3 hatékony módszer a valódi és gyorsabb sikerekért

2020. augusztus 13. 10:00 - Life Advisor

success_road_tipps.jpgTényleg lehet valódi és gyors sikereket elérni? Röviden : igen. Mindaddig, amíg a helyes módszereket követjük képesek vagyunk rendkívüli sikereket elérni a lehető leggyorsabban. Richard L. Evans azt mondta : "Az irány sokkal fontosabb, mint a sebesség.". Teljesen igaza van. Először is nyilván nem akarod a rossz dolgokat üldözni az életedben. Nem akarsz csak azért erőfeszítéseket tenni, hogy felmássz egy olyan létrán, amely rossz falnak van támasztva. Másodszor szeretnél biztosra menni és tudni, hogy a kemény munkád eredményes lesz. Az irány tehet itt is fontos, hiszen, ha a célod a napfelkelte megcsodálása, akkor nincs értelme továbbra is nyugat felé futnod. Nem számít, mennyire vagy gyors, úgyis rossz helyre fogsz futni. Ezért fontos a megfelelő megközelítést és a megfelelő módszereket alkalmazni a siker eléréséhez. Íme 3 olyan módszer, amely pontosan ebben fog neked segíteni.

1. Legyél öntudatos

Ez a siker egyik legfontosabb kulcsa. Ha nem tudod mit is akarsz elérni vagy ha nem tudod, hogy eddig mit csináltál rosszul, soha nem fogod elérni a kívánt sikereket. Gondolj bele. Kosarazol és a legjobbá szeretnél válni a csapatodban, de nem tudod, hogy bizony a kosárra dobáson még lenne mit csiszolni, akkor mi is fog történni? Nem javítasz ezen, nem fejleszted önmagad és kudarcot vallasz ebben a célodban.

Ezért tisztában kell lenned azzal, amit akarsz, hogy hogyan szerezheted meg és hogyan javíthatod magad, hogy jobb legyél. A legtöbb ember csukott szemmel éli az életét és gőze nincs arról, hogy mit akarnak. Napról napra ugyanazt a ritmust élik meg, elakadva érzik magukat, stresszben élnek és semmibe sem vágnak bele.

Szükséged van egy vízióra, kitűzött célokra, amelyeket újra és újra a szemed előtt kell, hogy tarts, amíg a kívánt sikert el nem éred.

A legtöbb ember azért nem sikeres, mert nem ismeri a jelenlegi helyzetét és nem tesz semmit, hogy változtasson. Ha továbbra is azzal "hülyíted magad", hogy a pénz miatt, a párom miatt, a barátaim miatt, a nem tudom ki miatt nem változtatsz, akkor ez is egy döntés, a kérdés csak az, hogy vajon ilyet életet akarsz-e magadnak. Választhatod azt, hogy követed a csordát, de dönthetsz úgy is, hogy irányt váltasz.

Adj egy esélyt magadnak. Legalább egyet egy új életre, egy boldogabbra, olyanra, amiben a helyedet érzed. Mert addig, amíg nem ott vagy, ahol lenned kell, folyton boldogtalan leszel, és ha nem hallgatsz arra a késztetésre, ami azt ordítja, hogy tegyél már végre valamit, szépen meghalsz. Meghal a lelked, belehal a hitetlenségedbe, abba, hogy képtelen voltál elhinni magadról, hogy igenis többre vagy képes annál, mint amiben épp vagy. Ha nem tesz boldoggá az életed, tervezz újra, találd meg azt a valamit, amiért bármikor boldogan felkelsz. Töröld el a korlátokat, nincs rájuk szükség. Vagy hagyd meg őket, és élj örökre rabként. /Tony Robbins/

2. Használd a 90-90-1 szabályt

Erről a szabályról először Robin Sharma-tól (Hajnali 5 óra Klub c. könyv szerzője) hallhattunk. Őszinte leszek, Rohin Sharma nem tartozik a kedvenceim közé, ellenben ezt a tanácsát és módszerét még én is alkalmaztam.

Könnyen meg lehet érteni, de nem könnyű betartani. A következő 90 napban, a napjaid első 90 percében a számodra legfontosabb célodon dolgozz. Ha az elkövetkező 90 nap során a kitűzött céljaidon dolgozol, akkor ezt a képességedet képes leszel szokássá alakítani.

Láthatod, hogy felgyorsult és zavaró tényezőkkel teli világban élünk. Ez a szabály remek módja annak, hogy ezektől megszabadulj és a reggeleidet a legfontosabb dologra összpontosítva kezd el. Ez fogja biztosítani, hogy valódi erőfeszítéseket tegyél az eredményeid elérésének érdekében. Ha valami fontos számodra, akkor dolgoznod kell rajta.

Ha követed a 90-90-1 szabályt és 90 napig keresztül az első számú prioritásodon dolgozol, hidd el, hogy a 3. hónap végére jelentős eredményeket fogsz tapasztalni.

3. Soha ne állj meg a tanulással

El kell kötelezned magad a folyamatos önfejlesztés mellett. Ha továbbra is azt csinálod, amit eddig, akkor továbbra is ugyanazok az eredményeid lesznek. Ha nem változtatsz, semmi nem fog változni.

Keményen kell dolgoznod, ugyanakkor gondoskodnod kell arról, hogy a kemény munka megtérüljön. Ne akarj olyan dolgokkal foglalatoskodni, amelyek nem biztosítják neked a kívánt eredményeket.

Például, ha szeretnél lefogyni napi 10.000 lépéssel, ez jó terv lehet, de ha kizárólag csak gyalogolsz, akkor lehet, hogy nem ez lesz a leghatékonyabb módszer. Ezért tudnod kell, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a stratégiádból és abból, amit csinálsz.

Ehhez viszont folyamatos tanulásra és önfejlesztésre lesz szükség. A legegyszerűbb pedig a másoktól való tanulás. Tanulmányozd, hogy mások, akik már sikerrel jártak, hogy és mit csináltak. Nem tudsz mindent egyedül megtanulni, ki kell használnod mások tapasztalatait is.

Lehetséges nagyszerű eredményeket gyorsan elérni, de helyesen kell cselekedned, keményen kell dolgoznod egy remek tervet követve. Használd te is ezt a három módszert és képes leszel elérni a rendkívüli sikereket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása