Így szabotálják a bankszámlád a megoldatlan traumák

2021. június 29. 09:37 - Life Advisor

money_trauma_penz.jpgKönnyen tudunk hanyatt esve úgy kiégni, ha olyan nyüzsgő kultúrában élünk, ahol minden pénzügyi problémánkra azt a választ adják, hogy egyszerűen csak dolgozzunk keményebben. A probléma az, hogy a kemény munka valójában része lehet annak, ami szabotálja a bankszámlánkat. Az üzletiéletben mindig lesz idő, amikor keményebben dolgozol, mint mások. Ahhoz viszont, hogy megőrizd az egészséged, fejlődhess és élvezhesd az életed, egyensúlyra lesz szükséged. Rengeteget olvashatunk arról, hogy a legnagyobb hangsúlyt a gondolkodásmódunkra kell fektetni és meg kell szabadulni a korlátozó hiedelmektől. De mi van, ha valami más, mélyebb dolog van a háttérben, amivel foglalkoznunk kell? Például egy megoldatlan trauma, amely akár négy féle módon is szabotálhatja a bankszámlánkat és a pénzügyeinket.

1. A traumát gyakran félreértik

Először is meg kell értened, hogy mi az trauma és mindez hogyan befolyásolja az elméd, a tested és az energiád. A trauma minden olyan eseményt magában foglal, amely negatív nyomot hagy maga után és amelyet még nem tudtál teljes mértékben feldolgozni. Ennek eredményeként az elméd és a tested raktározza a feldolgozatlan érzelmeket, gondolatokat és hitrendszereket, amelyek kitaszíthatnak téged a saját világodból. 

A legnagyobb tévhit a traumával kapcsolatban, hogy a trauma mindig valamilyen óriási esemény. Trauma lehet mentális, érzelmi vagy fizikai is. A bizalmunk elárulása, fizikai veszekedés, hirtelen baleset vagy akár egy stresszes pillanat is. A traumának tehát nem feltétlenül kell tehát kaotikus eseményekből származnia. Ennél sokkal egyszerűbb dolog, amely egy olyan pillanatban történik, amelyet nem tudunk könnyen elhagyni, ezért is olyan alattomos. 

Ha traumát élsz át, akkor az törést okoz az energiádban, sokkolja az idegrendszered és olyan nyomot hagy az elmédben, ami azt sugallja, hogy nem voltál biztonságban az adott helyzetben. A kezdeti trauma és az azt követő szabotázs kijavításához holisztikusan kell megközelítened a helyzetet. Ha azt a terved, hogy nem veszel róluk tudomást, akkor csak idő kérdése, hogy újra ilyen negatív helyzetbe kerül és ellökd magadtól a pénzt.

2. A megoldatlan trauma veszélyezteti az önértékelésed

A pénz összekapcsolódik azzal, akik vagyunk és ezáltal az önértékelésünkkel is. Mivel a trauma veszélyezteti az önbizalmunk bizonyos aspektusait és megkérdőjelezheti az önértékelésünket, képes gátat szabni az anyagi helyzetünk fellendülésének is. Önmagunk értékének megkérdőjelezése nem mindig csak annyiban merül ki, hogy "Nem érdemlem meg ezt vagy azt.". Lehet, hogy ilyen gondolatok jelennek meg : 

  • "Ez nem olyan embernek való, mint amilyen én vagyok."
  • "A dolgaim egyáltalán nem alakulnak jól."
  • "Természetes, hogy ez a negatív dolog is velem történt."
  • "Nem keresek még ennyit, keményebben kell dolgoznom."
  • "A hozzám hasonló embereknek ez tabu."

Valahányszor úgy érezzük, hogy semmilyen módon nem vagyunk értékesek, veszélyeztetjük a pénz hozzánk való áramlását.

3. A megoldatlan trauma teljesen megvakít minket

A megoldatlan trauma blokkokat és negatív mintákat eredményez, amelyek megakadályoznak abban, hogy elérd, amire vágysz, mivel érzelmileg, mentálisan és kreativitásodban is megvakít téged. Amikor egy ilyen trauma megreked a tudatalattidban, akkor csapdába kerülsz.

A tudatalattid mindenre emlékszik, így az élet bármely része kiválthat traumát. Bármi, ami hasonlít a traumatikus élmény során tapasztalt gondolatokhoz, képekhez, érzésekhez és érzelmekhez, az utcán sétálástól az élelmiszerboltig, a célok eléréséig és a beszélgetésekig, tudatalatti kiváltó tényezőként lehet jelen az életünkben. Tehát a nap folyamán, anélkül, hogy tudnád, olyan mikro mozdulatokat hajtasz végre, amelye biztonságban tartanak téged és megakadályozzák, hogy elérd a kívánt pénzügyi fellendülést. 

Azáltal, hogy megoldatlan traumát hagysz magad után, a döntéseid a múltból fognak származni. Ha viszont ezt a traumát megoldod, akkor tisztábban fogsz látni. 

Az egyik leggyakoribb eset, amivel sok vállalkozónál találkozom, hogy egy régi trauma miatt nem merik felskálázni magukat, azaz vágynak ugyan például a havi 6-7 számjegyű jövedelemre, de hiába minden próbálkozásuk, semmi sem működik, legtöbbször azért, mert a megoldatlan traumából egy olyan hitrendszer működik még mindig, ami azt mondatja velük, hogy többet kérni ezért vagy ezért önzőség. 

4. A megoldatlan trauma bizonytalanságot okoz

A megoldatlan trauma megzavarja a testünk "gyökércsakráját", amely a biztonság és a világhoz való tartozást segíti. Ez az energiaközpont közvetlenül kapcsolódik a pénzhez. Ez általában akkor fordul elő gyakrabban, amikor gyermekkori trauma ért minket, amit még nem dolgoztunk fel és amely fizikai és érzelmi szempontból is hátráltatja a biztonság érzésünket. 

Amikor ezt megtörténik bizonytalanságot érzel majd és kihívásokat okozhat számodra a pénz elfogadása. Egyszerűen fogalmazva ellen fogsz állni annak, hogy több pénzt keress. 

További jellemző viselkedés még, hogy amikor pénzt kapunk, gyorsan el is költjük, mert nem érezzük magunkat méltónak rá. 

A trauma mindenféle módon pénzügyi nehézségeket is okozhat számunkra, de most már tudod, hogyan állj neki kezelni ezeket a helyzeteket. A trauma hatásai nem olyan dolgok, amelyek miatt egész életedben szenvedned kellene. A dolgoknak nem kell így maradniuk, ahogy most  vannak. Ha felismered, hogy a trauma hol okoz problémát, akkor megkapod a gyógyuláshoz szükséges támogatást. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

2 komment
süti beállítások módosítása