Ezért nem kaptak Bill Gates gyerekei mobilt

2020. december 16. 07:30 - Life Advisor

bill_gates_leader.jpgA Microsoft alapítója, Bill Gates a 2. leggazdagabb ember a világon. Ennek ellenére szereti a szerénységet és vagyonának nagy részét inkább jótékonysági célokra fordítja. Amikor például a Mirror készített vele interjút egy 10 eurós Casio órával jelent meg és elmondta, hogy ő is ugyanúgy szeret hamburgert enni a McDonald's-ban vagy a Burger Kingben. Három gyermekének nevelése során is mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy ne rontsa el őket. Ezt a Daily Mail-nek adott interjújában mondta 2011-ben. "Színvonalas oktatásban fognak részesülni és ezek ki is lesznek fizetve és bármilyen egészségügyi probléma esetén is gondoskodni foguk róluk. De ami a jövedelmüket illeti, választaniuk kell egy tetsző munkát és dolgozniuk kell. Normális gyerekek. Házimunkát végeznek és zsebpénzt kapnak. Ezenkívül vagyonának "csak" kis részét fogják örökölni, ami jelenleg körülbelül 87,7 milliárd dollár. "Ez csak a vagyonom egy része, ami azt jelenti, hogy meg kell találniuk a saját útjukat." - nyilatkozta Bill Gates.

Gyerekei, Jennifer, Phoebe és Rory, 24,18 és 21 évesek. Bill Gates a Mirror-nak adott interjúban elmondta, hogy a gyerekei 14 éves korukig nem kaptak mobiltelefont és a mai napig nem használhatják őket a családi asztalnál.

"Nincs mobiltelefon az asztalnál, amikor eszünk. 14 éves korunkig nem is adtunk mobiltelefont a gyerekeinknek, ők pedig panaszkodtak, hogy bezzeg más gyerekeknek már régóta van mobilja."

Vitathatatlan, hogy az okostelefon folyamatos használata, különösen közvetlenül lefekvés előtt, negatív hatással van ránk. Bill Gates és felesége nyilván ezt is tudják. Ezért is olyan szigorúak ebben.

"Mindig azt vizsgáljuk, hogy hogyan lehet jó dolgokra használni a mobiltelefont. Házi feladatok, barátokkal való kapcsolattartás stb. Ezenkívül azt is megnézzük, hogy hol felesleges a mobiltelefonunk. Gyakran meghatározunk egy bizonyos időpontot, amely után már nem szabad a mobiljukat használniuk."

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

14 komment
süti beállítások módosítása