5 tipp, hogy a siker következő szintjére lépj

2021. május 16. 11:50 - Life Advisor

siker_vezeto_5_tipp.jpgVezetőként tudjuk, hogy a siker egy szokás. Létrehozunk egy sor viselkedést és cselekvést, amit újra és újra ismételgetünk, amíg nem válik természetessé. De hogyan lehet eljutni a következő szintre, amikor úgy érezzük, elakadtunk? Coachként hihetetlen ügyfelekkel dolgoztam együtt szakmai karrierjük és vállalkozói tevékenységük különböző szintjein. Nyilvánvalóvá vált egy közös vonás azoknál, akik egy ideig elakadtnak érezték magukat. Nehezen tudták magukat sikeresnek tekinteni. Ha nem látod magad sikeresnek és nem érzed magad sikeresnek, drasztikusan lelassítod a siker következő szintjére való jutásod. Aláásod a képességeid. Túl korán hagyod abba a dolgokat. Kevesebbel is beéred. Ez közvetlen hatással van a szakmai előmeneteledre, befolyásodra és természetesen a pénzügyi sikereidre is. Ha sikeres vezetőnek látod magad és sikeresnek érzed magad, az lesz a kulcsa annak, hogy további sikereket érj el. Ez teszi lehetővé a lehetetlen céljaid elérését. Íme 5 tipp, ami neked is segít a következő szintre lépni.

1. Tedd első helyre a magánéleted

Kezdjük az alapoknál. Hogy áll a magánéleted? A karriered miatt háttérbe szorult? Nos, a legtöbb vezető úgy él, hogy a karrierjük sikerének érdekében beáldozzák a magánéletüket. Ezzel csak az a gond, hogy a magánéletünk a szakmai sikereink alapja kell, hogy legyen. 

Amikor olyan emberek vesznek körül, akik nem becsülnek meg téged vagy nem támogatnak, akkor elkezded meglátni, hogy hogyan bánnak veled. Már nem érzed, hogy bármit elérhetsz, amit csak szeretnél. Olyannak kezded el magad látni, aki nem vagy.

Kezd el tehát értékelni a magánéleted. A körülötted lévő emberek hisznek benned? Örülnek a sikereidnek? A magánéleted képes motivációt nyújtani a továbblépéshez? A magánéletedben rejlő boldogságod befolyásolja a karriered megközelítését. Használd tehát okosan!

2. Ünnepeld meg a legkisebb győzelmeidet és mesélj róluk az embereknek

Gondolataink befolyásolják a döntéseinket. Ezek a döntések sikerhez vezetnek. Önbeteljesítő jóslatokról van szó. Sajnos a legtöbb vezetőnek gondjai vannak a győzelmek megünneplésével. Feleslegesnek tartják, sőt vannak olyanok, akik egy jelentős győzelem után gondterhelten érzik magukat. Ez közvetlen hatással van a teljesítményükre, a csapatuk vezetésére, sőt a pénzügyi eredményekre is.

Ezért is fontos az eredmények megünneplése. Nem számít, hogy hol tartasz. Éppen az első ügyfeled szerzed meg vagy az álmaid munkáját, meg kell ünnepelned az út minden egyes lépését. Nincsenek furcsaságok, minden okkal történik. A siker megismételhető. Vegyél észre mindent, beszélj róluk a megfelelő emberekkel, erősítsd az az érzést, hogy jó úton jársz. 

A legkisebb győzelem a legjobb. Az ünneplés pedig a siker érzésének a kulcsa. Ünnepelj!

3.  Vezess naplót a tevékenységeidről és az elért eredményeidről

A siker érzése a megerősítésről szól. A napló vezetése segíthet ezen pozitív megerősítések létrehozásában. A naplóírás az életed számos területén értékes eszköz lehet, nemcsak a személyes fejlődésed szempontjából.

Ne gondold túl! Kezdj alapvető kérdésekkel. Voltak olyan tevékenységek, amelyeket elvégeztél és büszkének érezted magad? Írd le! Mik voltak a mai nap legfontosabb eredményei? Írd le! Milyen lépéseket tettél a céljaid felé? Írd le!

4. A kudarc padlóra küld, de nem muszáj ott maradnod

Az agyunk archaikus és úgy tervezték, hogy a problémákat jobban észre vegye, mint a pozitív dolgokat. Tehát világos, hogy az agyunk miért nem tudja jól kezelni a kudarcokat.

Az igazság az, hogy a kudarcok szükségesek. Minden próbálkozás közelebb visz minket a sikeres eredményhez. Tehát tekints minden kudarcot kísérletnek és lehetőségnek. Minél többet próbálsz ki, annál jobban érzed magad. Minél többet gyakorol, minél többet tanulsz, annál jobb leszel. Nincsenek valódi kudarcok. Nincsenek hibák. Minden kudarc egyszerűen lehetőséget jelent arra, hogy sokkal gyorsabban eljussunk oda, ahol lenni szeretnénk.

5. Dicsérd meg magad és fogadd el a dicséretet

A vezetők általában a legkeményebb kritikusok. Nem könnyű tehát, hogy önmagukat megdicsérjék. De a dicsértek, a bókok a legjobb módszerei az önbizalom növelésének és a pozitív megerősítés folytatásának. Ergo, ezzel biztosítod, hogy motivált maradj.

Bátran veregesd meg a vállad és bátran dicsérd meg magad. Minden alkalommal, amikor kudarccal szembesülsz, majd megoldod, nyersz, felállsz dicsérd meg magad. Bármilyen kicsinek is tűnik az eredmény, dicsérd meg magad. Ezenkívül, ha valaki más dicsér meg az eredményeidért, fogadd ezeket hálával és légy büszke!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása