16 törekvés az életed drámai javítására

2021. augusztus 16. 09:47 - Life Advisor

torekves_elet.jpgMi akarsz lenni, ha nagy leszel? Hülye kérdésnek tűnik, igaz? Lehet, hogy gondolkodóba esel, majd rájössz, hogy már felnőtt vagy. De mi a valódi célja ennek a kérdésnek? Gondolj csak bele, minden év valami újat hozhat, minden évben változol és fejlődsz. Úgy tűni, hogy minél idősebb leszel, annál nehezebb lesz tudnod, hogy mit is akarsz elérni az életedben. Tehát, ha valaki felteszi neked a fenti kérdést, érdemes megállnod és elgondolkodnod a kérdésen. Gyerekként voltak már terveid, aztán tinédzserként valami teljesen mást akartál. Aztán elérted a 20-as, 30-as, 40-es, 50-es éveid és minden évben változott, amire vágytál. Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Olvasd el ezt a posztot, végezd el a szükséges változtatásokat a törekvéseidben és dolgaidban, amelyekre vágysz, hogy megfeleljen a te igényidnek. Ha tudod, hogy mi akarsz lenni, elérheted a céljaid és az álmaid.

1. Arra törekszem, hogy ne engedjem meg, hogy mások véleménye befolyásolja az érzéseimet önmagammal szemben. Arra törekszem, hogy ne ítélkezzek mások felett. Tudom, hogy az emberek a jelenlegi tudatossági szintük alapján ítélnek meg engem és mivel ezt tudom, igazságtalan ítélkezni mások felett.

2. Arra törekszem, hogy higgyek magamban, mert tudom, bármi történjék is, képes vagyok rá. 100%-ban felelősséget vállalok a tetteimért. A múltbéli sikerre fogok összpontosítani, hogy emlékeztessem magam, ne adjak teret az önbizalomhiánynak. 

3. Arra törekszem, hogy uralkodjak az érzelmeimen és ne engedjem, hogy a negatív gondolatok irányítsanak. Ha azon kapom magam, hogy negatívan gondolkozom, megszüntetem ezeket a gondolatokat és csak a pozitív gondolkodásra koncentrálok.

4. Arra törekszem, hogy hiteles legyek. Van bátorságom és erőm a saját meggyőződéseim alapján cselekedni. Arra is törekszem, hogy ne ítéljek el másokat a hitük miatt. Tudom, hogy úgy tudok a jó úton maradni, ha hasonló gondolkodású emberekkel veszem körbe magam. Kezembe veszem a sorsom!

5. Arra törekszem, hogy ne engedjem meg senkinek, hogy tönkretegye a napom. Ha valaki negatív dolgot mond, pozitív választ adok rá. Talán segíthetek neki, hogy más megvilágításban lássa a dolgokat. Ha összefutok valakivel, akinek nincs pozitív mondanivalója, gyorsan tovább lépek. Bezárom az elmém olyan emberek és helyzetek elől, amelyek nem tesznek jót a lelki egészségemnek.

6. Arra törekszem, hogy a pillanatnak éljek. Mivel nincs garancia a holnapra, bármit is teszek, osztatlan figyelemmel teszem. Hálával töltöm meg a szívemet minden pillanatért az életemben. 

7. Arra törekszem, hogy minden nap növeljem a tudatosságomat. Tudom, hogy csak a jelenlegi tudatossági szintem alapján cselekedhetek. Ezért tudom, hogy arra kell összpontosítanom, hogy jobban megismerjem a többi embert és a körülöttem lévő dolgokat és, hogy tanuljak és fejlődjek.

8. Arra törekszem, hogy mindent megtegyek, hogy álmaim valóra váljanak. Keményebben, gyorsabban és okosabban fogok dolgozni. Mindent megtanulok, amire szükségem van az álmaim megvalósításához. 

9. Arra törekszem, hogy uraljam a gondolataimat. Tudom, hogy minden érzésem a helyzetről alkotott gondolataimból fakad. Ha valamit jónak látok, akkor az jó. Ha valamit rossznak látok, akkor az rossz. Csak én irányíthatom, hogy mit érzek bármilyen helyzetben és körülményben.

10. Arra törekszem, hogy korlátok nélkül éljem az életemet. Hiszem, hogy amíg megtudok álmodni valamit, addig meg is tudom azt valósítani. Nem engedem meg magamnak azt gondolni, hogy a korlátaim miatt képtelen vagyok elérni valamit. 

11. Arra törekszem, hogy az időmet azzal töltsem, amit szeretek és kihozzam a legjobbat magamból és másokból. Célom, hogy pozitívan járuljak hozzá a világhoz. Többet fogok nyújtani a világnak, ha azt csinálom, amit szeretek. Tudom, hogy ezáltal bőséget hozok az életembe. Amikor jól érzem magam, vonzom a szeretetet, az egészséget, a sikert és a boldogságot.

12. A türelem gyakorlására törekszem. Ha valaki az idegeimre megy, akkor arra fogok összpontosítani, hogy megértsem a nézőpontját. Ha valami rosszul sül el, veszek néhány mély lélegzetet és türelmes leszek, amíg a frusztráció elmúlik. 

13. Arra törekszem, hogy ne aggódjak. Ha van hatalmam megváltoztatni valamit, akkor meg is teszem. Ha nem tudom megváltoztatni, az aggódás nem változtat rajta. Tehát az aggódás, csak időpazarlás. Amíg ezt tudom, nincs okom aggódni.

14. Arra törekszem, hogy megszüntessem a félelmeimet. Nézzük meg, mi a félelem. A félelem ürügy arra, hogy halogassam azokat a dolgokat, amelyeket nem biztos, hogy meg tudok valósítani. Amikor szembesülök azzal, hogy kudarcot vallhatok, abba akarom hagyni. Tudom, ha minden nap keményen dolgozok és szembenézek a félelmeimmel, folytathatom. Nem engedek meg több kifogást arra, hogy miért nem tudok megtenni valamit. Arra fogok összpontosítani, hogy miért tehetem meg. Csak azért, mert kudarcot vallhatok, még nem mentség, hogy megálljak. Határozott leszek és nem érzek nyomást arra, hogy feladjam. Szembenézek a félelmeimmel és elérem a céljaimat.

15. Hálás akarok lenni. Tudom, hogy sok okom van a hála kifejezésére. Minden nap lesz időm összpontosítani minden jóra, ami körülöttem történik. Minden nap szánok időt arra, hogy értékeljem mindazt, amim van és hálás legyek a jó dolgokért.

16. Arra törekszem, hogy megbocsássak. Tudom, hogy ha haragot dédelgetek mások iránt, csak magamnak ártok. Kész vagyok megerősíteni a belső békémet azzal, hogy elengedem a múltat.

Megbocsátom magamnak a múltbéli hibákat is és felhasználom őket, hogy tanuljak, fejlődjek. Nyitott leszek a lehetőségekre, hogy többet érjek el és legközelebb helyesen cselekedjek. 

Tudom, hogy bármennyire is bűnösnek érzem magam a múltbéli hibák miatt, ez nem fog semmin változtatni. Már nem vagyok hajlandó elfogadni a bűntudatot olyan dolgok miatt, amelyeknek már vége, elmúltak. A jelenlegi pillanattó csak előre tudok lépni és ezúttal helyesen dönteni. 

Minden nap elolvasom ezt a listát és elérem azt, amire vágyom. Megtalálom a célom és hiteles emberré válok. Minden valóra válik, amit csak szeretnék. Elengedem a múltamat és a jelenben fogok élni. Arra fogok összpontosítani, hogy élvezzem az életet és a körülöttem lévő embereket, akik örömöt és boldogságot hoznak nekem.  

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása