3 tipp, hogy jobban törődj magaddal és optimalizáld az életed

2021. május 05. 09:13 - Life Advisor

ongondoskodas_celok.jpgA boldogság titka abban rejlik, ahogyan éled az életed. Az emberek úgy gondolják a boldogságra, mint valami úti célra, amelyet akkor érnek el, amikor az életük tennivalóinak listáján szereplő 100 dolgot teljesítették. A boldogság gyakran pénzzel, anyagi javakkal vagy akár nagyszerű kapcsolatokkal társul. Míg ezek az elemek hozzájárulnak a boldogság megteremtéséhez, az igazi örömöt és kiteljesedést világosan és jobban magaddal törődve tapasztalhatod meg. Amikor minden nap optimalizálod az életed, a konzisztencia növekszik és megtapasztalhatod a fejlődés előnyeit. Nagy az esély arra, hogy sokat adsz magadból más embereknek, miközben elhanyagolod a saját magad jólétét. Fáradtnak és kiégettnek érzed magad, mert elsősorban nem magaddal foglalkozol. Háromféle módon törődhetsz jobban magaddal, optimalizálhatod az életed és megtapasztalhatod azt a valódi szabadságot, amely az egészséges szokások megteremtéséből és a személyes fejlődéssel kapcsolatos munkából fakad. Itt az ideje, hogy kezedbe vedd a saját boldogságod.

1. Légy őszinte azzal kapcsolatosan, amit akarsz és felejtsd el mások elvárásait

Könnyű úgy tölteni értékes éveket, hogy körbe körbe futunk azt gondolva, hogy elérünk valamit, de igazából távolabb kerülünk attól, amit szeretnénk. Az egyértelműség hiányai miatt túl sok sikerkereső soha nem érzi magát elégedettnek és gyakran felesleges dolgokat üldöz. Mit akarsz az életedben? Őszintének kell lenned. Ha elgondolkodnál a tökéletes napodon, hogy nézne ki? Ezt csinálod most?

Szüleink, családunk, barátaink, ügyfeleink és a közösségi médiában látottak elvárásai és hatásai általában beleisszák magunkat az elménkbe és torzítják azt, amit gondolunk. Az, hogy egy adott élet más számára vonzó, még nem jelenti azt, hogy te is ezt akarod. 

Ha nem tudod, hogy mit is akarsz valójában, akkor nem fogsz tudni előre lépni. Nem bánhatsz magaddal jobban, ha nem is tudod, mit jelent a "jobb" számodra. Eljött az ideje, hogy megvizsgáld, mit akarsz és mi az, ami nem szolgál téged. Ez a fajta egyértelműség és az ezzel kapcsolatos meghozott döntések másoknak nem biztos, hogy tetszeni fognak és ez rendben is van, amíg TE ezt akarod. Ne hagyd, hogy a külső elvárások olyan útra tereljenek, amely kisiklatja az életed és saját magad jobb verzióját. 

2. Adj örömöt a rutinokhoz

Emlékszel még mikor volt utoljára olyan pillanat, amikor teljes izgatottságot és örömöt tapasztaltál? Ha nem, akkor a kiégés, a frusztráció és a keserűség útján haladsz. Fontos keményen dolgozni és mindig többet tennünk, de ha az életed és a rutinjaid csak a céljaid megvalósításával járnak, akkor utálni fogod a napjaid.

Szükségünk van szórakoztató dolgokra és olyan dolgokra is, amelyek nem számítanak munkának. A rengeteg öröm kiszakít a munkából és arra edzi az elméd, hogy szabadságra vágyjon. 

Az öröm persze minden egyes ember számára más és más lesz. Csak te tudod, mit szeretsz és őszintének kell lenned azzal kapcsolatban ezen a területen is. A cél a szabad élet felépítése, ami azt jelenti, hogy a munkának és a szórakozásnak egyenlő helye van a tervezésben és a megvalósításban is. 

A termelékenységed növekedni fog, amikor szüneteket tartasz és szórakoztató tevékenységekkel jutalmazod meg magad. Egyetlen dolog van, amire figyelned kell, hogy ne billentsd meg az egyensúlyt. 

3. Most dolgozz keményen, hogy később egy életen át szabad lehess

Mi történne, ha a következő hat hónapot keményen a céljaid megvalósításával töltenéd? Természetesen kiegyensúlyozott módon. 

Ha figyelsz magadra és jobban bánsz magaddal, azt a munkát csinálod, amely szabadságot, anyagi biztonságot és egészséget teremt. A siker nem célállomás, de vannak olyan célok, amelyek elérése érdekében dolgozhatsz.

Amikor elképzeled az áloméleted, valószínűleg látod ezen célok elérésének eredményeit. Hozz létre egy tervet, amely alapján dolgozni fogsz. 

A siker azzal kezdődik, ahogyan önmagaddal bánsz. Könnyű elveszteni a figyelmet arról, hogy változtassunk a dolgainkon. Tisztázd, mit jelent számodra a siker és a teljesítmény. Hagyd abba, hogy másokért éled az életed. Vigyázz jobban magadra és optimalizáld a jóléted.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

süti beállítások módosítása