4 tipp, az időd észszerűbb befektetéséért

2020. október 04. 10:30 - Life Advisor

time_management.jpgSokak számára az elfoglaltság azt jelenti, hogy az agyunk 24 órára be van kapcsolva. Folyamatosan jobban akarunk teljesíteni, több kihívással és felelősséggel akarunk szembesülni. Ugyanakkor érdemes megtanulni azt is, hogyan optimalizálhatjuk az időbeosztásunkat úgy, hogy produktívak, motiváltak legyünk és teljes életet éljünk. Meg kell tanulnod, hogyan kezeld úgy az időd, hogy hosszú távon többet hozzunk ki belőle. Csakúgy, mint egy befektetés, az üzleti élet és az ambíciód növelése szempontjából is fontos megtanulnod, hogy az idő neked dolgozik, nem pedig ellened. Íme 4 módszer, ami neked is segíthet észszerűbben befektetni az időd.

1. Ellenőrizd az időbeosztásod

Az önellenőrzés fontos és értékelned kell, hogy valóban egyszerűsíted-e a munkanapod, a feladataid és az időbeosztásod. Minden sikeres vállalkozás tulajdonosa és alkalmazottja megtanulja az időbeosztás fontosságát.

Tegyük fel, hogy te (vagy az alkalmazottaid) öt órát töltenek el egy feladattal, a termék élettartalma azonban jóval alacsonyabb a munkaerő költségénél. Tehát nemcsak az idődet, de a pénzedet is pazarlod. Itt jön képbe az önellenőrzés méghozzá azért, hogy okosan kezeld az időd és ne pazarold azt.

Ehhez az ellenőrzéshez használhatsz bármilyen feladatkezelő alkalmazást, amely számodra leginkább megfelel. Nézd meg, hogy mennyi ideig tart egy-egy feladat. Ha pedig valamelyik feladat lényegesen sok időt vesz igénybe, gondolkozz intelligens megoldásokon.

Lehetséges ugyanis, hogy egy részét vagy akár az egész feladatot automatizálhatod. Ha például a számlázásról van szó, megnézheted, hogy kiszervezhető-e ez a feladat? Lehetséges, hogy egy virtuális asszisztens is jó szolgálatot tehet.

A valóság az, hogy mindig ugyanannyi időd lesz, de ha sikert akarsz elérni, felelősséged és a céljaid növekedni fognak. Emiatt egy ellenőrzés nem lesz elég. Vállalkozásod növekedése során be kell iktatnod ilyen rutinellenőrzéseket, hogy továbbra is a jó úton haladj és okosan tervezd meg az időd.

2. Fektess be másokba

Sikeres vezetőként intelligensnek, dobozon kívüli gondolkodónak kell lenned. A csapatod felépítése elengedhetetlen. Ők lesznek azok, akikre támaszkodhatsz, amikor összetett ügyleteket dolgozol ki az ügyfelekkel, üzleti stratégiát állítasz össze a befektetők számára.

Fontos, hogy ne olyan embereket keress magad köré, akik minden döntéseddel egyetértenek. A megfelelő emberekbe történő befektetés erősen megtérül, mert hosszú távon időt takaríthatsz meg.

A csapatépítés nem könnyű, de ne feledd, hogy okos embereket vegyél fel és hagyd, hogy az asztalodra tegyék le az ötleteiket.

3. Ne hagyd, hogy kis dolgok nehezedjenek rád

Kezdetben szükség lesz arra, hogy apróbb, időigényesebb feladatokon dolgozz, hogy a vállalkozásod beindulhasson. Amint viszont megvan hozzá a megfelelő erőforrás, személyzet, vissza kell lépned és a magas szintű dolgokra kell összpontosítanod.

Olyan sokan fulladnak bele a napi apró teendőkbe, hogy elfelejtünk visszalépni és nagyobb képet megnézni. Ez hosszú távon veszélyes lehet bevételszerzés szempontjából. Függetlenül attól, hogy vállalkozó, tanácsadó vagy alkalmazott vagy, próbálj meg időt szakítani arra, hogy elkészítsd vagy újra átnézd az ütemterveid.

4. Optimalizáld a mindennapokat

Az otthon töltött időt arra kell használnod, hogy kikapcsolódj, együtt lehess a családoddal, szeretteiddel és egyszerűen csak pihenj. De gondolkodnod kell a következő napon is és hogy hogyan lehetne jobban beosztani az időd és optimalizálni a feladataid.

Ez lehet akár az is, hogy vasárnap este felkészülsz a következő napra. Elkészíted a másnapi feladataid listáját, így másnap már konkrétan tudni fogod, mi a dolgod. Megfogod látni, hogy ez az egyszerű lépés rengeteg segít, hogy jobban összpontosíts és kevesebb stresszt és káoszt okoz majd a magánéletedben és a karrieredben is.

A saját idődet kell beosztanod és nem hagyhatod, hogy az idő ossza be a te életed. Soha ne becsüld alá az időd és tudatosítsd magadban, hogy az időbeosztás optimalizálása a siker szempontjából elengedhetetlen.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

2 komment
süti beállítások módosítása