Hangold magad sikerre (kevesebb,mint) 40 perc alatt

2021. május 18. 09:12 - Life Advisor

reggeli_sikerek.jpgNem igazán mondhatom magamról, hogy korán kelő ember vagyok. Soha nem is voltam az. A sikeres emberek szokásait kutatva azonban gyakran olvastam és olvashatjuk, hogy sikeres ember nem nyomja meg a szundi gombot a telefonján. Ennek ellenére, szégyen, nem szégyen, én mindig megnyomom, általában többször is. Nem igazán tartozom azon emberek közé, akik energikusak és inspiráltak attól a pillanattól kezdve, amikor a lábuk leér a földre, ezért nem igazán hittem benne, hogy csak az ilyen emberek lehetnek sikeresek. Évek óta tartó próbálgatások után kidolgoztam egy egyszerű rutint, amely segít motiválni, összpontosítani és bebizonyítja, hogy nem kell koránkelőnek lenned, hogy a legtöbbet hozd ki a napod indításából.

1. Az elméd bemelegítése (10 perc)

A legjobb módja annak, hogy felébreszd az elméd és megkönnyítsd a napod indítását, ha az elméd bemelegítésével kezdesz. A legjobb az egészben, hogy ezt még az ágyban fekve is megteheted. Az ébresztő megszólalása után vedd le a telefonod a töltőről és tankold fel az elméd a szükséges "üzemanyaggal".

Ez az "üzemanyag" bármi lehet, egy érdekes cikk, sudoku vagy szókereső játék. Nézhetsz motivációs videót a YouTubeon, meghallgathatsz egy jó podcastot a Spotifyon. Ha nem akarsz a telefonoddal kezdeni, akkor vegyél magad mellé egy naplót és írj. Vedd számba azokat a dolgokat, amiért hálás vagy, vagy, amit el akarsz érni a mai napon. 

Ezen tippek segítségével kicsit több tisztaság és tudatosság áll a rendelkezésedre a napod elkezdéséhez.

2. Megerősítések (5 perc)

Most, hogy felkelt az elméd is, kezdd el emlékeztetni magad a céljaidra. Használj olyan megerősítéseket, amelyek hozzásegítenek téged ahhoz, hogy az adott napon, héten, hónapban lévő céljaid megvalósíthasd. Legyen szó hosszú távú karrier célokról vagy akár arról, hogy jobb párkapcsolatod legyen, ha emlékezteted magad ezekre a szándékokra, megalapozod a harmóniát és a motivációt.

3. A tested bemelegítése (10 perc)

Rendben, ideje mozogni. A test bemelegítése nem egy kemény edzést jelent, csak valamit, hogy a vérkeringés beinduljon. Lehet strukturált, de akár laza is. Addig csináld, amíg hatékonyan nem energetizál téged. 

Ha hiányzik az inspiráció, nézd meg a kedvenc edzésprogramod és ismételd meg őket a nappaliban vagy épp a hálószobában. 

4. A tennivalók listája (10 perc)

A napi feladatok leírása elengedhetetlen. A tennivalók listájának összeállítása ösztönözni fog téged, hogy ehhez tartsd magad. Ha minden fontos feladatod le van írva, akkor könnyebb lesz beosztani az időd és fenntartani a napi sikereket. A tennivalók listájának elkészítéséhez íme egy titok : legyen minél egyszerűbb.

Ne ítéld magad eleve kudarcra azzal, hogy felírsz olyan dolgokat, amelyekről tudod, hogy egy nap alatt nem lehet megcsinálni. A tennivalók listájának kezelhetőnek kell lennie, a megkönnyebbülés érzését kell, hogy szolgálják, nem pedig a rettegést. Ne felejtsd el ellenőrizni, hogy minden feladat megfelel-e aznapi szándékodnak és a céljaidnak.

5. Kétperces feladatok (5 perc)

Ha olyan felad vagy feladatok is vannak, amelyek végrehajtása két percet vagy kevesebbet vesz igénybe, akkor azokat tedd meg most. Ilyenek például a mosogatógép kipakolása, időpont kérése a fogorvoshoz vagy az online rendelés leadása a kutyusod által kedvelt finomságok közül. A legtöbb ember halogatja az ilyen típusú dolgok elvégzését és sajnos nem látják a komoly következményét az esetleges halogatásnak.

De amikor a kis feladatok halmozódni kezdenek, akkor azok bizony nagy problémát okozhatnak, összezavarva mind a szellemi, mind a fizikai teredet. Végezd el az apró feladatokat, hogy a nagyobb dolgokra koncentrálhass! Ha éppen nincs kétperces feladatom, akkor én általában kicsit összepakolok a szobákban vagy átfutom az emailjeim és kitisztítom a postaládám. Ha képes vagy levenni pár dolgot a tennivalók listájáról mielőtt a napod elkezdődne, nagyobb lelkesedéssel vágsz bele az előtted álló napba.

Próbáld ki a fenti tippekket és nézd meg, hogy mi az, ami számodra is működik. Lehet, hogy inkább a testmozgással kezdenél, mert onnantól kezdve minden könnyebb. Ha inkább a megerősítésekkel kezdenél, hogy az elméd eleve a pozitív dolgokra hangolódjon, akkor kezdj azzal. Ha nem tudsz saját megerősítéseket használni, keress néhány példát az interneten. A fenti cselekvések apaként szolgálnak a motiváció reggeli felépítéséhez, de szükség szerint testreszabhatók. Állítsd be magad a sikerre, függetlenül attól, hogy mikor kezdődik a napod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása