10 jel, hogy megtalálod valódi önmagad

2021. szeptember 08. 07:30 - Life Advisor

talald_meg_onmagad.jpgIgaz a mondás, miszerint önmagunk megtalálása és annak felfedezése, hogy ki is vagyunk valójában és mit akarunk az életünktől, az egyik legnagyobb kaland, amit megélünk. Ez az utazás viszont nem mindig könnyű. Vannak, akiknek évekig tartó szívfájdalom és kemény munka kell ahhoz, hogy megvalósítsák mindezt, míg másoknak mindez látszólag egyik napról a másikra sikerül. Szóval, honnan derítheted ki, hogy jó úton jársz-e önmagad megtalálásához? Sajnos az élethez nem jár kézikönyv, akármennyire is szeretnénk, ráadásul mindannyian mások vagyunk. A te valódi éned és a te általad vélt helyes út nagyban különbözik a legjobb barátod életétől. Mostanában máshogy érzed magad? Változott a viselkedésed, a hozzáállásod? Akkor jó esély van arra, hogy jó úton jársz, hogy megtaláld önmagad. Ebben a posztban 10 olyan jelet mutatunk be, amely arra utal, hogy megtalálod magad és/vagy kezded felfedezni azt, aki valójában vagy.

1. Nyugtalannak érzed magad, ha társaságban vagy

Önmagad megtalálása azt jelenti, hogy nagy változásokon mész keresztül. Egyszerűen fogalmazva, nem ugyanaz az ember leszel, mint régen. Természetes lesz tehát, hogy kicsit nyugtalanná válasz, ha a barátaiddal vagy együtt, mert, ami egykor feléjük vonzott, megváltozott benned. Ez annak a jele, hogy önmagad megtalálásának útján haladsz.

Ami korábban izgatott, most inkább visszatart. Az emberek ki-be lépnek az életünkben, attól függően, hogy min megyünk keresztül. Míg vannak barátok, akik mellettünk maradnak, vannak mások, akik bizonyos időszakon keresztül jönnek, majd pedig távoznak. 

Bár szomorú felismerés lehet számodra, hogy elhagytad az eddig megszokott társaságot, mert már nem kapod meg ugyanazt az izgalmat, mint régen, ne feledd, ez jó jel. Önmagad megtalálásának útján vagy és ez nagyszerű dolog.

Persze az út rögös lehet, néhány búcsúzással, elengedéssel, de az életed örökre megváltozik, ha végre elkezdesz szabadon élni úgy, aki valójában vagy.

2. Megváltoznak a hobbijaid

Emlékszel azokra a napokra, amikor a barátaiddal lógtál és például együtt gitároztatok vagy együtt mentetek focizni, sportolni stb. Természetes, hogy olyan hobbikhoz és tevékenységekhez fordulunk, amelyeket a barátaink is élveznek. 

Ha viszont kezded felfedezni, hogy jobban értékeled a saját szenvedélyed megtalálását, ahelyett, hogy a barátaidat követnéd, akkor ez jó jel arra, hogy önmagad megtalálásnak útján haladsz.

Minden a döntéseiden múlik és kezdesz meghozni olyan döntéseket, amelyek a valódi éned számára megfelelnek. Eleinte mindez persze ijesztő lehet.

Az első főző/varró/kézműves tanfolyam vagy sport a megszokott barátai társaság nélkül. De minél jobban feltárod a saját érdekeid és felfedezed azt, ami a szenvedélyed, annál közelebb kerülsz az igazi énedhez. 

Ne feledd, hogy ezen a szakaszon sokat fogsz kísérletezni és hibázni is. Rendben van, ha van egy hobbid, de úgy döntesz, hogy ez mégsem való neked. Ez mind része a folyamatnak. 

Szánj időt arra, hogy önmagadra hallgass és ne a körülötted lévőkre, mert ez fog segíteni abban, hogy megtaláld önmagad.

3. A jövőre gondolsz

Egy dolog megtervezni azt, hogy hétévgén melyik buliba mész majd szórakozni és egy másik dolog, ha elkezdesz gondolkozni a jövődről és arról, hogy hogyan akarsz élni. 

Kezded úgy érezni, hogy értékes időt vesztegetsz el, amelyet akár arra is fordíthatnál, hogy megtervezed a jövőbeli céljaid elérését? Önmagad megtalálása felé haladsz.

Már nem érdekel, hogy hol tartasz társadalmilag és milyen eseményekre hívnak vagy épp nem hívnak meg. Ennek az az oka, hogy teljesen magadra koncentrálsz és arra, hogy hol akarsz lenni az életben. 

4. Elengeded a mérgező embereket

Vannak egészséges és egészségtelen kapcsolat az életünkben. Az utóbbit viszont nehéz lehet felismerni, ha a tömeg része vagy. Ha elkezded felismerni, hogy vannak olyan barátok és családtagok az életedben, akik nem támogatnak téged és azt, amit akarsz, akkor jó úton jársz önmagad megtalálásához. 

Gyakran más emberek tartanak vissza minket attól, hogy felfedezzük valódi önmagunkat. 

5. Megdöbbensz a régi fényképeiden

Emlékszel a Facebook előtti időszakra?

Én is, mégis gyakran azt kívánom, bárcsak ne posztoltam volna ki ennyi fotót kamaszkoromban. Ha most visszagondolok, egyszerűen megrázók. Volt már hasonló élményed?

Átnézted a régebbi fényképeid és azt kérdezted magadtól, hogy "Mire gondoltam itt?" vagy "Miért volt rajtam ez a ruha, cipő, kalap, szemüveg stb.?" 

Ez a kellemetlen érzés átment rajtad, mert felnőttél. Nem ugyanaz a személy vagy, mint akit a fényképen látsz. Ez egy teljesen normális érzés és azt mutatja, hogy felnőttél és azon az úton találtad magad, amin felfedezheted, ki is vagy.

Ha a régi fényképek nézegetése arra ösztönöz, hogy lépj tovább azokból a napokból és hagyd őket magad mögött, akkor ez nagyszerű jele annak, hogy megváltoztál és az igazi önmagad megtalálásának útján jársz.

6. A társaságod nyomása a múlté

A társaságunk nyomása igazi csapda, amelybe sokan beleesünk, hogy beilleszkedjünk és lenyűgözzük a körülöttünk lévőket. Ez leginkább tinédzser korban jellemző és nem is kellene, hogy tovább tartson, mert egyre nehezebb felismerni.

Amikor viszont a saját boldogságod az első és nem vagy hajlandó feláldozni többé azt, aki vagy és nem mondasz le arról, amiben hiszel, hogy valaki más elvárásainak megfelelj, akkor önmagad megtalálása felé tartasz.

7. Mindent megkérdőjelezel

Észrevetted, hogy megállsz és minden apró dolgot megkérdőjelezel az életben? Miért hordok ilyen cipőt? Miért festem a hajam? Miért gitározok? 

Ez azért van, mert útkereszteződésbe értél. Készen állsz arra, hogy felfedezd ki vagy valójában, de ez a folyamat magában foglalja a múlt lezárását. 

Az állandó megkérdőjelezéssel azt akarod ugyanis kideríteni, hogy mi az amelyek tényleg az életed részei és melyek azok a dolgok, amelyeket a környezeted befolyása ragasztott rád. Ha mindent megkérdőjelezel, az azért van, mert épp önmagad megtalálása felé tartasz. 

Ez időbe telhet, hiszen hosszú út vezethet a saját személyes céljaink, ízlésünk és érdekeink megvalósításához. A kérdésekre figyelned kell. Tényleg szeretem a sushit vagy csak azért eszem, mert mindenki más is? Tényleg szeretem a kék színű ruhákat vagy csak azért hordom, mert XY azt mondta?

Rengeteg a kérdés, de ezek segítenek választ adni arra, hogy ki vagy te valójában és így pillanatok alatt szabaddá teszed valódi önmagad.

8. Hajlandó vagy kiállni magadért

Függetlenül attól, hogy a munkahelyeden, barátaiddal vagy a családoddal, a "nem" kimondásának képessége sok ember számára rettentő kihívás. 

Ha azt tapasztalod, hogy a "nem" szinte megától hagyja el a szád, ez jó jel arra, hogy sokkal jobban összhangban vagy az életeddel és a vágyaiddal. 

Amikor önmagunk megtalálásnak útján járunk, hatalmas tanulási és felfedezési időszakon megyünk keresztül. Ez alakítja ki, kik vagyunk és mit gondolunk és ekkor kezdjük észrevenni a változásokat önmagunkban. 

Az, hogy felismered, mikor kell nemet mondanod, ha egy helyzetben nem érzed jól magad, óriási tanulási pillanat. Ez azt jelenti, hogy most megtanulod a saját igazságodat elmondani és megélni ahelyett, hogy csendben maradnál és hagynád, hogy mindenki más beszéljen helyetted.

9. Találsz időt unatkozni

Senki sem akar unatkozni igaz? Valójában viszont az unatkozás luxus és az egyetlen dolog, amit élvezhetsz, ha a helyes úton jársz önmagad megtalálásához. 

Ezt megelőzően az életed annyira tele van drámával, mérgező kapcsolatokkal, küzdelemmel, hogy más emberek kedvében járj és annyi negativitással, hogy egyszerűen nincs egy pillanatod sem arra, hogy az unatkozásra gondolj. 

Állandóan össze-vissza ráncigálnak téged és meg sem állsz, hogy megkérdőjelezd, vajon ezt akarod-e az élettől. 

Amikor azon az úton jársz, hogy azzá válj, akivé szeretnél, akkor ezt az extra időt kapod, miután elhagytál minden drámát, negativitást, ami egykor visszatartott. 

És mit csinálj ezzel a szabadidővel?

Kezdheted azzal, hogy a jövőbe nézel és felvázolsz néhány célt az álmaid megvalósításához. A világos és megvalósítható célok segítenek abban, hogy a pályán maradj és azon az úton haladj, amin továbbra is hű lehetsz magadhoz. 

10. Megijeszt a jövő

Megijeszt a jövő gondolata? Ne aggódj, ez az érzés teljesen normális. Valójában nagyszerű érzés. Ha őszinte vagy magadhoz, a jövő tervezése ijesztő dolog. Tele van ismeretlen dolgokkal és ezekkel nehéz lehet szembenézni, ha olyan keményen dolgozol valamiért. De mindegy ugyanakkor nagyszerű jele annak, hogy hű vagy magadhoz. 

Azok az emberek, akik nem hűek önmagukhoz, alig gondolnak a jövőre. Annyira bele vannak tespedve mások életébe, hogy öt év múlva sem tudják, hogy hol szeretnének lenni. A jövő persze nem ijeszti meg őket, mert még a radarjukon sem szerepel.

Tehát, ha téged megijeszt a jövő gondolata, tartsd nagy jelnek és ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad. Ez teljesen normális érzés. 

Végtére is, bármi, amit érdemes megszerezni az életben, időt és erőfeszítést igényel. Ez arról szól, hogy bízz magadban és abban, aki vagy és tudd, hogy bármit elérhetsz, amire gondolsz. 

Az ijesztő nem feltétlen jelent rosszat. Ez csak azt jelenti, hogy kihívás áll ellőtted. Olyan kihívás, amelyet nem lesz gond legyőzni, ha szabadon engeded valódi önmagad és hű maradsz önmagadhoz.

Hogyan kezdj bele önmagad megtalálásába?

Ismerősek számodra a fenti jelek? Az remek, hiszen jó úton jársz önmagad megtalálásában. 

Ha nem, ne csüggedj el, mert mindannyiunknak el kell kezdeni valahol, ezért kezdd el az utazást még ma. Ha fel akarod fedezni a valódi énedet, akkor kezdd kicsiben. Nézd meg az életed azon területeit, amelyekkel nem vagy elégedett és kérdezd mag magadtól, hogy miért nem?

Menj, keress új hobbikat, kezdd előtérbe helyezni magad. Ahhoz, hogy megtaláld önmagad, el kell hagynod a komfortzónád. Időbe és nehézségekbe kerül, hogy megvalósítsd mindezt, de tarts ki! 

Amint sikerül megtalálni és felszabadítani a valódi éned, életed örökre megváltozik. Garantáltan jó irányba. Tehát folytasd, tűzd ki magadnak az első kis célt és kezdj el hinni magadban. Itt az ideje, hogy elkezed felfedezni saját magad!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása