7 élettapasztalat a sikeres jövődért

2021. március 10. 16:42 - Life Advisor

success_experience.jpgAz életben a legkülönbözőbb tapasztalatok megélése megtanít minket arra, hogy mi is kell valójában a legnagyobb potenciál eléréséhez. Ha ezt a posztot olvasod, akkor többet szeretnél kihozni az életedből. Ha megfigyeled, akkor te is rájössz, hogy a sikeres és az "átlagos" emberek között nincs is olyan sok különbség. A sikeres emberek egyszerűen csak hajlandók megtenni azt, amit a legtöbb ember nem. A legnagyobb különbség mégis az, hogy milyen minőségben és milyen módon dolgoznak az álmaik megvalósításán. Íme 7 olyan tapasztalat, amelyet neked is át kell élned ahhoz, hogy magasabb szintre kerülj.

1. Kudarcok újra és újra

Ironikus, de a világ legsikeresebb emberei tapasztalták meg a legtöbb kudarcot az életük során. A legtöbb ember számára ugyanis a siker egy egyenes vonallal egyenlő A és B pont között, de ez nem a valóság. Thomas Edison például több ezer sikertelen kísérletet végzett és csak ezután sikerült neki a csúcsra kerülni, amelynek eredménye, hogy van fény az otthonunkban.

A hibáinkból mindannyian többet tanulunk, mint a győzelmeinkből, bár egyikünk sem szeret veszíteni. A legtöbb ember fél a kudarctól, részben az oktatási rendszer miatt, amely lenézi az embereket. A hibák elkerülése azonban a legnagyobb hiba és egyben a benned rejlő lehetőségekkel szembeni igazságtalanság. Ami inkább fontos, hogy tanulj a hibáidból, hogy legközelebb jobb döntéseket hozhass.

2. Szembesülni az elutasítással

Minden embernek veleszületett vágya, hogy mások szeressék és elfogadják őket. Az egyetlen probléma ezzel az, hogy nem mindenki fog szeretni és elfogadni téged, bármit is csinálsz. Lehet, hogy egyesek elutasítanak, de ott vannak azok az emberek, akik szeretnek. Ők számítanak.

Az elutasítás kezelését fontos megtanulnunk. A legtöbb esetben nem te magad utasítod el az embereket, hanem az általad képviselt dolgok. Tehát ne vedd ezt személyeskedésnek. A legsikeresebb értékesítők és üzletemberek értik ezt és nem engedik, hogy az elutasítás megállítsa őket.

Addig mennek tovább, amíg megtalálják az ideális célközönséget, akik lelkesednek a termékeik, szolgáltatásaik, üzleteik iránt. Mindaddig amíg megbízol önmagadban, képes leszel kezelni az elutasításokat.

3. Padlóra kerülés

A 2020-as év váratlan módon megváltoztatta mindannyiunk életét. Egyeseket a sikerre katapultált, míg mások számára inkább tragédia volt a tavalyi év. A koronavírus hatására sok ember elvesztette a megélhetését és a túlélésért küzdött.

Nem kell ahhoz világjárvány, hogy az élet padlóra küldjön. Sokszor az élet letörli a táblát. Ha elveszted mindazt, amit a legjobban értékelsz, új perspektívát kapsz a valóban fontos dolgokról. Ezek a tapasztalatok rengeteg sikeres embert repítettek a csúcsra.

4. A gyűlölködőkkel való foglalkozás

Minél sikeresebb leszel az életben, annál nagyobb célpontja leszel a gyűlölködőknek. Az egyik legrosszabb börtön, ahova bezárhatod magad az, ha aggódsz mások véleménye miatt. Az emberek mindig fognak rólad beszélni és semmit sem tehetsz ennek megakadályozására.

Amikor ilyen helyzettel szembesülsz, tudd, hogy az irigység beszél belőlük. A helyedben akarnak lenni, de nem tudnak, mert nem hajlandók megtenni azt, amit kellene. Több ezer kifogásuk van arra, hogy miért nem érték még el az álmaikat.

Ezért fontos, hogy megfelelő emberekkel vedd körül magad.

5. A hitelessé válás

Bizonyos szempontból más emberek utánzása szükséges ahhoz, hogy az élet bármely területén sikeresek legyünk. Ezt hívják a modellezés törvényének. Ez nem azt jelenti persze, hogy pontosan olyanná kell válnod, mint ők.

Ha nem vagy önmagad, akkor mások nehezen fognak tudni kapcsolatba kerülni veled. De akkor miért próbálnak az emberek olyanok lenni, mint mindenki más? Azért, mert ez az elfogadás és kényelem érzetét adja számukra, bár hamisan. Sokkal könnyebb önmagadnak lenni, mint megpróbálni valaki más életét élni.

Ha úgy döntesz, hogy hitelessé válsz, akkor elkezded magadhoz vonzani a megfelelő embereket.

6. Az érzelmeink kezelése

Az érzelmi intelligencia az egyik legfontosabb dolog, amit fejlesztened kell, hogy a legtöbbet hozhasd ki az életedből. A siker felé vezető út tele lesz hullámvölgyekkel. Bizonyos napokon úgy érzed, mintha a világ tetején állnál, máskor pedig kudarcokkal szembesülsz. A sikeres emberek viszont nem hagyják, hogy az érzelmeik irányítsák őket, hanem motivációként tekintenek ezekre a helyzetekre. Arra használják az érzelmeiket, hogy megtegyék a szükséges dolgokat.

Az érzések bár erős kommunikátorok, nem megbízható forrásai a sikereinknek.

7. Kellemetlen jelen

Végül, de nem utolsó sorban, soha nem fogsz sikereket megtapasztalni, ha a komfortzónádon belül maradsz. Nem azt mondom, hogy add be a felmondásod és menj az álmaid után így nagy hirtelenjében, hiszen ez enyhén szólva ostobaság lenne. Arra célzok inkább, hogy el kell kezdened nyújtózkodni és olyan helyzetekbe kerülni, amely növekedésre késztet.

Meg kell értened, hogy ha kellemetlenül is érzed magad, látni fogod, hogy többet teljesítesz, mint valaha gondoltad volna. Néha szükségünk van egy kis seggberúgásra, hogy a következő szintre lépjünk.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

1 komment
süti beállítások módosítása