Mit tegyél, ha senki sem támogatja a céljaid és az álmaid?

2020. október 12. 16:26 - Life Advisor

support_from_others.jpgVannak céljaid és álmaid? Viccelek, persze, hogy vannak. Ha pedig elég "őrült" vagy ahhoz, hogy olvasd a blogom és fejleszd magad, hajlandó vagyok fogadni veled arra, hogy baromi nagy álmaid és céljaid vannak. És mint egyik álmodozó a másikat mindent meg is teszek azért, hogy támogassalak benne. Szeretném látni, ahogy megvalósítod mindazt, amire vágysz az életedben. A szomorú igazság az, hogy nem mindenki érzi így.

Valójában nagyon kevés olyan ember van, aki 100%-ban támogatni fog téged a céljaid és álmaid megvalósításában. Ezért aztán felmerül a kérdés : mit csinálsz, ha mások nem támogatják a céljaid és az álmaid?

Mielőtt rátérnénk arra, hogy mit csinálj ebben a helyzetben, egy pillanatra álljunk meg és nézzük meg, hogy miért nem támogatnak téged mások?

1. Csak meg akarnak védeni

Amikor az emberek nem támogatják a céljainkat és az álmainkat, különösen a hozzád legközelebb állók, ez gyakran azért van, mert védeni próbálnak minket.

Kevés az olyan ember, aki őszintén és bátran kiáll és azt mondja, hogy a saját álmait és céljait követi. Legtöbben a "biztonságos" utat járjuk, ezért minden mást veszélyesnek titulálunk.

Amikor a "járatlan útra" akarunk lépni, felmerülhet másokban is, hogy mennyi kudarcot kell majd megtapasztalnod és mennyit kell majd küzdened és harcolnod. Ettől akarnak megvédeni a szeretteid, mert annyira szeretnek és törődnek veled, hogy nem akarják látni milyen megpróbáltatásokon mész keresztül.

2. Féltékenyek

Kemény igazság következik, amely egyeseket felkavarhat.

Bizony megeshet,hogy mások azért nem támogatnak téged, mert féltékenyek. Ahogy fent említettem, a legtöbb ember nem kergeti a saját céljait és álmait, ezért amikor jön valaki, aki viszont igen, akkor mások féltékenyek lesznek rá.

Ezért támogatás helyett inkább megpróbálják lebeszélni az illetőt és szabotálni a sikereit. Mindez viszont a saját bizonytalanságok és nem kellene hagynod, hogy beleszóljanak az életedbe.

3. Nem értik, mit akarsz

Az életben a kommunikáció kulcsfontosságú. Néhány esetben a támogatás hiánya csak a megértés hiányából fakad. Amikor valamit nem értünk teljesen, akkor nehéz odaadnunk a támogatásunkat.

Általában két dolgot nem értenek az emberek :

  • A céljaid és az álmaid

Legyünk őszinték : mi "álmodozók" egy kicsit őrültek vagyunk. Azok a dolgok, amelyeket néha a fejünkben kitalálunk, elegek ahhoz, hogy még önmagunkat is összezavarjuk. Képzeld csak el, hogy azok számára, akik nem olyanok mint mi, mennyire érthetetlen lehet mindez.

Ha hajlandó vagy időt szakítani arra, hogy elmagyarázd az álmaid és a céljaid, akkor másoknak lehetőségük lesz megérteni és támogatni téged.

  • Miért olyan fontosak neked

Ha már mások értik a céljaid és álmaid lényegét, akkor előfordulhat, hogy azt nem értik még mindig, hogy miért olyan fontos ez számodra.

Tegyük fel milliomos akarsz lenni. Nos...egyesek meghallva ezt a célt azt gondolják, hogy kapzsi vagy és anyagi gazdagságra vágysz.

Amit nem tudnak, hogy ezzel a céloddal, akár adományozhatsz is jótékonysági célokra vagy valamilyen nagyszerű módon segíthetsz másoknak.

Vajon mindenki egyetért azzal, hogy miért szeretnéd elérni a céljaid és az álmaid? Biztos, hogy nem. De ha hajlandó vagy elmagyarázni a miérted, akkor több támogatásod lehet, mint amennyire számítottál.

Mit tegyünk, ha mások nem támogatják a céljainkat és az álmainkat?

Most, hogy megismertünk néhány okot, amiért nem támogatnak minket mások, nézzük meg, hogy mit tehetsz akkor, ha ténylegesen szembekerülsz egy ilyen szituációval?

1. Kegyelmezz meg!

Függetlenül attól, hogy milyen jó ember vagy, mennyire próbálsz másokon segíteni mindig lesz olyan, aki nem támogat téged és a céljaid. És tudod mit? Ez rendben van.

Az igazság az, hogy nincs szükséged mások támogatására. Persze jó dolog, ha szeretnéd mások támogatását, de ez soha nem létszükséglet.

Tehát, ha egyike lennél azoknak, akik nem kapnak támogatást, az első dolog, amit meg kell tenned, hogy kegyelmet adsz azoknak, akik nem támogatnak téged.

Persze tudom, hogy az automatikus reakciónk az lenne, hogy dühöngünk az ilyen emberek miatt. Ez viszont önzőség. Függetlenül attól, hogy ki az illető, milyen viszonyban vagy vele, önzőség elvárni azt, hogy alapértelmezés szerint támogassanak minket.

Tehát kegyelmezz meg nekik, ne dühöngj, ne pazarold feleslegesen az energiáid, hanem fókuszálj a céljaidra.

2. Használd a támogatás hiányát motivációként

Igen, a támogatás hiánya akár motiváció is lehet. Nem azt mondom,hogy ez lesz az elsődleges motivációd, de tudni azt, hogy hamarosan metaforikusan (vagy akár szó szerint is) a középső ujjad mutogathatod mindenkinek, aki nem hitt benned és nem támogatott, mindenképp lendületet adhat számodra.

A céljaid és az álmaid elérése időbe telik és kitartást igényel. Ezek tények. Tehát, ha motivációt adsz magadnak, az mindenképp a segítségedre lesz.

3. Keress olyan embereket, akik támogatnak

A mai társadalomban az a nagyszerű, hogy valójában nincs mentség arra, hogy ne támogassa valaki a céljainkat és az álmainkat, mert végtelen lehetőség van arra, hogy más, hasonló gondolkodású emberrel ismerkedjünk meg.

Ügyfeleim közül is akadt és jelenleg is van olyan személy, akiknél a legközelebbi családtagok, barátok támogatásának a hiánya volt az oka annak, hogy fontolóra vették, hogy feladják az álmaikat.

Velük kapcsolatban is ez az első három lépés, amin kezdetben végig megyünk.

Olyan világban élünk, ahol globális kapcsolatokat alakíthatunk ki. Egy pillanat alatt kapcsolatba léphetünk a világ minden tájáról származó emberekkel. Nagyon furcsa.

Ha tehát a közvetlen környezetedben nincs támogatás, akkor bővítsd ezt a kört és hozz be olyan embereket, akik támogatnak téged.

Korábban már olvashattál róla, hogy mennyire fontos, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat, akik inspirálnak, motiválnak és felelősségre vonnak minket, miközben a céljainkat és az álmainkat valósítjuk meg.

Tehát, ha a támogatás hiányát érzed, akkor keress támogatást. Például,ha még nem tetted meg, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol inspiráló,motiváló közösséghez csatlakozol. Ígérem, a céljaid és az álmaid igenis megérik a támogatást.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása