik azt ígérik, hogy adnak valamit, ami a lehetetlen területről a lehetséges területre juttat el téged, de a való életben ez nem így működik. Nem vagy ugyanis hozzászokva az efféle életmódhoz, nem bírod megugrani ezt a szintet.

Ugyanez történik a lottónyertesekkel. A semmiből hirtelen meggazdagodnak. Az öngyilkosság és a depresszió aránya pedig éppen ebben a csoportban a legnagyobb. Kicsit paradox, hogy azt állítják, sokkal boldogabbak voltak a lottónyeremény előtti életükben. 

A lehetetlenből a lehetségesbe csak lépésről-lépésre lehet eljutni. Nem tudsz ugrani. Érezned kell mindegyiket és ki kell találnod, hogyan juthatsz el egyiktől a másikig. A lehetetlen területén feltesszük magunknak a kérdéseket: 

  • Hogyan juthatok el oda?
  • Hogyan léphetek előre?
  • Hogyan lehet a lehetetlenből, lehetséges?

Ezek a kérdések idézik elő azt a gondolkodásmódot, amelyet növekedési gondolkodásmódnak nevezünk. Erre pedig szükség van, ha azt szeretnénk, hogy a lehetetlen, lehetségessé váljon. 

3. A lehetséges

Amikor a növekedési gondolkodásod használod, akkor eléred a "Lehetséges" területét. El fogsz kezdeni hinni abban, hogy ezt a valamit neked is lehetséges elérni. 

Hiszel abban (és be is bizonyítod magadnak), hogy te is ugyanolyan ember vagy, mint bárki más. Rájössz, hogy csak kemény munkára, kitartásra és hitre lesz szükséged. Amikor ezen a területen dolgozol, útnak indulsz a valószínű területére.

4. A valószínű

Ez az a hely, ahol összekevered a gondolkodásmódodat és azt a hitet, hogy meg tudod csinálni, a szükséges tudással és készségekkel. Megtanulod, hogyan válthatod valóra az álmaidat és az elképzeléseidet. Ez az a rész, ahol a szokások és a mindennapi cselekvések zajlanak. 

És bizony ez a leghosszabb időszak is, mert a legtöbb készség elsajátítása sok időt vesz igénybe. Ne csüggedj el! Jó úton jársz és a siker elkerülhetetlen. Dolgozz tovább, haladj előre és higgy abban, hogy megtörténik, amire vágysz! 

Ha pedig így lesz, eléred az utolsó fázist.

5. A jelen

Itt válik valóra az elképzelésed, az álmod. Ez a végcél, amit érezni, érinteni, szagolni, átélni stb. fogsz. De csak akkor, ha hiszel és teszel érte. Ezen a helyen vállnak valóra az álmok. A hited és az évekig tartó kemény munkád most mutatkozik meg. 

Abban a pillanatban, amikor a kemény munka és a kitartás végre meghozza a gyümölcsét, elmerülhetsz a világ legjobb érzésében, a sikerélményben. Ez lesz az a pillanat, amikor nem a körülötted lévő embereket vagy környezetet hódítottad meg, hanem az adott pillanatot és önmagad. Emiatt pedig most a valóságban éled meg az álmod.

Mi jön ezután?

A következő célod. Ez egy állandó körforgás. Az életed egyik területén már megszerezted a jelen pillanatot, de másikon talán még csak a "Valószínű" fázásában vagy, így még van egy kis teendőd. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

 

komment
süti beállítások módosítása