5 jel, hogy a kapcsolatod egyoldalúvá vált

2021. november 14. 07:30 - Life Advisor

egyoldalu_kapcsolat.JPGA legtöbb párkapcsolat nem egyoldalúan indul, hiszen miért választanánk, hogy együtt leszünk valakivel, ha valamelyikünk nem ezt szeretné? Néha viszont különböző okok miatt egy kapcsolat egyoldalúvá válik. Valaki egyre kisebb lesz, míg a másik egyre nagyobb. Az egyik félnek minden szükséglete kielégül, míg a másiknak egyik sem. Egy ponton ráébredsz, hogy nem szereted, amit érzel, kimerültnek érzed magad, amikor vele vagy és nem tudod megmagyarázni, hogy mindez miért van így. Ebben a posztban 5 jelet mutatunk meg, amely rávilágít arra, hogy bizony egyoldalúvá vált a párkapcsolatod.

1. Az ő igényeit részesíted előnyben a sajátjaiddal szemben

Egy egészséges kapcsolat egyensúlyt kíván. Előfordulhat, hogy ezen az egyensúlyon kicsit lazítani kell, rugalmasan kell kezelni, például, amikor a párod beteg vagy rengeteg a munkája vagy épp fordítva, amikor te vagy ilyen helyzetben. 

Tegyük fel, hogy beteg vagy és a párod haragszik rád, amiért nem csináltad meg a szokásos házimunkát. Na ez probléma. Vagy mondjuk a párod mindent megtesz azért, hogy azt csináljátok, amit ő akar, te pedig belemész ebbe a "játékba". Ez annak a jele, hogy a párod igényei fontosabbak, mint a sajátjaid. 

2. Csak te törődsz a kapcsolatotok érzelmi részével

Mindig te kezdeményezel intim beszélgetéseket? Te vagy az, aki hozzábújuk a párjához a kanapén vagy aki elsőként ír SMS-t? Ha igen, akkor az érzelmi kapcsolatteremtés rád hárult. Rendkívül kellemetlen érzés, amikor mi 100%-ot fektetünk egy kapcsolatba, a partnerünktől pedig még 10%-ot sem kapunk vissza. 

3. Folyamatosan úgy érzed, hogy nem elég, amit teszel

Amikor a párunkkal való érzelmi kapcsolat kialakítására tett erőfeszítéseink nem vezetnek szorosabb intimitáshoz, kezdjük úgy érezni, hogy mi magunk vagyunk a probléma forrása. 

Lehet, hogy valamit rosszul csinálunk. Nem vagyunk elég jók, elég kedvesek, nem szeretünk eléggé, nem nézünk ki elég jól stb.stb. 

Kezdjük azt érezni, hogy többet kellene tennünk. Többet legyünk a párunkkal, készítsük el a kedvenc ételét vagy vegyük meg nekik azt a napszemüveget, amiről beszéltek, gyakrabban takarítsunk otthon, szexeljünk többet. 

Az igazság valószínűleg az, hogy sokkal többet teszel, mint kellene, de mivel a párod csak önmagára koncentrál, kizár téged abból az intimitásból, amire annyira vágysz.

4. Mentegeted, igazolod és/vagy racionalizálod a párod viselkedését

  • "Nagyon nehéz most a munkája, jobban kell támogatnom őt."
  • "Elvesztette a munkáját. Természetes, hogy most nincs rám ideje, ezt el kell fogadnom."  
  • "Ha megkapja az X pozíciót a cégnél, akkor majd minden más lesz."

Nehézségek mindig történnek. Egy párkapcsolatban a nehéz időket együtt éljük át és szükségünk van támogatásra, szeretetre, együttérzésre. 

De, ennek egy átmeneti időszaknak kell lennie, nem pedig olyas valaminek, ami egy életen át tart.

5. Nem érzed biztonságban magad, hogy kifejezd az érzéseid

Te: "Úgy érzem, hogy nem törődsz velem. Hónapok óta szinte minden este hazahozod a munkád, velem pedig nem foglalkozol."

Párod (felrobbanva, idegesen): "Nem hiszem el, hogy ezt felhánytorgatod. Tudod, hogy mennyire fontos számomra ez az előléptetés. SOHA nem vagy képes támogatni engem!"

Behúzod füled-farkad és többé nem hozod fel ezt a témát. Egyébként is miért tennéd, ha ilyen reakciót kapsz? Még az is előfordulhat, hogy újra és újra végig futtatod magadban ezt a beszélgetést, mert azt hiszed, hogy valami rosszat mondtál. Azon töprengsz, hogy talán másképpen kellett volna megfogalmaznod a dolgokat, akkor talán nem bántottad meg volna a párod.

A valóságban viszont teljesen ésszerű módon adtál hangot az érzéseidnek. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása