3 kérdés, ami megváltoztathatja az életed

2020. november 18. 07:30 - Life Advisor

questions_for_life.jpgTony Robbins egyszer azt mondta, hogy az életünk minősége közvetlenül tükrözi az önmagadnak feltett kérdések minőségét. Tudod mit? Igaza van. A saját növekedésem és fejlődésem éveiben és a coachként eltöltött évek során arra jutottam én is, hogy azok képesek igazán megváltoztatni az életüket, akik jobb kérdéseket tesznek fel. Még mindenki más alapvető kérdéseket tesz fel, addig az élet "nyertesei" - azok, akik olyan életet teremtenek és élnek, amelyre vágynak - mélyebb kérdéseket tesznek fel. Kérdéseket, amelyekkel valóban fejlődhetnek. Az élet egyik területe, ahol valóban a fontos kérdések feltétele játszik szerepet, a céljaink megtalálása. Ha olvasod a blogomat, akkor tudod, hogy megszállottja vagyok ennek a témának és szeretem az embereket segíteni abban (is), hogy pontosan kitalálják és megtalálják a céljaikat. Íme 3 olyan életet megváltoztató kérdés, amelyet neked is fel kell tenned önmagadnak.

1. Miben vagyok jó?

Az első kérdés, hogy megváltoztasd az életed és megtaláld a célod a következő : "Miben vagyok jó?"

Mindezt azért kell megkérdezned, mert ez arra késztet, hogy kiaknázd az Istentől kapott vagy a saját fejlesztésű tehetséged. Az emberek gyakran azért érzik úgy, hogy nem a helyes úton járnak az életükben, mert tényleg nem a helyes úton járnak.

Nem vették figyelembe vagy akár el is hanyagolták azokat a dolgokat, amelyek megváltoztathatják az életüket. Az ajándékokat, a tehetségüket vagy a készségeiket. Ezek az emberek sok időt töltenek azzal, hogy "megtalálják" azt a valamit, ami végig bennük létezett.

Ha elveszettnek érzed magad és meg akarod változtatni az életed, kezdj azzal, amiben már jó vagy.

2. Mit szeretek csinálni?

A második kérdés, ha készen állsz az életed megváltoztatására : "Mit szeretek csinálni?"

Sok ember számára igazi küzdelem annak elismerése, hogy valamiben jók. Bármi okból kifolyólag, ez az önmegsemmisítő kultúra, amelyben élünk, csak blokkolja a képességünket arra, hogy birtokoljuk a tényt, hogy mit is szeretünk csinálni.

Emellett lehet, hogy valamiben igazán jó vagy, de nem akarsz teljes elkötelezettséggel tenni azért, hogy bármit is csinálj.

Ha megfelelsz a fentieknek, akkor összpontosíts arra, amit szeretsz csinálni és az megadja neked a szükséges irányt.

Gondolj arra, mi az, amit soha nem unnál meg vagy amiben soha nem fáradnál el, ha megcsinálnád vagy megismernéd. Mi az, amit hajlandó lennél kora reggel vagy késő este is csinálni?

Ha kitalálod, mit szeretsz csinálni egy lépéssel továbblépsz az életed megváltoztatásában.

3. Mire van szüksége a világnak?

A szenvedélyed akkor válik céllá, ha mások szolgálatába állítod. Valahogy mindig is tudtam, hogy ez igaz, de amikor megértettem, akkor teljesen máshogy néztem erre a mondatra.

Társas lények vagyunk. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatban állunk más emberekkel. Olyan célt érdemes tehát választanod, amely lehetővé teszi, hogy pozitívan hasson másokra.

Hogyan lehet felhasználni a kapott válaszokat az életed megváltoztatására?

A tudás gyakorlat nélkül haszontalan.

Nem tesz jót, ha tudsz valamit, de valójában nem használod fel ezt a tudást. A fenti három kérdés megválaszolása után a válaszaid fel kell használnod ahhoz, hogy megváltoztasd az életed.

A következőt kell tenned :

Először is menj végig és válaszolj az első két kérdésre külön-külön papíron. Igen, tényleg fizikailag elő kell venned két papírt és tollat és írnod!!

Ezután nézd meg, hogy van-e hasonlóság a két lista között. A hasonlóság arra utal, hogy valamire rátaláltál.

Miután ez megvan, válaszolj a 3. kérdésre. Összpontosíts azokra a dolgokra, amelyekre a világnak szüksége van és amelyek valójában érdekelnek.

Miután ezzel is megvagy, használd fel ezeket az információkat, hogy megtedd a megfelelő lépéseket. Minden szükséges információ a kezedben van, hogy kitaláld, mi lehet a célod. A többi alkotóelemet pedig úgy találod meg, ha felemeled a hátsód és cselekszel.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

süti beállítások módosítása