5 módszer,hogy önmagadba fektess és átalakítsd az életed

2021. április 17. 07:30 - Life Advisor

self_improvement.jpgWarren Buffet egyszer azt mondta, hogy a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy önmagadba invesztálsz. A saját magad önfejlesztésére fordított időt és pénzt soha ne tekintsd pazarlásnak. Ez a bizonyos önfejlesztés lehet egy online tanfolyamon, egy TED előadás meghallgatása, podcastok, videók stb. ami az ismereteidet bővíti. Ne korlátozd magad az önfejlesztés terén sem, mert a végén mindenképpen kifizetődő lesz. Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne egy-két ötletre, hogy elindulhass az önfejlesztés útján, akkor most mutatunk 5 módszert, amivel önmagadba fektethetsz és átalakíthatod az életed.

1. Változtasd meg az önmagadról kialakított képet

A negatív önkoncepció óriási hatással lehet az életedre. A meggyőződések általi korlátok és az önbizalomhiány a fő okai annak, ami miatt sokan soha nem érik el vagy próbálják meg elérni az álmaikat. Szánj rá egy percet, hogy elgondolkodj azokon a negatív gondolatokon, amelyeket egész életedben újra és újra elmondtál magadnak. Hogyan hatottak ezek a gondolatok az életedre? Hozz létre egy új énképet úgy, hogy ezeket a negatív gondolatokat pozitívvá alakítod és értékeld a jó tulajdonságaid.

2. Vágj bele egy online tanfolyamba

Ha mindig is szeretted volna megtanulni professzionálisan használni a Photoshopot vagy szerettél volna programozást tanulni, akkor most van itt a tökéletes alkalom a kezdéshez. Mindaddig, amíg van internetkapcsolatod végtelen mennyiségű értékes információhoz férhetsz hozzá az interneten. Youtube, Webuni.hu , Coursera.com. Csak néhány azok közül az online platformok közül, ahol most rögtön elkezdhetsz online tanulni. 

3. Tanulj a mentorodtól

Nem számít életednek melyik szakaszában vagy jelenleg, a mentorral való együttműködés segíthet abban, hogy motivált maradj és a céljaidra koncentrálj. Nemcsak helyes irányba terel téged, hanem új látásmódot kapsz, új szemszögből tekintesz magadra és mindezt elképesztő erőforrásokkal kapcsolhatod össze. Ha motiválatlanul érzed magad vagy bizonytalan vagy abban, hogy mit szeretnél csinálni az életben, fontold meg, hogy keresel egy mentort, aki segít eligazodni ebben a folyamatban.

Ha pedig inkább egy komplett motiváló közösséghez csatlakoznál, lépj be a zárt Facebook csoportunkba ide kattintva >>>

4. Élj a szenvedélyednek

A reggel 8 és este 5 közötti munkádból származó fizetés ritkán teszi lehetővé a maximális jövedelmi potenciál elérését. Miért ne változtatnál ezen? Legyen szó e-kereskedelemről, szabadúszó blogolásról vagy YouTube-csatorna indításról. Végtelen számú módon tudsz bevételre szert tenni és biztos, hogy létezik olyan módszer is, amely megfelel a szenvedélyednek és a képességeidnek.

5. Tápláld a tested

Az egészség az új gazdagság. Egészséges és működő test nélkül a kielégítő, kényelmes és boldog élet nehézkes lesz. A test gondozásához és a közérzetünk előtérbe helyezésének érdekében kezdj olyan apró szokásokkal, mint az egészségesebb ételek fogyasztása és a rendszeres testmozgás. Biciklizz vagy menj gyalog dolgozni, ahelyett, hogy elővennéd a kocsit és bedobnál valami gyorskaját. Idővel ezek a kis apróságok hihetetlen változást okozhatnak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása