Hány órát alszik Jeff Bezos és mikor tart megbeszéléseket?

2021. április 09. 07:30 - Life Advisor

jeff_bezos_sleep.jpgTapasztaltad már, hogy a szoros ütemtervek, a sok feladat vagy épp a nagy elvárások és óriási ötletek miatt nem alszol eleget? Bár tudjuk, hogy a regenerációs fázis mennyire fontos a testünk és az elménk számára, az alvást gyakran elhanyagoljuk. Azt gondoljuk, hogy a kevesebb alvással több időnk jut arra, hogy elérjünk és megtegyünk bármit, amit elhatároztunk. Ez viszont tévedés. Jeff Bezos is tisztában van ezzel, ahogy arról a CNBC-nek is beszélt. Szó esett többek között arról is, hogy hány órát alszik és mikor tartja a legfontosabb megbeszéléseket a nap folyamán.

Még a világ egyik legnagyobb cégének vezetése sem akadályozza Jeff Bezost abban, hogy eleget aludjon és kipihenje magát. Még akkor is, ha sokszor nehezen kivitelezhető, Jeff Bezos megpróbál napi nyolc órát aludni. Bezos tudja, hogy az elegendő alvás hozzásegítő őt, hogy jobban tudjon gondolkodni, több energiája és sokkal jobb kedve lesz tőle. 

Az emberi testet nem úgy tervezték, hogy napi 18 órán keresztül koncentráltan dolgozzon. Még akkor is, ha a hosszabb munkaidő több időt enged a fontos döntésekre, Jeff Bezos jogosan teszi fel a kérdést : 

"Vajon mindez megéri-e, ha ezeknek a döntéseknek a minősége alacsonyabb, mert fáradt vagy morcos vagy? Valószínűleg nem." 

Az elégtelen alvás kockázatos döntésekhez vezethet

Az Annals of Neurology folyóiratban közzétett 2017-es tanulmány szintén az Amazon vezér meggyőződését támasztja alá. Kiderül ugyanis, hogy az alváshiány olyan kockázatosabb döntésekhez vezethet, amelyeknek nem is vagyunk tudatában. Az elégtelen regenerációs szakasz ugyanis az agy bizonyos területein deviáns viselkedéshez vezet, állítják a tanulmány szerzői.

Bezos úgy tűnik, hogy ezeket a megállapításokat már saját bőrén is tapasztalta. Hangsúlyozza, hogy kevesebb jó minőségű döntést kell meghozni, mint sok nem jól átgondolt döntést.

Jeff Bezos reggelente eredményesebb

Jeff Bezos a napi nyolc óra alvás érdekében rutint dolgozott ki magának. 

"Szeretek reggel takarítani. Korán kelek, korán fekszem. Szeretek újságot olvasni és kávét inni. Szeretek reggelizni a gyerekeimmel, mielőtt iskolába mennek."

A legfontosabb értekezleteket igyekszik még délelőttre időzíteni valamint arra is rájött, hogy minden fontos és szellemileg kihívást jelentő feladatot a legjobban 10 órakor lehet elvégezni, ott tud ugyanis a legjobban koncentrálni. 

17 órakor már azt gondolom, hogy már nem tudok az adott témán gondolkodni. Próbálkozzunk újra holnap 10-kor.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

2 komment
süti beállítások módosítása