Hogyan élj milliomosként anélkül, hogy az lennél?

2022. január 20. 10:02 - Life Advisor

milliomos_elet.jpgNem kell messzire menned, hogy olyan embereket találj, akikről úgy tűnik, hogy fényűző életet élnek. Ha megnézed a közösségi médiát a jómódban élő emberek szinte természetesnek tűnnek. Bár ez nyilván nem minden esetben igaz, az ilyesfajta posztolások mind a fogyasztói társadalom részei. Valójában viszont a magyarok jelentős része azon kapja magát, hogy fizetéstől fizetésig él és nincs lehetőségük megfontolatlan pénzköltésre. Ha te is ezek közé tartozol, akkor bizonyára neked is nehéz lehet egy virágzó életszínvonalat megtapasztalni. Amikor régen én is ide tartoztam, tehát fizetéstől fizetésig éltem, ijesztő volt. Tudom jól, hogy néha túlköltekeztem. 

A jó hír az, hogy nem kell eladósodni csak azért, hogy a jómódúak kedvteléseit élvezhesd, mégis sokan engednek a túlköltekezés csábításának. Ennek következménye, hogy jelentős mennyiségű időt és a nehezen megkeresett pénzünket arra pazaroljuk, hogy kikeveredjünk az adósságspirálból. Lehetőségünk van azonban az anyagi lehetőségeinken belül élni úgy, hogy közben élvezzük a pénz nyújtotta előnyöket. Egy kis kreativitással és megfelelő hozzáállással minden okunk meglesz rá, hogy élvezzük a milliomos életmód előnyeit.

Gondolj csak bele, hogyan töltik az idejüket a milliomosok. Vásárolgatnak, esznek, utazgatnak, sportolnak és olyan hotelekben szállnak meg, amelyek számodra elérhetetlennek tűnnek. Képzeld el, hogy ezek az időtöltések lehetségesek anélkül, hogy óriási pénzeket fizetnél ki rájuk. Íme 5 tipp, amelyek segítségével te is úgy élhetsz, mint egy milliomos. 

1. Alakítsd ki a saját vásárlási terápiád

Megtalálni azt a különleges tárgyat, amelyről álmodtál, mindezt hihetetlen jó áron, olyan érzés, mintha megnyernéd a lottót. Sőt, ha megbizonyosodsz arról, hogy a vásárlásod belefér a költségvetésedbe, akkor bűntudat nélkül szerezheted meg azt, amit akarsz. Manapság, amikor az online kereskedelem már szinte minden téren berobbant, rengeteg olyan lehetőséggel találkozhatsz, ahol jó minőségű tárgyakat, ruhákat, eszközöket stb. kaphatsz sokkal olcsóbban, mint amennyit általában fizetned kellene értük. 

2. Fedezd fel a kedvezményes étkezési lehetőségeket

A legtöbb előkelő étteremben, bárokban bizonyára nem szívesen foglalsz helyet, mert nem érzed elérhetőnek az étlapon szereplő árakat. Érdemes azonban megnézned, hogy ezek az éttermek elég gyakran kínálnak olyan lehetőségeket, amikor kedvezményes áron étkezhetsz. Ez lehet akár egy úgynevezett "Happy Hour", amikor abban a bizonyos időszakban akár fél áron fogyaszthatsz az egyébként luxus kategóriájú étteremben. Időzítsd a látogatásod erre az időszakra, lazíts és élvezd a hangulatot.

3. Utazz olyan helyekre, amelyek feltöltik a lelked

Egy utazás minden alkalommal csodákat tesz a mentális állapotunkkal. Nem feltétlen kell azonban drága repülőjegyekre és luxus hotelekre költened. Ha egy egynapos kirándulás egy parkba vagy tanösvénybe számodra bevált, akkor legfeljebb egy tank benzinbe fog kerülni az utazás. Ha pedig inkább hosszabb utazást terveznél keress privát szállásokat és ne luxus szállodákat, ahol az árak jelentősen magasabbak. Nézz csak utána és látni fogod, hogy sokszor egy privát szállás akár 30-40%-kal is olcsóbb, miközben ugyanolyan színvonalat képvisel, mint egy 5*-os szálloda.

4. Sportolj anélkül, hogy lemerítenéd a bankszámlád

Tény, hogy ha személyi edző segítségét kéred, ő segíthet megőrizni a motivációd, de lehet egyszerre izzadni és találékonynak is lenni. A koronavírus kapcsán - amikor teljes zárlat volt és az edzőtermek is zárva voltak - rengeteg olyan videó vált elérhetővé teljesen ingyenesen, amelyek akár az otthoni edzéshez nyújtanak praktikákat (további pénzügyi befektetés nélkül) vagy akár kültéri edzéshez adnak hasznos tanácsokat, mozgásformákat. Ilyenkor tehát egy internetkapcsolatra és egy jó pár edzőcipő árán nem fogsz többet költeni arra, hogy tegyél valamit az egészségedért. 

5. Tölts időt gazdagok és híresek társaságában

A gazdagok által látogatott legexkluzívabb helyek mindenki számára nyitva állnak, bár a járvány miatt lehetnek korlátozások. Sétálj be egy luxusszállodába vagy bárba, ülj le és nézd a vendégek jövés menését. Belekerülsz egy teljesen más légkörbe, amely rendkívül szórakoztató és semmibe sem kerül. (Na jó, lehet, hogy egy pohár italt kell vásárolnod, de az még csak kibírható.)

A gazdagok életének "utánzása", amikor valójában fizetéstől fizetésig élsz, lehetővé teszi, hogy a gazdagság minden előnyét megismerd. Ugyanakkor rájöhetsz, hogy pénzzel nem lehet mindent megvenni és összességében a szerény anyagi helyzeted nem foszthat meg semmi jótól. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

 

süti beállítások módosítása