A siker nem a szerencsén múlik, hanem a szokásainkon

2021. augusztus 25. 11:16 - Life Advisor

confident_woman.jpgSzerencsés vagyok. Hiszek is a szerencsében, de a sikereim nem a szerencséből fakadnak. Amit mindennap csinálunk, sok szempontból megalapozza a szerencsénk. Amikor elérjük a céljainkat, akkor mindez az általunk kialakított szokások eredményeként jelennek meg. Innen ered a szerencse. Mielőtt a sikerről és a szerencséről való felkészülés gyakorlati lépéseiről beszélnénk, nézzük is meg mit keresünk valójában. 

Jelenleg megeshet, hogy előre látod már, mit fogsz érezni, amikor eléred a célod. Az életed jobb lesz, ha megvalósul minden. Már láthatod magad sütkérezni a személyes teljesítményed fényében. 

Had áruljak el azonban egy titkot. Nem kell célba érned ahhoz, hogy úgy érezd magad, ahogy azt elvárod, amikor megvalósult a célod. Mindannyian tűzünk ki célokat, mert vannak olyan dolgok, amiket életünk során el akarunk érni, de valójában azért határozzuk meg őket, mert azt az érzést követjük, amit elvárunk, ha elérjük ezeket a célokat.

Egyszerűen fogalmazva, gondolataink vezérlik érzéseinket és érzelmeinket és te irányítod a gondolataidat. Igen, te irányítod az érzéseidet most is, ebben a pillanatban. 

Az első lépés tehát, hogy tisztázd az érzéseid, amelyeket a végső célodtól vársz és kezdd el ezeket az érzéseket megélni itt és most. 

Például, több bevételt szeretnél, mert akkor nem aggódsz majd a számlák miatt, vagy mert többet adakozhatnál. Hogyan kezdhetnéd el ma gyakorolni a nagylelkűség és a bőség érzését? Mire kell gondolnod, hogy nagylelkűbb legyél? Amikor bőségben élsz, milyen gondolatok jutnak eszedbe? 

Amikor elkezdesz gondolkodni azokon a dolgokon, amelyek éreztetik a vágyad által táplált érzéseket, akkor valóban felkészülsz valamire, mert kihasználtad az áramlás energiáját és ez sokkal gyorsabban vezet el téged a célodhoz.

Új én

Az emberek 92%-a nem éri el a céljait. Miért? Mert ez kemény munka. Ennek a kemény munka részeként új emberré válsz. Az Everestet megmászó személy nem ugyanaz, aki jelenleg egy dombon túrázik. Bármi is legyen a célod, le kell ülnöd és tisztázni kell, hogy hogyan érzed majd magad a célod elérésekor. Te leszel ugyanis az a személy, aki eléri ezt a célt. 

A kívánt érzés megértése sziklaszilárd alapot teremt a cél eléréséhez szükséges taktikai részhez. 

Új szokások

Ahhoz, hogy önmagad új verziója lehess, új szokásokat kell kialakítanod. Miért?

Napjaink 95%-át tudatalatti elménk irányítja. 95%!!!! Ez azt jelenti, hogy a napunk mindössze 5%-a valósul meg az agyunk azon részén, ahol a gondolatok működnek. Mi van a másik 95%-al? Sejtheted....ez a szokásaidból fakad.

Tehát, amikor fenntartható változást szeretnél létrehozni az életedben, akkor a sikerre úgy kell felkészülnöd, hogy új szokásokat alakítasz ki. 

Íme 5 tipp, ami segíteni fog neked ebben. 

1. Legyél szuper konkrét abban, mit szeretnél csinálni

A szokásoknak tisztaságra és rutinra van szükségük. Egy új szokás kialakításához részletesen meg kell vizsgálnod, hogyan néz ki ez a szokás és hogyan fogod megvalósítani. 

Nézzük a különbséget : 

Tisztázatlan szokás rutin nélkül : "Többet kell foglalkoznom a LinkedIn profilommal, hogy segítse a vállalkozásom építését."

Világos szokás, rutinnal : "Hétfőn, szerdán és pénteken közvetlenül ebéd után 30 percet fogok tölteni a LinkedIn-en." 

2. Rengeteg szokás (át)alakítható

Mindenki csak a fogmosásról vagy a rendszeres edzésről beszél, ha szokásokról van szó, pedig rengeteg más dolog is szokás az életünkben, amely mind (át)alakítható. 

  • Ebéd
  • Felöltözködés
  • Tusolás
  • Takarítás
  • Vacsora főzés

Csak, hogy néhányat említsünk. Légy kreatív és gondolkodj el azon, hogyan tudod ezeket a szokásokat optimalizálni.

3. A fizikai szokásokat könnyebb megvalósítani

Sokkal könnyebb új szokást kialakítani azzal, hogy teszel valamit, szemben azzal, hogy kétségbeesetten próbálsz valamit nem megtenni. Gondolj csak bele : könnyebb sétálni, mint lemondani arról, hogy vacsora után nem nassolsz többet. 

Persze nem azt mondom, hogy az új szokásnak ebben az esetben például mindenképpen edzésnek kell lennie, de gondolj arra, hogyan hozhatsz létre valami fizikailag működő szokást. Például vacsora után készíthetsz egy teát, ahelyett, hogy sütiket majszolsz. 

4. Érzéseink beépítése segít a szokások kialakításában

Csokifüggő vagyok. Komolyan nem gondoltam volna, hogy képes leszek egyetlen napot megélni úgy, hogy ne ennék csokit. Amikor azon kaptam magam, hogy túl sokat eszek belőle, tudtam, hogy változtatni kell a szokásaimon. Találtam egy fahéjas teát, amit szeretek. Ennek a teának a fogyasztása helyettesítette a csoki igényemet. Tényleg csoda! 

5. Ne húzd az időt!

Egyszerűen fogalmazva, tedd meg most. Szeretnéd csökkenteni a közösségi médiában töltött időd? Töröld le a telefonodról az applikációt. Amikor tisztában vagy azzal, hogy mit teszel és mit nem, akkor az agyad azon 5%-át használod, amely képes megfontolt döntést hozni, szemben az agyad 95%-val, amely tudatalattid alapján dönt.

Ünnepeld meg a sikereid!

Tudva, hogy képes vagy saját sikereid létrehozására és az életed megváltoztatására, ne becsüld le azt a kemény munkát, amit ebbe beleadsz. Ünnepeld meg a sikereid!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása