2021 - Az év, amiből még többet kihozhatsz

2020. december 31. 12:34 - Life Advisor

new_year_2021.jpgVan egy nagy és merész célod, amelyet meg akartál valósítani? A 2020-as évben ez kissé megvalósíthatatlannak tűnhet. Az elmúlt években arra tanítottam az ügyfeleimet, hogy halmozzák fel a ragyogásukat és megtanultam, hogy nagyon sokan többet akarnak az életüktől, de félnek, hogy megszerezzék, amire vágynak. Olyan emberekről beszélek, akik már sikeresek. Már megvan a karrier, amire vágytak. Megvan a sarokiroda, a megfelelő titulus és a megfelelő havi, rendszeres bevétel. Ergo megvan minden, de mégis úgy érzik, hogy hiányzik valami. Viszont mivel már sikeres vagy, bűnösnek érzed magad azért, mert többet akarsz. Ismerősen hangzik?

Ez az érzés azért alakul ki benned, mert végeztél azzal az élethelyzettel, amelyben épp vagy. Több van benned a jelenleginél.

A probléma, amit sokszor látok, hogy ez az érzés a legtöbb embert nem jó irányba tereli. Megelégszenek az elég jó munkahelyükkel, menetelnek a vállalati ranglétrán, nagyobb fizetést hajszolnak ahelyett, hogy a szívük vágya után mennének.

Ha készen állsz arra, hogy 2021 legyen az az év, amikor a merész álmaid után mész, íme három lépés, amely segíthet ezek elérésében.

1. Győzd le a félelmeid

Amit a legtöbb embertől hallok, amikor arra kerül a sor, hogy az álmaikat kövessék az az, hogy félnek. Attól félnek, hogy nem érik el ugyanazt a sikert, amelyet már elértek. Egyszer sikerült, de többször már nem jöhet össze, gondolják. Tudnod kell, hogy bármi, amit csinálsz, ijesztő lesz.

A félelem teljesen normális ebben a helyzetben. Értsd meg, hogy ez a folyamat része, amelyet le tudsz küzdeni. Ha pedig valami olyan új helyre akarsz elérni, ahol még soha sem voltál, félelemmel fogsz szembesülni. Ez rendben van és képes leszel leküzdeni.

Ne hagyd, hogy a félelem megbénítson a céljaid felé vezető úton. A komfortzónád nagyon kiszámítható helyeken tarthat. Itt halnak meg az álmaink. Ne maradj ott, ne válaszd a kényelmet és a könnyű utat. Engedd el a félelmeid és az elvárásaid, hogy minden elismerést megszerezz és fogadd el, hogy előfordulhat, hogy a 2. hellyel kell beérned.

2. Kérj segítséget

Amikor elindulsz egy olyan úton, amelyen még soha nem jártál, lesznek olyan dolgok, amelyekről nem fogod tudni, hogy hogyan kell csinálni, függetlenül attól, hogy mennyire zseniális vagy már most. Ne próbálj meg kitalálni mindent egymagad, inkább keress valakit, aki segíthet az előrelépésben.

Igen, lehet, hogy elég tehetséges vagy ahhoz, hogy az a bizonyos új dolgot megtehesd, de tudod-e, hogy milyen stratégiát kell használnod? A jelenlegi szinten használt eszközök, nem elegendőek a következő szinthez.

3. Legyen egy nyerő stratégiád

Terv nélkül nekiállni valaminek gyakran túlterheltséget és/vagy félelmet eredményez. Ha nem sikerül valamit megtervezned, akkor valójában a kudarcot tervezed. Egy nyerő stratégia létrehozása biztosítja, hogy a siker felé vezető úton haladj.

A stratégia egy hosszú távú cselekvése terv, amelyet egy adott cél vagy célcsoport elérésére terveztek. Ha van terved és valami máshogy alakul, akkor elvégezheted a szükséges kiigazításokat, ahelyett, hogy teljesen eldobnád az egészet.

Ehhez választhatod akár az álomtábla megalkotását is, amelyről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Az, hogy a 2021-es éved sikeres lesz-e, hogy képes leszel-e többet kihozni magadból, az nem az országodon, nem a kormányon, nem a koronavíruson, hanem csak és kizárólag rajtad múlik. Ha ennek a mondatnak számodra olyan íze volt, mint az ecetnek, akkor próbáld ki a fenti 3 lépést és édesítsd meg a 2021-es éved.

Tudom, hogy azért olvasod ezt a posztot, mert többet szeretnél elérni az életedben. Most csak annyit kell tenned, hogy pozitív lépéseket tegyél, hogy megkapd mindazt, amit szeretnél.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

1 komment
süti beállítások módosítása