10 dolog az életben, amit nem szabadna természetesnek venni

2021. július 10. 10:42 - Life Advisor

termeszetes_elet.jpgBarátok, család, munka, karrier, álmok, hobbi, mindennapi felelősség. Annyi minden van az életünkben az egyébként szintén jelenlévő zavaró tényezőkön kívül, amik szerepet játszanak abban, hogy elfoglaltak legyünk. Úgy tűnik, hogy a nap szinte minden órájára be van tervezve valami, így sokszor nehéz lehet megtalálni a lehetőséget arra, hogy egyszerűen csak hátradőlj és értékeled, amid van. Íme 10 olyan dolog az életben, amit soha nem szabad természetesnek vennünk.

1. Az egészségünk

Minél fiatalabbak vagyunk, annál rugalmasabban kezeljük az egészségünket. Gyerekként az ütésektől, zúzódásokból, fájdalmakból és a betegségekből való kigyógyuláshoz elég volt például egy köhögés elleni szirup és egy puszi anyától. 

Ahogy öregszünk, a testünk kevésbé lesz hatékony az ellenállásban és emiatt az egészségünk újbóli helyreállításában is. Az erőd elkezd hullámozni, az immunrendszered már nem lesz az az óriási erőd, amely egykor volt.

Ne vedd természetesnek az egészséged. Vigyázz magadra megfelelő étrenddel, megfelelő testmozgással valamint elegendő alvással. 

Mert ha ezt nem teszed, akkor lehetséges, hogy néhány év múlva súlyos árat fizetsz érte.

2. A barátaid

Fiatalon rengeteg időt töltünk a barátainkkal. Sokkal könnyebben alakítunk ki velük kapcsolatot, hiszen mi magunk és a barátaink is olyan szakaszban járunk, amikor mind nyitottak vagyunk az új tapasztalatokra, megismerni új embereket, akikkel megoszthatunk közös élményeket. 

Az élet előrehaladtával azonban nehezebb lesz ilyen kapcsolatokat kialakítani. Mindig lesz valami fontosabb, ezért fontos, hogy a már meglévő baráti kapcsolataid ápold. Ha nem fordítasz aktívan figyelmet is időt rájuk, egysze csak eltűnnek az életedből. 

3. A szabadságod

Nem számít, mit mond neked a társadalom, nincsenek olyan korlátok, amelyek meghatároznák, hogyan és miként kell élned az életed.

Nem kell házasságot kötnöd, nem kell gyereket szülnöd, nem kell házat venned, autót és semmi sem kötelező. 

Megvan a szabadságod, hogy úgy élj, ahogy te szeretnél. Ragaszkodj ehhez a szabadsághoz és ne engedd el!

4. A környezeted

A mai rohanó világban könnyen elfelejthetjük, milyen nagyszerű érzés abbahagyni a fejvesztett rohanást és időt szakítani a természet csodáira.

A világ gyönyörű hely és erre rengeteg csodás és szépséges apróság ráerősít. Figyeld meg a naplementét, a napfelkeltét, lélegezz be friss levegőt, állj meg és csodáld a város fényeit. Lassíts és kapcsolódj újra a világhoz és a természethez.

5. Az időd

Minél fiatalabbak vagyunk, annál jobban pazaroljuk az időnket. Ennek pedig meg is van az értelme. A 20-as éveinkben jogosan érezhetjük azt, hogy végtelen idővel rendelkezünk.

Azonban, amint idősebbek leszünk, sajnálni fogjuk azokat a napokat, heteket és hónapokat, amelyeket azzal töltöttünk, hogy nem csináltunk semmit, csak ültünk, tévéztünk vagy épp a közösségi médiát görgettük. 

Az idő az életed pénzneme, ezért használd és fektesd be okosan. Engedd meg magadnak, hogy idős korodban büszke lehess arra, ahogy eltöltötted az életed.

6. A képességeid

Az elutasítás az élet része. Ha a képességeid miatt elveszítesz egy munkát, projektet vagy akár egy barátot, ne hagyd, hogy ez a helyzet negatív gödörbe sodorjon. 

Csiszold tovább a képességeid és sajátítsd el azt, amiben jó vagy, mert valamikor ezek a képességek lesznek a lehető legjobb dolgok. Ne engedj a zavaró tényezőknek, tartsd a szemed a célodon.

7. A szüleid

Az egyik dolog, amit nagyon gyakran természetesnek veszünk, a szüleink. Szeretjük őket, felnevelnek minket és mindent megtanítanak nekünk, amire szükségünk lesz.

Aztán eljön az a pont, amikor elhagyjuk őket, mert a saját életünket szeretnénk megtalálni és felfedezni. De ne feledd, a szüleid nem lesznek itt örökké. Egyszer sajnos el fognak tűnni és az a kapcsolat, amelyet most még építhetsz velük, óriási jelentőséggel bír.

8. A jövedelmed

Mindegy hogy sok vagy kevés. Légy büszke a bevételedre. 

Tanuld meg, hogyan kezeld jól a pénzed, tanuld meg mire van és mire nincs szükséged és hogy, hogyan maximalizálhatod a jövedelmed. 

Átlagos fizetés mellett is milliomos lehetsz néhány év alatt, ha megfelelően kezeled a pénzed.

9. Az energiád

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, korlátlan energiával rendelkeznek. Aztán persze meglepődünk, amikor olyan emberekre és dolgokra pazaroljuk az energiánkat, amelyek nem igazán érdekelnek minket.

Meg kell tanulnod nemet mondani azoknak az embereknek, akik elárasztják az életed negatív dolgokkal és lehúzzák az energiáid. Nem kell, hogy mindenki szeressen!

10. A munkád

Eljön az idő, amikor megtalálod azt a munkát, amely megadja az életed célját és értelmét. 

Az a munka, amely miatt már ébredéskor izgulsz és alig várod, hogy visszatérj hozzá, hiszen minden pontosan olyan, mint amilyennek az szeretted volna. 

Amikor megtalálod ezt a munkát, soha ne engedd el! Minden nap add bele a lehető legtöbbet, mert nme biztos, hogy ez örökké tart majd.   

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása