3 tipp az optimalizáltabb és boldogabb élethez

2021. június 02. 08:42 - Life Advisor

3_napi_valasztas_siker.jpgAmikor belenézel a tükörbe és átgondolod az életed, mi jut először eszedbe? Sok ember számára a valóság az, hogy nem úgy tölti az idejét, ahogy szeretné. A napirendünk túl nagy részét külső körülmények vezérlik. Ha belegondolsz, hogy mi tenne boldoggá és ebből mennyit építettél be most az életedbe, a gondolatok frusztrálni fognak. A sikerhez szükséged van arra, hogy szabadnak érezd magad és az időd annak eltöltésére használd fel, amire vágysz. Ha megnézed a céljaid, akkor melyikeket szeretnéd igazán? Ha nem tapasztalod meg azt a fajta sikert és növekedést, amelyet szeretnél az életedben, akkor a valóság az, hogy a napi cselekedeteid akadályoznak téged a jelenben. Itt az ideje tehát megvizsgálni a napi cselekedeteid, szokásaid. Itt az ideje, hogy őszintén beszéljünk arról, hogy hol van a helyed a saját életedben. 3 olyan napi választást mutatunk most be, amelyek segítenek a növekedés elérésében oly módon, amely összhangban áll a látomásaiddal, céloddal és azokkal a dolgokkal, amelyeket meg akarsz tenni. Így szerezhetsz majd boldogabb élettapasztalatokat.

1. Proaktív ütemterv készítés

Túl gyakran fordul elő, hogy nem úgy töltjük el az időnket, ahogy szeretnénk. Nem jut idő a céljainkra, az álmainkra és a szabadságot megteremtő dolgokra. Igyekszünk felzárkózni a tennivalók listáján szereplő tételekhez és miközben dolgozunk egyre több új feladat üti fel a fejét.

Ha átnézzük az ütemtervünket és a tennivalóinkat, mindig lemaradunk ahelyett, hogy proaktívak lennénk. A sikeres emberek már tudják, hogy ha többet akarnak elérni és meg akarják teremteni a szabadságot, erőre van szükségük és szükség van az ütemtervük optimalizálására is. 

Az exponenciális növekedés egyik kulcsa egy olyan menetrend beállítása, ahol te vagy az első helyen és nem hagyod, hogy a külső körülmények befolyásoljanak. Olyan rutint és tervet kell létrehoznod, amely proaktív és lehetővé teszi, hogy fókuszált blokkokban dolgozz. 

Proaktívnak lenni azt jelenti, hogy határokat szabsz önmagaddal és a külső körülményekkel szemben, hogy koncentrálni tudj. Hagyd abba azt az életet, amelyben azt érzed, mintha mindig megpróbálnád utolérni magad. Vegyél egy levegőt és nézd meg, minek van tényleg értelme, készíts tervet, amely lehetővé teszi, hogy úgy érezd, mintha tényleg te lennél az életed irányítója.

2. Optimalizált napi rutin

A YouTube tele van reggeli tippekkel, hogyan kezd motiváltan, pozitívan a napod stb. Ha megnézed ezeket a videókat látni fogod, hogy a megtekintések száma óriási. Azért ennyire sikeresek ezek a videók, mert az emberek kétségbeesetten keresik a számukra megfelelő rutint.

Sok ilyen videó van, de az, hogy az ott bemutatott rutin valakinek működik nem azt jelenti, hogy az a rutin lenne a legalkalmasabb a te életedhez és a tested működéséhez, viszont tudnak adni egy támpontot. 

Meg kell találnod a számodra megfelelő rutint. Lehet, hogy kora reggel kell kelned, lehet, hogy késő estig kell dolgoznod, lehet, hogy két órás blokkokban kell dolgoznod vagy bármi más. A hatékony rutin kulcsa az, amely lehetővé teszi, hogy többet hozz ki az életedből és közben megismerd önmagad. 

A siker nem feltétlenül abból származik, hogy valakinek a sikerét modellezed. Mindannyian emberek vagyunk és különböző céljaink, ambícióink és archetípusaink vannak. A sikeres emberek tudják már, hogy mely rutin működik számukra a legjobban és ezt következetesen végre is hajtják. Ez lesz a kulcs. Ha megtalálod a számodra legmegfelelőbbet, a következetesség megteremti a fejlődésed.

3. Hagyd abba a folyamatos munkát

Ha hinni lehetne az Instagram mémekben, akkor a 24/7-es munka az egyetlen út a sikerhez. Had áruljak el egy titkot : ez nem igaz. Túl sokan kergetjük a sikert eszméletlen mennyiségű munkával, amely sikert nem, kiégést viszont biztosan eredményez. Ha mindig úgy dolgozol, hogy közben semmi örömöt nem lelsz benne, akkor annak mi értelme van?

Dolgozz, cselekedj, de szánj időt pihenésre, szórakozásra és az öröm megélésére is. Csak te tudod, mit jelent számodra az öröm, a cél pedig az, hogy arra edzd az agyad, hogy a kemény munka után mindig lesz jutalom. 

Keményen dolgozol a céljaidon és azon, hogy létrehozz egy jobb életet magadnak. Olyan életet szeretnél, amely szabadságot ad neked. Ezt az életet viszont meg kell töltened rengeteg örömmel a kemény munka mellett. Ne feledkezz meg arról, hogy miért csinálod ezt és ne felejtsd el, hogy először önmagadról kell gondoskodnod. 

A keresett siker elérése, az önfejlesztés és a nagyobb teljesítmény elérése akkor lehetséges, ha optimalizálod a napi döntéseid és azt csinálod, amit tenni akarsz. Hagyd abba más sikerélményének a hajszolását és ne befolyásoljanak a közösségi médiában látható képek arról, hogy mit jelent a siker.

Ha megkapod a szükséges erőt és energiát céljaid megvalósításához és a sikeres élet megteremtéséhez, akkor annak optimalizált helyről kell származnia. Elsősorban önmagadra vigyázz. Afelé a siker felé menj, amelyet el akarsz érni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása