6 lépés, hogy újra megtaláld önmagad!

2020. július 04. 10:18 - Life Advisor

find_yourself_again.jpgLehet, hogy azok közé az emberek közé tartozol vagy legalábbis ismersz valakit, akit az elmúlt hónapok nagyon is megviseltek anyagi szempontból. Bizonyára te is olvastál arról, hogy egyre többen fordulnak munkanélküli segélyért annak ellenére, hogy a kormány annyi munkahelyet akar teremteni, amennyit a vírus elvett. Sajnos sok embernek továbbra sincs (olyan) munkahelye, ahova visszatérhetne a koronavírus járvány befejezése után. Én ugyan nem tartozom ezen emberek közé, nem vesztettem el a munkámat, nem csökkentették drasztikusan a fizetésemet, mégis szembesültem egy bizonytalan jövőképpel. Vajon mi lesz azokkal a terveimmel és céljaimmal, amelyeket a 2020-as évre terveztem? Hogyan biztosíthatom magam, hogy a következő alkalommal se kerüljek azon emberek közé, akik elveszítették az állásukat? 6 olyan lépést szeretnék neked bemutatni, amely segíthet, hogy újra megtaláld önmagad válság ide vagy oda.

1. Fedezd fel a "hiteles önmagad"

Újra megtalálni magunkat nem azt jelenti, hogy újból fel kellene építeni mindent. Éppen ellenkezőleg. Arról van szó, hogy lehetővé tegyük magunknak, hogy a saját életünk előtérbe kerüljön. Azt az igazi énedet kell előkeresned, aki jelenleg az árnyékban várakozik és kétségbeesetten vágyakozik a szabadságra.

A naplóírás, a hálanapló vezetése segítségedre lehet, hogy kapcsolatba lépj a saját belső személyiségeddel, akit mindig is ismertél és szerettél. Légy felkészülve, hogy rögös út lesz és lesz néhány katartikus élményed. Bizonyára szeretnéd tudni, hogy mindez mennyi ideig tart, de erre csak egy válaszom van : tart ameddig tart. A végén minden jó lesz. Érezni fogod, amikor végeztél.

2. Keresd meg a pozitív belső hangod

Itt az ideje, hogy minden más hangot kizárj a fejedből és az életedből. Más hangok alatt azokat a gondolatokat értem, amelyek nem igazodnak az első pontban újra felfedezett hiteles önmagadhoz. Ezek a hangok jönnek a szüleinktől, a testvéreinktől, közeli barátoktól vagy akár a tévéből. Arra késztetnek, hogy hangosan sírj és depresszióba, kilátástalan helyzetbe taszítsd magad.

Koncentrálj arra, hogy te milyen üzenetet akarsz megosztani a világgal. Mi a valódi célod? Ez egy nagyon fontos lépés, mivel ez lesz az alapja az új életed megteremtéséhez bevételszerzés céljából.

3. Építs hidat

Ez Magyarországon különösen kedves elfoglaltság, de nem arra gondolok, hogy fizikai hidat építs valahol, akár az 5-ös metró gyorsabb létrehozása érdekében.

Arról van szó, hogy miután megtaláltad a belső hangod egy szakadék keletkezik a régi életed és a vágyad között. Ahhoz, hogy ezen a szakadékon túljuss, szükség lesz egy hídra, amelyet arra terveztek, hogy segítsenek újra anyagilag is talpra állnod.

Ha ez nincs meg, akkor továbbra is ragaszkodni fogsz a régi mintáidhoz. Most viszont sokkal rosszabb lesz, mert már felfedezted a valódi éned, nincs többé hamis személyazonosság, amellyel becsaphatnád önmagad. Gyorsan rájössz, hogy a régi jármű (a munkád) nem teszi lehetővé, hogy hiteles önmagad megfelelő módon támogasson abban, hogy anyagi függetlenséget érj el és hogy megteremtsd a kívánt életmódot.

Szánj időt önfejlesztésre, menj el tanfolyamokra, tanulj meg új dolgokat, készségeket, amelyeket használni tudsz bevételszerzésre.

4. Tegyél lépéseket

Az új életmód felépítése nem történik meg "csak úgy". Következetesen meg kell tenned a lépéseket a megvalósítás érdekében. Biztos, hogy lesz olyan, hogy valamilyen ismeret és tudás hiányozni fog, ennek ellenére, elengedhetetlen, hogy cselekedj a céljaid elérésének érdekében. Nem kell mindent tudnod, de minden nap cselekedned kell, hogy a céljaid megvalósulhassanak.

5. Légy türelmes és rugalmas

Rómát sem egy nap alatt építették és a te új életed sem egy nap alatt fog létrejönni. Amint meghozod a döntést, hogy újból megtaláld önmagad, egy teljesen új dolog, egy folyamat veszi kezdetét. Lehet, hogy az ötvenes éveidben jársz, amikor ezt az utazást elkezded és új technológiák megtanulásával kell megbirkóznod. Sokszor az egész folyamat döbbenetesnek tűnhet. Ekkor kell türelmesnek kell lenned. Néha csak nem tudod, hogy mit nem tudsz. Ezért hibázni fogsz az út során, de ez rendben van, hozzá tartozik.

Ne felejts el figyelni az eredményeidre és az ezek által kapott visszajelzésekre. Légy rugalmas! Ha nem kapod meg a kívánt eredményeket, ne add fel az álmaid. Csak a megközelítésen változtass addig, amíg el nem érkezik a vágyott eredmény.

6. Legyen hited

Hit nélkül egyszerűen nem megy. Az életnek megvan az a képessége, hogy a másodperc törtrésze alatt küldi padlóra a legerősebb embereket is. Ezekben az időkben jelentősen csökkenhet a szándékunk aziránt, hogy dolgozzunk.

Azonban, ha hiszel magadban, ha hiszel az álmaidban, ha hiszel abban, hogy igenis képes vagy rá, ha hiszel abban, hogy Isten nem véletlen teremtett téged, akkor minden nehéz helyzetből megfogod találni a kiutat és tovább fogsz tudni lépni.

Bármennyire is sötétnek tűnnek a dolgok, az alagút végén ott van a fény, valódi önmagad számára.

komment
süti beállítások módosítása