10 változtatás, amit meg kellene tenned a 30-as éveidben

2021. október 25. 07:30 - Life Advisor

30_as_evek.jpgA 30-as éveidben kezdenek megtörténni a dolgok az életben. Vannak, akik eddigre végre kitalálják, milyen karriert szeretnének. Vannak, akik megházasodnak és vannak, akik megtudják kik is ők valójában és elkezdenek a saját maguk számára megfelelő életet élni. A 30-as éveid sok mindent meghatározhatnak. Még fiatal vagy, de már elég bölcs ahhoz, hogy határozottan kijelentsd, milyen életet szeretnél. A mostani posztban 10 olyan dolgot mutatunk be, amelyeket a 30-as éveidben meg kell tenned és amelyek egy életre szóló boldogságot és sikert eredményeznek.

 

1. Tedd rendbe a kapcsolataidat

Az egyik legfontosabb változás, amit a 30-as éveidben megtehetsz, az az, hogy proaktívan kezeled a kapcsolataidat.

A megbízhatatlan barát, aki mindig az utolsó pillanatban mondja le a találkozót, akkor sem lesz majd ott, amikor szükséged lenne rá.

Az illető, aki mindig lemondja a randit, valószínűleg nem az igazi.

A 30-as éveid kiválóan alkalmasak arra, hogy szemügyre vedd az életed és kiszűrd azokat az embereket, akikre csak az idődet pazarolod. 

A 20-as éveidben még ráértél velük szórakozni, de többé már nem kell ezt a játékot játszanod. Tölts időt olyan emberekkel, akik számítanak. Részesítsd előnyben azokat a kapcsolataidat, amelyek fejlesztenek téged és beteljesítik az "igaz barát" valódi jelentését.

2. Egyszerűsítsd az életed és összpontosíts arra, ami számít

Ha túl sok dolog fontos számodra, nehéz lesz tisztán gondolkodni és mindent megcsinálni. Persze lehet, hogy millió dolog van a teendőid listáján, de jobb ha tudod, hogy úgy leszel igazán sikeres, ha kevés prioritású dologgal foglalkozol és kizárólag ezekre koncentrálsz. 

Azok az emberek, akik zűrzavaros és rendezetlen életet élnek, ritkán tudnak teljes erőbedobással összpontosítani. Végül túl sok mindent csinálnak egyszerre és nem jutnak egyről a kettőre. 

A 30-as éveidre ideje rájönnöd, hogy a legtöbb dologra nemet kell mondanod, hogy tisztán tarthasd a fókuszod. Eddig volt lehetőséged tapasztalatokat szerezni, most viszont itt az ideje, hogy összeszedd az életed és valaminek a mesterévé válj.

3. Tudd, hogy mi számodra a legfontosabb

Mi tesz igazán boldoggá? Több pénz? A családdal eltöltött idő? A szenvedélyed? 

A 30-as éveidben újra megfogalmazhatod, hogy mi fontos számodra. Legyen most az a fontos, amit TE szeretnél.

A 20-as éveidben rájöhettél, hogyan működik a világ és milyen szerepet játszhatsz benne. Most itt az ideje, hogy megteremts az az életet, amely összhangban van az értékeiddel.

4. Engedd el a bűntudatot és a haragot

A bűntudat és a harag nem visz messzire az életedben. 

Kedvesnek lenni másokkal az egyik legegyszerűbb módja a bűntudat elengedésének. Másokra gondolsz, segítesz másokon és többet gondolsz másokra, mint önmagadra. 

Mindannyian tudjuk, hogy a tiniként és a 20-as éveinkben hajlamosak vagyunk kicsit önzők lenni. De most már bölcsebb vagy és ha a kedvességet az egyik prioritásodnak tekinted az életedben, valószínűleg boldogabb is leszel.

5. Mondj igent olyan dolgokra, amelyek megijesztenek

A 30-as éveidben most már aztán tényleg itt az ideje, hogy ne félj félni. Egyesek talán azt hiszik, hogy 30 éves koruk után, a pillangók eltűnnek a gyomrunkból. 

Nem fognak eltűnni. Soha. De minél hamarabb elfogadod a félelmet, annál valószínűbb, hogy ennek ellenére cselekedni fogsz. A félelmet ugyanis mindannyian megtapasztaljuk, de ami igazán számít, az az, hogy hogyan kezeljük. 

A kulcs, hogy a félelmet motivációként használd. Minél inkább engedsz a félelemnek, annál nehezebb lesz figyelmen kívül hagynod az önbizalomhiány érzését. Másrészt, ha aktívan küzdesz és szembenézel a félelmekkel, nagyobb lesz az önbizalmad és ez megtanít figyelmen kívül hagyni a félelmeidet. 

6. Találd meg az akadályban rejlő lehetőséget

Most már felnőtt vagy. Felelősséget kell vállalnod. Ha sikeres akarsz lenni és el akarsz valamit érni az életben, akkor itt az ideje, hogy elfogadd, hogy kihívásokkal kell szembenézned az úton. 

De már nem vagy 20 éves, azaz nem kell elmerülnöd az önsajnálatba, ha nehézségeken mész keresztül. Eljött ugyanis az ideje, hogy minden rosszban megtaláld a jót. Mert mindig van jó, ami hasznos lehet számodra.

Az élet minden eseményének és tapasztalatának természetesen van jó és rossz oldala is. Amikor aktívan keresed a pozitivitást, az agyad elkötelezi magát, hogy megtalálja azt.

7. Értsd meg, hogy sok kicsi sokra megy

Korábban talán úgy gondoltad, hogy hatalmas lépésekre van szükséged ahhoz, hogy elérd a céljaid. A nagy célok elérése azonban csak ritkán történik gyorsan, sőt nem is kell hatalmas erőfeszítéseket tenni az elérésükhöz. 

Itt az ideje, hogy megértsd, a mindennapi apró nyereségek és győzelmek napról napra visznek közelebb a nagy célod eléréséhez. Ideje megszabadulnod a rossz szokásaidtól és kialakítani olyan jó szokásokat, amelyekkel fejlesztheted önmagad. 

Lehet, hogy nem így tűnik, de egy kis pozitív szokás rendszeres megismétlése valami különlegeshez vezethet. 

8. Határozd meg a boldogságot

Minden embernek megvan a joga arra, hogy meghatározza a saját boldogságát. Sokan viszont mások boldogság definícióját kergetjük. Annak érdekében, hogy megtaláld a boldogságot, meg kell határoznod, hogy mit is jelent számodra a boldogság. 

Ebben az a nehéz, hogy gyakran elfogadjuk a szüleink vagy a társadalom boldogágról alkotott véleményét és arra törekszünk, hogy ezt valósítsuk meg a saját életünkben. 

Ez viszont csak boldogtalanságot eredményez majd, amikor rájövünk, hogy amit mások akarnak, az nem feltétlenül az, amit mi akarunk. 

Szóval milyen életet szeretnél? Neked kell tudnod.

9. Ne rohanj

A szépség ott van körülötted, de nem fogod meglátni, ha csak rohansz, mint egy idióta. A rohanás nyomorulttá teszi az életed. 

Fontos, hogy legyenek céljaid, de nem kell állandóan kapkodnod, hogy elvégezd a dolgaid. Nem kell sietned! Állj meg és szagold meg a rózsa illatát, amely nemcsak egy régi tanács, ami jól hangzik, hanem egy olyan valós tanács, amely segíthet abban, hogy lelassulj és boldogabb legyél.

10. Vásárolj élményeket, ne tárgyakat

Egy új mobiltelefon? Egy új ruha, cipő? Egy új autó? Tényleg ez tesz majd boldoggá?

Lehet, hogy gyors kielégülést okoz majd számodra, de nem ez a tartós boldogság receptje. 

Fektess inkább élményekbe. Utazz, láss világot, ülj be a kocsiba és csak menj valahova. Nem leszel örökké fiatal, a 30-as éveidben pedig abszolút itt az idő, hogy megtapasztalj mindent, amit az élet kínál. Ne feledd, hogy a tapasztalataid összessége vagy, tapasztalatokat pedig élményekből fogsz szerezni nem a legújabb iPhone-tól.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása