A siker 7 legnagyobb ellensége

2021. október 08. 07:30 - Life Advisor

siker_ellensegei.jpgMindannyian sikeresek akarunk lenni. Óriási sikereket szeretnénk elérni, vágyunk rá. Az ide vezető út azonban nem olyan egyszerű és a legviccesebb az, hogy te vagy az, aki eldönti, hogy sikeres leszel-e vagy sem. A siker kulcsa a te kezedben van. Felmerül viszont a kérdés, hogyha a siker kulcsa a kezedben van, akkor miért nem vagy sikeres? Nos, azért, mert te vagy a sikereid legnagyobb ellensége. Megdöbbentél? Te irányítod azt, ami veled történik ugyanakkor van benned 7 olyan dolog, ami megakadályoz abban, hogy sikeres legyél. Ezeket mutatjuk most meg nektek.

1. Önelégültség

Vannak esetek, amikor minden erőfeszítést megtettél valaminek az érdekében. Óriási erőfeszítéseket tettél a munkád során, így teljesen normális, ha elégedett vagy, magasztalod magad és felnagyítod azokat a cselekvéseket, amit megtettél. 

Önelégültség pontosan ekkor alakul ki, vagyis amikor elégedett vagy azzal, amit tettél. A legtöbb ember itt követ el hibákat. Ahelyett, hogy tanulnánk a hibáinkból, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, amit az emberek mondanak. Miért? Mert csodálod azt a munkát, amit egyedül vittél véghez. Annyire elégedettnek érzed magad, hogy nem akarsz változtatni és nem hallgatsz meg semmilyen tanácsot sem. 

Az önelégültség viszont büszkeséget, lustaságot, stagnálást, túlzott önbizalmat és halogatást okoz. Ha tévedsz valamiben, ismerd el, hogy tanácsot kell kérned és mindig állj készen arra, hogy tanulj és fejlődj.

2. Alacsony önbecsülés

Hogy vélekedsz magadról? Értéktelennek tartod magad? Nos, az alacsony önbecsülés a siker egyik legnagyobb ellensége. 

Az alacsony önbecsülés nagyon erős és elveszítheted az önértékelésed. Mi történik ilyenkor? Egyrészt elveszíted az önbizalmad, másrészt az önbecsülésed végül pedig a negativitás uralja majd az életed.

Szeresd magad! Miért értékeled alul magad? Annyi ember rendelkezik hihetetlen potenciállal, de az alul értékelés miatt tönkremegy az önbizalmuk, az idő pedig közben elszáll. 

Nagyszerű ember vagy, ezt tudnod kell! Ha te nem ítéled el magad, senki más sem ítélhet meg téged. Soha ne korlátozd a lehetőségeid! 

3. Büszkeség (Ego)

Légy alázatos, a büszkeség ugyanis a sikered ellensége lehet. Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem tanulhatnak a náluk fiatalabbaktól, még akkor sem, ha ugyanazon a helyen dolgoznak vagy, ha ugyanazt a munkát végzik. 

Sokan úgy érzik, hogy túl nagyok ahhoz, hogy segítséget kérjenek., Úgy érzik, hogy túl nagyok ahhoz, hogy tanuljanak. Ha valamit nem tudsz, kérdezd meg azokat, akik tudják. Ne érezd magad túl nagynak ahhoz, hogy kérdezz és mindig legyél képes szembenézni a tiszteletlenséggel. 

Menj és tanulj sikeres emberektől és figyeld meg, milyen tiszteletlenséggel szembesültek, de ennek ellenére, hova jutottak. 

4. Lustaság

Mindannyiunknak van komfortzónája. Legtöbbször az emberek túlságosan elégedettek ezzel, így rendkívül nehéz számukra kijutni innen. 

A komfortzónád lehet a filmekben, a közösségi médiában, a játékokban, a barátokban, a semmittevésben. Mi a komfortzónád és hol van a komfortzónád? Amíg a kemény munkát, az elkötelezettséget, az okos gondolkodást és a kitartást nem teszed a saját komfortzónádba, addig a siker elérhetetlen lesz számodra.

Hátborzongató tényező, hogy az öröm enyhíti a lustaságunkat. Tudod, ott van az az érzés, amikor úgy érzed kielégítetted azt, amire vágytál. Bár ez csak a látszat, valójában az idődet vesztegeted. Mire? Közösségi média? Szerencsejáték? Sorozat maraton? 

Ahelyett, hogy olyan dolgokra pazarolnád az időt, amelyek pillanatnyi kielégülést hoznak, maximalizáld az időd arra, hogy olyan dolgokat csinálj, amelyek jobbá teszik a jövődet.

5. Halogatás

A halogatás az, ami miatt sokan elveszítik az egyszeri lehetőségeket. Ez a siker egyik legnagyobb ellensége is. A halogatás és a lustaság olyanok, mint az ikrek, kéz a kézben járnak. Ha túlságosan ragaszkodsz a komfortzónádhoz, elkezdődik a halogatás és nem kell majd mást tenned, mint az idődet pocsékolnod. 

A halogatás ereje abban van, hogy segít meghosszabbítani az elérni kívánt dolgokat. Ha egy feladatot a következő 4 órában el kell végezned, a halogatásnak köszönhetően, akár 10 órára is elnyúlhat, mire végzel. Ez azt jelenti, hogy elcsesztél 6 órát az életedből. 

6. Félelem és önbizalomhiány

Egy újabb ikerpár. A félelem az, ami miatt nincs önbizalmunk. A félelem miatt sokan feladták az álmaikat és ne felejtsük el, hogy önbizalomhiány nem létezhet és soha nem is létezett félelem nélkül. 

Erősítsd meg az önbizalmad és hagyd, hogy a félelem odébbálljon. 

7. Negatív társadalom

A rossz környezet és a rossz embereket nevezzük negatív társadalomnak. Néha nem is álmodunk arról, hogy sikerrel járunk és ez a környezetünk és a körülöttünk lévő emberek miatt van. 

Kivel vagy együtt a legtöbbet? Kik a legjobb barátaid? Ha úgy találod, hogy mind a környezeted, mind pedig a barátaid tele vannak negativitással, akkor tudnod kell, hogy ez rád is hatással van és bizony negatív társadalomban élsz, amiből siker bizony nem fog származni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása