34 éves özvegy vagyok és nem randiznak velem a nők

2022. március 11. 10:11 - Life Advisor

ozvegy_randi.jpgTörténetünk főszereplője egy 34 éves özvegy férfi. A feleségét 2018-ban veszítette el, a rákövetkező néhány év rendkívül nehéz volt számára. Néhány hónappal ezelőtt azonban úgy döntött, hogy újra randizni fog. Igazi kihívás volt ez számára, hiszen gyakran kapta magát azon, hogy az új kilátásban lévő partnereit a feleségéhez hasonlítja. Ami viszont ennél is nagyobb problémát jelentett az maga a tény, hogy özvegy és ezt el kell mondania egy-egy randi során. Tapasztalata szerint ugyanis ennek hallatán a legtöbb nő elbizonytalanodik. Szerintetek mi a jó időzítés arra, hogy ilyen helyzetben feltárjuk életünk eme tényét? Mit kellene másképp csinálnia? Mitől lehetne sikeresebb? Milyen tanácsot adnátok az illetőnek?

Először is a párunk halála óriási veszteség. Már bizonyára elképzeltük, hogy együtt éljük le az életünket, erre egy ilyen fordulat bizony mindent felkavar, romba dönt. Ez viszont rendben van. Ahogy az is, hogy nem kötelező "túl lenni" a néhai feleségünkön, hogy újra megtaláljuk a szerelmet. Különben is mit jelentene ilyen helyzetben a "túl lenni rajta"? Hogy többé nem gondolunk rá? Lehetetlen.

Viszont tény, hogy nagy társadalmi nyomás alatt vagyunk ilyenkor a társadalomtól elvárt továbblépés már a kóros kényszer határát súrolja. A való életben mindannyian küzdünk azzal, hogy a lehető legjobb módon feldolgozzunk egy veszteséget és nem tudom, hogy bármelyikünk is "jól van-e" miután elvesztett valakit.

Ilyen esetekben a cél nem az, hogy teljesen abbahagyd a gyászt, hanem annak az elfogadása, hogy a bánat továbbra is szerepet fog játszani az életedben, még akkor is, ha új emberekkel ismerkedsz meg. Ebben az élethelyzetben mindenképpen javasolt szakértő terapeuta segítségét igénybe venni, hogy minden gördülékenyebben haladjon. 

Ennek szellemében beszéljünk inkább arról, hogy hogyan, mikor kellene felfednünk azt a tényt egy randi vagy ismerkedés során, hogy özvegyek vagyunk. 

A legfontosabb, nem szabad ezt a tényt titokként kezelni. Inkább előbb, mint utóbb, de tudatni kell a másik féllel a helyzetet. Életünk ilyen monumentális aspektusát nemcsak nehéz elrejteni, de ellentétes is azzal a teljes megismerési folyamattal, amihez őszinteség és kiszolgáltatottság szükséges egy randi során. Ha próbáljuk titkolni ezt a tényt, az még azelőtt megakadályozza a kapcsolat kialakulását, hogy egyáltalán az esély meg lenne arra, hogy alakuljon köztetek valami.

Amennyiben az online ismerkedést választjuk, érdemes a bemutatkozásunkba vagy a profilunk ennek megfelelő részében feltüntetni a jelenlegi kapcsolati státuszunkat. Nem kell túlmagyarázni természetesen, csak egyszerűen "Új kapcsolatot szeretnék építeni, miután a feleségem X évvel ezelőtt elhunyt.".

Így a nők tudni fogják, mielőtt még ismerkedni kezdetek. Kevesebb "érdeklődőt" fogsz ezzel vonzani? Lehet, de a lényeg, hogy kigyomlálod azokat az embereket, akik nem kompatibilisek a jelenlegi élethelyzeteddel. Még az is lehet, hogy egy szintén özvegy nővel kerülünk kapcsolatba, ami igenis jó lehet. Jobban megértik ugyanis, hogy min mész keresztül és akár mindketten oda-vissza támogathatjátok egymást. 

Egy kicsit még visszatérve a terápiás lehetőségre, akár még a terapeutádtól is kérhetsz tanácsot, hogy olyan özvegyeket támogató csoportot, társaságot találj, ahol nemcsak támogatást, de esetlegesen egy romantikus partnert is kapsz majd. 

Újra kihangsúlyoznám, hogy egy ilyen veszteség is rendkívül sajnálatos. Azonban fontos tudnunk, hogy ha úgy döntünk igenis újra megtalálhatjuk a szerelmet. Nem lesz könnyű és eltarthat egy ideig, de az életünk hátralévő részét le kell élnünk és semmi okunk nincs arra, hogy ezt egyedül kellene megtennünk. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

 

komment
süti beállítások módosítása