Hogyan kell kezelni a "nehéz" embereket?

2020. augusztus 21. 13:38 - Life Advisor

deal_difficult_peopleu.jpgLegyen szó mérgező munkahelyről, nehéz emberi kapcsolatokról vagy egyre inkább megszokott politikai nézetekről úgy tűnik, hogy lehetetlen előrehaladást elérni a "nehéz" emberekkel kapcsolatban. Nem tudjuk ellenőrizni a körülöttünk lévő körülményeket, de közvetett módon befolyásolhatjuk őket azzal, hogyan bánunk azokkal az emberekkel, akik az életünkben a legnagyobb kihívásokat jelentik.

Fontos, hogy ne írjuk le a minket körülvevő embereket. Lehet, hogy nagyon jó indokod van rá : mindig durván viselkedik veled szemben, nem tudja értékelni, amit érte teszel vagy talán folyamatosan negatív dolgokat mond. Azonban soha nem leszünk képesek teljesen megszabadulni tőlük. Ezen kihívásokkal mindig szembe kell néznünk. A trükk az, hogy ne menekülj el a "nehéz" emberektől, hanem tanuld meg, hogyan kell velük bánni és jobbá tenni a kapcsolatotokat.

Ha mindezt megtanulod, jobb életet élhetsz. A munkahelyeden termelékeny és innovatív leszel a munkatársaiddal és a főnökeiddel szemben. Más emberi kapcsolataidra is pozitív hatással lehet mindez, hiszen pozitív határokat fogsz felállítani.

Íme 4 tipp, hogyan kezeld a "nehéz" embereket az életedben.

1. Hallgass,figyelj, majd várj

Könnyen azonosíthatjuk azokat a dolgokat, amelyek csalódást okoznak valakinek. Sokkal nehezebb viszont megérteni, hogy miért viselkednek úgy ezek az emberek, ahogy viselkednek.

A legjobb módszer, ha jobban megismered az illetőt és kérdéseket teszel fel neki. Ha azonosítasz egy témát vagy érdeklődést, amely iránt az illető szenvedéllyel képes beszélni, akkor ösztönözd a másikat, hogy többet mondjon róla. Amikor gyakoroljuk ezt a társadalmi szokást, kapcsolatba lépünk azokkal az emberekkel, akikkel beszélgetünk. Tiszteletet mutatunk és jelezzük, hogy fontosak számunkra.

Amikor hallgatunk, tegyük türelmesen. Amint a másik fél közeledik a beszélgetés végéhez és úgy érzik, hogy figyeltél rájuk, akkor kezdeményezni fogják a kommunikáció folytatását. Mivel eddig oszthatatlan figyelmet adtál számukra, hiteles vagy a szemükben és amit mondasz, nagyobb hangsúlyt hordoz számukra. Ennél a pontnál lesz lehetőséged értéket adni a beszélgetéshez és elkezdheted befolyásolni a másik személyt.

2. Erősítsd meg a kapcsolataid

A hallgatás kinyitja az ajtót számunkra. Miután a személy bízik bennünk, megkezdhetjük a kapcsolat kiépítését és újradefiniálását. Amikor pozitív és bátorító dolgokat beszélünk, elkezdenek minket elfogadni.

Mond el annak a bizonyos személynek, hogy mennyire csodálod őt és mennyire élvezed a társaságát. Legyél konkrét a kommunikációd során. Beszélhetsz a tehetségéről, a közelmúltbeli eseményekről vagy valamiről, ami eddig észrevétlen maradt. A leghatékonyabb dolog, amit tehetsz, hogy bókolsz valamit a karakterükkel kapcsolatban.

Amikor tiszteljük a "nehéz" embereket olyan életterületen, helyzetben, amelyeket ők a legjobban értékelnek, elismerést és tiszteletet mutatunk, amely pedig a kapcsolatainkat erősíti.

3. Értsd meg az illetőt

Az elsődleges oka annak, ami miatt valakit "nehéznek" ítélünk az, hogy nem értjük az illetőt. Noha nincs mentség arra, hogy valaki rosszul bánik veled, lehetőséged van irányítani ezt a személyt és befolyásolni őt, amint megismered a történetét.

Kérdezd meg magadtól : mi ösztönzi ezt a személyt? Mi motiválja őt? Miért ilyenek? Amint megtalálod a válaszokat, elkezdhetsz javítani a kapcsolaton, plusz azt is megtudod, hogyan kell kommunikálnod velük.

4. Cselekedj

Nem minden kapcsolatot lehet megjavítani vagy optimális szintre hozni, de mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy működőképessé tedd ezeket a kapcsolatokat.

Ez nem azt jelenti, hogy mérgező vagy káros kapcsolatokat kellene vállalnunk, hanem azt, hogy fontolóra kell vennünk az előrelépést az emberekkel, akik életünkben vannak és nem agyvérzést kapni miattuk, hanem a megoldásra kell törekednünk.

Ha elkezded alkalmazni ezeket a lépéseket, akkor együtt fogtok felépíteni egy közös alapot. Tanulsz a másiktól,másikról és hiteles kapcsolatot alakítasz ki. Ez a fajta előrehaladás pedig lehetővé teszi a növekedést, a tiszteletteljes határok kiépítését és a pozitív tapasztalatok megteremtését.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

7 komment
süti beállítások módosítása