10 apró szokás, amire sikeres ember nem pazarolja az idejét

2021. július 15. 10:19 - Life Advisor

sikeres_ember_szokas_ido.jpgA siker mindenkinek mást jelent, de bármi is legyen a siker verziója számodra, néhány időpazarló szokás visszatarthat téged az életben felbukkanó sikerektől. Ebben a posztban 10 olyan szokást gyűjtöttünk össze, amelyekre a sikeres emberek biztosan nem pazarolják az idejüket. Lássuk!

1. Nem hasonlítgatják magukat másokhoz

Természetes, hogy törődünk azzal, hogy mások mit gondolnak rólunk, de a sikeres emberek nem hasonlítgatják magukat másokhoz túlzottan. 

Megértik, hogy az élet összetett és a körülmények mindenkinek eltérők, ezért lehetetlen pontosan és tisztességesen összehasonlítani magad másokkal. Ráadásul nem tudhatod, hogy a másik embernek milyen is az élete a színfalak mögött. 

Az egyetlen ember akivel a sikeres ember összehasonlítja magát az saját múltbéli énje. Így képesek fejlődni és így kerülik el az összehasonlítgatásokból fakadó érzelmeket.

2. Nem lógnak állandóan a közösségi médiában

A Facebook esztelen görgetése és az Instagram folyamatos csekkolása több időt vehet el az életedből, mint azt gondolod. 

A legtöbb ember tudat alatt teszi mindezt, de az igazság az, hogy ez nem egy olyan szokás, amivel bárhova is eljuthatsz. Egy sikeres ember tudja, hogy jó, ha időnként végig görgeti a Facebookot és az Instagramot, de ezt nem szeretnék újra és újra megtenni a nap minden egyes órájában. 

A sikeres ember okosan használja az idejét annak érdekében, hogy produktívabb legyen. Van idejük szórakozni, játszani és a közösségi médiára is persze, csak ésszel osztják be az idejüket.

3. Nem zavarják őket a pletykák és ők sem pletykálnak

Nincs sok értelme pletykálni, mivel ilyenkor csak annyit csinálsz, hogy rosszat mondasz valakiről, aki nem tud védekezni. A sikeres ember rájön arra, hogy a másik személy magánélete nem az ő dolga. Ha pedig pletykába keveredik, az csak arra szolgál, hogy itélkezőbbé és mérgezőbbé tegye magát. 

A sikeres ember inkább együttérző, mint ítélkező. Ahelyett, hogy pletykálna, a saját maga által kitűzött célok elérésére törekszik. 

4. Nem veszik körbe magukat negatív emberekkel

Ahogy a mondás tartja : "A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy." A siker ember nem akar mérgező vagy negatív emberekkel lógni. Nem akarnak időt tölteni olyan emberekkel, akik lebecsülik őket vagy pletykálnak más emberekről.

Ehelyett arra figyelnek, hogy hasonló gondolkodású emberekkel vegyék körbe magukat. Nem könnyű elengedni embereket az életünkből, de néha szükség van rá ahhoz, hogy javíts az életeden. 

5. Nem tartózkodnak mérgező környezetben

Csakúgy, mint a negatív emberek elkerülése, a sikeres emberek kerülik az olyan környezetben töltött időt is, amelyek akadályozzák őket a fejlődésben. 

Ha partin vannak és azt látják, hogy ez időpazarlás, akkor nem haboznak és rögtön távoznak. Ha a munkahelyükön azt tapasztalják, hogy nincs előrelépés és nincs támogatás a céljaik eléréséhez, akkor továbblépnek és találnak valami újat. 

Persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de a sikeres ember rendkívül motivált arra, hogy fejlessze önmagát és elérje a céljait. Ha pedig mindez azzal jár, hogy megváltoztassák a környezetüket, amelyben élnek, akkor megtalálják a módját, hogy ezt megtegyék.

6. Nem türelmetlenkednek

A sikeres embereknek mindig van tervük. Ha fejlődni akarnak a jógában, akkor megtervezik, hogy valósítják ezt meg. Ha pozitív gondolkodást akarnak kialakítani, kitalálják, hogy melyek azok a szokások, amelyeket alkalmazni kell ennek eléréséhez. 

Megértik, hogy semmi jót nem lehet elérni egyetlen nap alatt. Időbe telik a nagy céljaink elérése. A sikeres és sikertelen ember közötti egyik legnagyobb különbség, hogy a sikeres ember kitart a terve mellett, hogy elérje a céljait.

7. Nem próbálnak olyanok lenni, mint mindenki más

Az, hogy megpróbálsz beilleszkedni és olyan lenni, mint mindenki más, egy biztos recept a sikertelenséghez. Minden sikeres ember egyik fontos vonása az a képesség, hogy hitelesek legyenek önmagukkal szemben.

A sikeres ember inkább marad hű önmagához és kifejezi önmagát és nem ragaszkodik egy előre megírt forgatókönyvhöz, amely ugyanolyan, mint mindenki másé.

8. Nem koncentrálnak a múltbéli hibáikra

Egy sikeres ember rájön, hogy a múltban való élet meghiúsítja az álmait. Soha nem fogsz tudni továbblépni, ha nem tudod elengedni a kudarcokat. A siker lényege a továbblépés és a fejlődés.

Persze fontos tanulni a múltbéli hibákból, de miután megtanultad, amit meg kellett, lépj tovább és koncentrálj a céljaidra úgy, ahogy ezt a sikeres emberek is teszik.

9. Nem próbálnak megfelelni mások elvárásainak

Egy sikeres ember tudja, hogy ez lehetetlen küldetés. Ha pedig más emberekért élsz, elveszíted az önmagadba vetett hitet. A siker ember tudja, hogy fontos, hogy saját normáid legyenek, amelyekhez ragaszkodsz. 

Nem aggódnak amiatt, hogy mások mit gondolnak, mert ez olyan időpazarló tevékenység, amely nem segíti őket az előrehaladásban. 

10. Nem panaszkodnak folyamatosan

Senki sem szereti azokat az embereket, akik csak panaszkodnak. Nem szórakoztatóak és mindenből óriási drámát gerjesztenek. 

A sikeres ember nem vesztegeti az idejét arra, hogy panaszkodjon olyan dolgokra, amelyeken nem tud változtatni. Nem tekintik magukat áldozatnak. Felelősséget vállalnak a cselekedeteikért és mindig mindent megtesznek a céljaikért.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása