4 brutálisan őszinte kérdés, ha előre akarsz lépni az életben

2021. április 20. 09:04 - Life Advisor

questions_to_you.jpgHa létezik olyan - az életed megváltoztató - elv, amelyhez ragaszkodnod kell, akkor az biztosan a következő : légy őszinte magadhoz! Az elmúlt hónapokban kényelmetlen kérdéseket tettem fel magamnak, amelyek olyan válaszokat követeltek, amelyek kiszorítanak a komfortzónámból. Legyen szó akár egy gyermekkori barát elvesztéséről, egy hosszú távú szerelmi kapcsolat végéről vagy bármely más jelentős életeseményről, amellyel az utóbbi időben szembe kellett néznem, elveszettnek és zavarodottnak éreztem magam. Ahhoz, hogy visszataláljak az életemhez 4 őszinte és elgondolkodtató kérdést írtam fel, amelyek neked is segíthetnek megtalálni a fényt még a legsötétebb éjszakáidban is.

A következő kérdések alapos elemzésével önvizsgálatot és önismeretet tapasztalsz majd ahhoz, hogy szembenézz a kemény igazságokkal, amelyek kihúzhatnak a mélypontból és visszatérhetsz oda, ahol lenned kell. A 4 kérdés pedig a következő : 

1. Mi a fenét akarok?

Itt kezdődik minden : a világ és önmagad megismerése abból ered, hogy felteszed a kérdést : "Mi a fenét akarok?"

Tehát kérdezd meg magadtól, hogy mit akarsz? Felejts el mindent egy pillanatra - a családodat, a társadalmat, a világodat - és gondolkodj el azon, amire vágysz úgy, hogy semmi mással nem foglalkozol.

Egy új munka? Jobb párkapcsolat? Egészségesebb életmód? Új hobbi?

Össze kell hangolnunk azt, amik lenni akarunk és amik valójában vagyunk. Minél távolabb van ugyanis ez a két dolog, annál kevésbé vagyunk elégedettek az életünkkel.

Valld be magadnak, amit igazán szeretnél még akkor is, ha senki más nem fogadná el azt, hogy számodra ez a megfelelő választás. A nap végén ugyanis neked kell a saját cipődben, testedben és életedben élned. A döntéseidet is úgy kell meghoznod, hogy a TE létezésed elégítse ki, ne pedig mindenki másét.

2. Mi tart vissza, amire nincs szükségem az életemben?

Melyik az egyik apró kis szó, amely megváltoztathatja az életedet? "Nem."

A megfelelő időben kimondott "Nem" újból irányt adhat az életednek. Egyetlen pillanat újra definiálhatja, mit képviselsz és mit fogsz elérni. 

Nagyon sokan meg vagyunk győződve arról, hogy az élet hosszú és a világon minden lehetőség megvan arra, hogy azt tegyünk, amit akarunk, de ez nem így van. 

Minél több időt és energiát pazarolsz az "Igen" szóval mindenféle marhaságra, amellyel foglalkoznod kell, annál kevesebb időben csinálod azt, amit szeretsz, amit szeretnél és amit tenned kell. 

A "Nem" kimondása nem bűncselekmény. Ha úgy érzed, hogy bizonyos emberek, hobbi vagy pályaválasztás hozzájárul a növekedésed korlátozásához, akkor itt az ideje azt mondani, hogy "Nem", amikor legközelebb felveszed a telefont és elkezded minden másra azt mondani, hogy "Igen.".

3. Mit tudok már most, ami azonnal javítani fog az életemen?

Az előző kérdéshez hasonlóan ez a kérdés is arra kényszerít minket, hogy átértékeljük azt az életet, amelyet jelenleg élünk.

De ahelyett, hogy kivágnánk a visszatartó külső tényezőket, ez a kérdés a belső falak kezelésére vonatkozik, amelyek megakadályozzák, hogy elérjük, amit szeretnénk. 

Ugyanis nem hibáztathatod mindenért a körülötted lévő embereket. Ha te nem vagy az a személy, aki lenni szeretnél, akkor nem néhány, hanem a legtöbb hibád rajtad múlik. 

Kérdezd meg magadtól, hogy mit tudsz már most, ami azonnal javítani fog az életeden? Olyan gyakran ismerjük pontosan a megfelelő lépéseket, amelyek elvisznek minket A-ból B-be, de ezeket a lépéseket több okból kifolyólag nem tesszük meg. 

Talán félünk, talán szorongunk, talán nem hisszük, hogy megtudjuk csinálni vagy talán csak lusták vagyunk. A kívánt élethez tartozó útmutató viszont mindig a fejünkben van. Csak ki kell nyitnod, elolvasnod és betartanod a saját utasításaid. 

Kezdj "Igen"-t mondani a pozitívumokra. Igen, folytatni fogom a karrieremmel kapcsolatos ambícióim, igen, feleségül veszem életem szerelmét, igen kreatív energiáimat a hobbimnak fogom szentelni, amit imádok. 

4. Hogyan tudom ma jobban tisztelni és szeretni magam?

És ez az. A legfontosabb kérdés, amely különbséget tesz abban, hogy valójában teljesíted-e a magadról megismert introspektív (önelemző) felismeréseket vagy csak vállat vonsz és folytatod a szokásos életed.

Van elég önbecsülésed, hogy jobb emberré tedd magad?

A legtöbb ember igent fog mondani, de vajon tényleg komolyan gondolják-e? Ha tiszteled magad, akkor megvéded a tested, az időd és mentális egészséged a mérgező hatásoktól, negatív hatásoktól és a különböző terhektől.

Ha tiszteled magad, akkor minden döntést a saját kitartásod és hosszú távú boldogságod szem előtt tartásával hozol meg. Ha tiszteled magad, akkor mindig helyesen döntesz vagy legalábbis mindent megteszel ennek érdekében. 

Kezd el szeretni és tisztelni önmagad. Mit tehetsz MOST, MA a megérdemelt méltóságod védelme érdekében? Milyen apró változtatásokat kezdhetsz el az életedben, amelyek végül meggyőznek téged arról, hogy jobb vagy, mint a tükörben látott ember és hogy méltó vagy a fejedben élő ideális változatodra?

Kezd el ma feltenni magadnak ezeket a kérdéseket és kezd el fejleszteni önmagad az alapoktól kezdve. Az egész arról szól, hogy őszinte legyél önmagaddal és azzal, amit szeretnél az életben. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

2 komment
süti beállítások módosítása