A 3 leggyakoribb ok, amiért elakadhatsz az életedben

2020. október 01. 17:25 - Life Advisor

sutck_in_life_three_reason.jpgAz érzés, hogy elakadtunk az életben nagyon frusztráló lehet. Szar érzés, hogy nem tudod, miért érzed így magad és ami ennél is rosszabb, ha fogalmad sincs, hogyan gyere ki ebből a helyzetből. A jó hír az, hogy ez a fajta megrekedtség érzés akár jó is lehet, mivel azt jelenti, hogy megpróbálsz fejlődni. Ha tehát még soha nem érezted úgy, hogy az életed elakadt, akkor az valószínűleg azért van, mert nem törekszel arra, hogy többet hozz ki az életedből. Azonban, ha ezeket a sorokat olvasol, te biztos, hogy nem ilyen ember vagy. Íme 3 ok, amiért elakadást érezhetsz és persze a megoldás is, hogyan lehet ezeken javítani.

1. Még nem látsz mindent világosan

Az egyértelműség biztonságot ad. Gondolj arra, amikor ködös időben vezetsz és csak fehérséget látsz. Ez nem a szokásos, tiszta napon, rutinszerűen végzett vezetés az úti célod felé. Amikor nem látsz tisztán, eltűnik az egyértelműség, akkor vele együtt a bizonyosságod és a hited is eltűnhet.

Sokszor az életünk folyamán is "ködben" találhatjuk magunkat és nem tudjuk, hogyan tovább. Az életünkben történő elakadás érzésének egyik legnagyobb közreműködője az egyértelműség hiánya.

A probléma ezzel az, hogy az egyértelműség nem fog eljutni hozzád. Dolgoznod és cselekedned kell ahhoz, hogy megtaláld. Megfogod kapni az összes választ arra, ami ahhoz kell, hogy kitaláld az életed? Nem! De nincs is rájuk szükség. Csak el kell indulnod, a többi pedig majd menet közben kiderül.

Ha el akarsz jutni egy olyan élethez, amelyre valóban vágysz, ezt a 3 kérdést kell megválaszolnod :

  1. Ki vagy és ki akarsz lenni?
  2. Mit akarsz?
  3. Hogyan fogod megszerezni?

Jobban belegondolva, elég az első két kérdést megválaszolnod. A "hogyan" kiderül, amint elindulsz. Olyan ez, mint a biciklizés. Csak akkor tanulod meg, ha nyeregbe pattansz és elindulsz.

Tehát koncentrálj az első két kérdésre. Kezdd azzal, hogy ki vagy és ki akarsz lenni. Kristálytisztán látnod kell önmagad azon verzióját, amit minden egyes nap meg szeretnél jeleníteni és ehhez hozzá is kell kezdened.

Ezután jöhet, hogy tisztázod, mit akarsz valójában az életben. Ne azt sorold fel, amit a barátaid és a családod mondott neked. Összpontosíts arra, amire te vágysz. Pénzügyek, kapcsolatok, család, üzlet stb. Mit akarsz, hogy nézzen ki az életed?

Ha megválaszoltad ezeket a kérdéseket, akkor megvan az a szűrő, amely segítségével megalapozhatod az összes jövőbeli döntésed. Most pedig itt az ideje elkezdeni cselekedni.

2. A körülötted lévő emberek tartanak fogva

Mindannyian ismerjük Jim Rohn mondását : "A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy." Ez az idézet azért népszerű a mai napig, mert igaz.

A körülöttünk lévő emberek meghatározzák, hogyan jelenünk meg az életben és milyen eredményeket hozunk létre. Tehát, ha most éppen elakadtál, akkor nézd meg a körülötted lévő embereket. Olyan emberek vannak körülötted, akik megelégszenek az "átlagos" élettel vagy olyanok, akik folyamatos fejlődésre és óriási dolgok végrehajtására törekszenek?

Soha nem fogod tudni kinőni a környezeted. Tehát neked kell változtatni rajta. Hogyan? Nos, a legtöbben azt mondják, hogy csak rúgd ki azokat az embereket az életedből, akik visszatartanak. Sokszor viszont ezek az emberek a legközelebbi barátaink és családunk.

Tehát, amit valójában megtehetsz, hogy nem hagyod, hogy ezek az emberek visszatartsanak téged, redukálod a velük töltött időt, vagy ha nem is a velük töltött időt, de azokat a témákat, amelyekről nem beszéltek. Ha például a barátod/barátnőd állandóan arról panaszkodik, hogy a szerelem rémes dolog, a férfiakkal/nőkkel csak a baj van, akkor ezt a témát elő ne vegyétek, amikor együtt vagytok.

Ezzel egyidőben pedig kezdj el szándékosan új emberekkel megismerni, akik motiválnak és segíthetnek eljutni oda, ahova el akarsz jutni.

Menj közösségi eseményekre, szemináriumokra. Ugyanezt csinálják a sikeres emberek is. Ahogy látod itt is mint korábban, dolgoznod és cselekedned kell.

3. Túl sokat gondolkodsz, de nem cselekszel

Az elme hatékony eszköz lehet, ha okosan használják. Kibontakoztathatod a teljes potenciálod. Azonban komolyan meg is rekedhetsz, ha nem jól használod.

Az elakadások egyik oka, hogy folyamatosan gondolkodsz, agyalsz és nem teszel lépéseket a változás és a céljaid irányába. Beragadtál a rajtvonalnál és megpróbálod elemezni a verseny minden részletét, mielőtt elindulnál.

Az eredmények viszont cselekvésből vannak, nem pedig a gondolkodásból. Emlékszel a biciklis hasonlatra? A biciklizés megtanulásának egyetlen módja az, ha nyeregbe ülsz és cselekedsz és nem az, hogy ülve gondolkodsz azon, hogyan is kellene biciklizni.

Hogyan tudsz ezen változtatni?

Ez nehéz, mert öntudat kell hozzá. El kell kapnod magad a túlagyalás közben és arra kell kényszerítened önmagad, hogy cselekedj az adott pillanatban. Ez nem azt jelenti, hogy vakmerően és felelőtlenül kell cselekedned. Ha rezonálsz azzal, amire gondolsz, akkor ez több mint elég. Itt az ideje cselekedni.

Egy másik módszer pedig, hogy keresel egy mentort vagy egy olyan személyt, aki elszámoltathat téged. Valaki, aki cselekvésre ösztönöz, amikor elakadsz. Ha megvan az öntudat és az erő, hogy cselekedj, akkor nagyszerű. Ha nincs, akkor egy ilyen társ,barát vagy mentor remek erőforrás lesz a számodra.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása