4 fontos lecke, amit a Gazdag papa, szegény papa tanított meg

2022. február 17. 07:30 - Life Advisor

gazdag_papa_szegeny_papa.jpgA Gazdag papa, szegény papa című könyv kötelező olvasmány mindenkinek, aki nem csak saját magának, hanem családjának is vagyont szeretne teremteni. A könyvben megfogalmazott minden pont egy nagyobb terv része ahhoz, hogy az életed során pénzügyi szabadságot érj el. Ebben a posztban 4 olyan leckét mutatunk be nektek, amelyeket mindenkinek alkalmaznia kellene.

1. A pénzkezelés megtanulása gyerekjáték

Itt a hangsúly azon van, hogy minél fiatalabban el kell kezdeni megismerni és megtanulni a pénzkezelést. Sok szülő hagyja, hogy a gyerekeik az élettől tanulják meg a leckéket, de elfeledkeznek arról, hogy megtanítsák nekik a társadalomban való kitűnéséhez szükséges készségeket. Sokkal könnyebb ugyanis átlagembernek lenni. Ezért is nevezik őket így. Ahhoz azonban, hogy kitűnjünk és ne csak anyagi szabadságot, hanem az élet minden területén megtapasztalható szabadságot érjünk el, szükség van úgynevezett "tudatos szülői nevelésnek". A könyvben szereplő "gazdag papa" ezt tette. Gondoskodott arról, hogy szinte minden, amit a fiával csinált, értékes leckét adjon gyermekének. Soha nem engedett olyan helyzetet az életében, amely ne tanította a fiát önálló gondolkodásra és a megoldások feltárására.

Túl sok szülő hagyja ki ezt a fontos lépést. Több emberre van szükség annak megértéséhez, hogy megismerjük az világ működését, az embereket, a pénzügyi rendszereket és ezáltal majd mi is másképp neveljük a saját gyerekünket. Nem lehetetlen, csak minél fiatalabb korban kell elkezdeni.

2. Ingatlan, mint befektetés

Ez az egyik legerősebb befektetési eszköz. Állítólag a milliomosok elképesztő 90%-a rendelkezik valamilyen ingatlannal. Nem azt mondom, hogy karriert kell csinálni belőle, de ez az egyik leggyakoribb módja a generációs vagyon létrehozásának.

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy ingatlanokkal foglalkozzunk, ha hatalmas bevételre és vagyonra szeretnénk szert tenni.

3. Kérdezz, kérdezz és kérdezz!

Túl sok ember nem használja fel az erőforrásait arra, hogy feljebb lépjen az életben. 

A könyvben a szerző felidézett egy történetet, amelyet a "gazdag papa" mesélt neki arról, hogy az embereket nem érdekli, hogy megtanulják, hogyan teremtsenek gazdagságot maguknak. A "gazdag papa" mindig azt mondta, hogy az alkalmazottaknak soha nem volt gondjuk azzal, hogy fizetésemelést kérjenek tőle. Arra azonban soha nem gondoltak, hogy megkérdezzék tőle, hogyan gazdagodott meg és hogyan halmozta fel a sikereit. Elégedettek voltak az emberek az átlagos élettel.

Ezért fontos a tanácsok kérése. Soha ne feltételezd, hogy az emberek automatikusan "átadnak" neked valamit. Kérdezz, kérdezz és kérdezz!

4. A perspektívák számítanak

A Gazdag papa, szegény papa egyik lényeges pontja, hogy mindkét apjától tanult dolgokat. Gazdag apjának természetesen jobb tanácsai voltak a fejlődéshez, azonban továbbra is elfogadta szegény apja tanácsát, akár követte, akár nem. A perspektívák igenis számítanak. Az életről eltérő nézőpontú egyének véleményének meghallgatása kétféleképpen segíthet minket.

Segíthet abban, hogy kiegyensúlyozottabb emberré válj, mert jobban megérted az embereket. Azt is megtanulod, amit nem akarsz csinálni, ami ugyanolyan fontos, mint annak megtanulása, hogy mit kell tenned az életben lévő fejlődésed érdekében. Ha olyan perspektívát hallasz, amellyel nem értesz egyet, az nem árthat neked, ha tisztában vagy azzal, hogy ez a tanács rád nem vonatkozik. Ezek csupán a tanulásban és a fejlődésben segítenek, hiszen ahogy mondtam is, a perspektívák számítanak.

Nem titok, a Gazdag papa, szegény papa egy olyan könyv, amely kiállta az idő próbáját és továbbra is oktatja és motiválja az embereket. Míg a fent említett pontok csak egy apró felszínét érintik a könyvben megosztott rengeted tudásnak, ezek a leglényegesebb pontok, amelyek akár a te életedet is megváltoztathatják. Hozd ki belőlük a legtöbbet és biztos vagyok benne, hogy drasztikus változásokat fogsz tapasztalni az életedben. Pozitív irányba.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása