6 dolog, amit ne felejts el a világjárvány idején sem

2020. május 25. 11:08 - Life Advisor

walking_pandemic.pngA koronavírus idején új normákat tapasztalunk meg. Az emberek aggódnak, stresszelnek és félnek a jövőtől. Egy olyan eseményt tapasztaltunk meg, amellyel sokan még nem találkoztak. Olyan vírusról van szó, amely mindannyiunkat befolyásol a világ összes pontján. Hogyan élünk ebben az új helyzetben? Hogyan élhetünk tovább, ha tartunk attól, hogy a következő kézfogás vagy találkozás során lehet,hogy megbetegszünk? Hogyan élhetünk úgy, ha a gazdaság és a munkahelyünk bizonytalan? Hogyan élhetünk ilyen időkben? Ahelyett, hogy rabul ejtene minket az összeesküvés elméletet generáló Facebook barátok félelme és összeolvasnál mindenféle negatív kommentet, cikket, próbáld meg ezt a 6 dolgot belecsempészni a mindennapi életed irányításához. Biztos vagyok benne, hogy ha ezeket a perspektívákat alkalmazod, akkor nemcsak túlélni fogod ezt az időszakot, de az életedet is új szintre emelheted.

1. Jelenlét

Tudom, hogy te is emlékezni akarsz a régi szép időkre. Aztán szívesen kalandoznának a gondolataid a jövőbe is. A tegnap és a holnap azonban nem létezik. A jelenre kell koncentrálni és a rugalmasságot kell választatnunk, elfogadva az ismeretlen időkben játszódó mindennapokat. Napról napra kell felépíteni az előttünk álló pillanatokat. Jelen kell lennünk abban, amit most csinálunk.

2. Élj a mának

Ez nem az első pont ismétlése, hanem emlékeztető arra, hogy minden pillanatot ajándékként kezeljünk. Persze könnyebb panaszkodni és morogni a világjárvány idején, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a panaszkodás és a siránkozás gyakran több fájdalmat és nehézséget okoz. Ahelyett, hogy panaszkodsz, kezelj minden pillanatot ajándékként. Örülj annak, hogy otthon lehetsz, hogy csendben, nyugalomban élhetsz, több időd jut önmagadra stb. Dobd el a panaszokat és fogadd el az apró ajándékokat.

3. Türelem

Nehéz pozitívnak maradni olyan helyzetben, amikor nem látjuk a fényt az alagút végén. Amíg a gyógymód vagy a vakcina nem készül el, addig várnunk kell. Lehet, hogy nem erősséged a türelem. A mai világban ugyanis mindent gyorsan és azonnal akarunk. Most viszont heteket kell várnunk, hogy kiderüljön, hogyan fog folytatódni a jövőnk. A vakcina fejlesztése időbe telik. A kezelések szintén. Annyit kell tenned, hogy türelmes leszel. Emlékeztesd magad arra, hogy ez a világjárvány egy olyan dolog, amelyet nem tudsz irányítani. Ha ezt megérted, akkor képes leszel türelmesen reagálni a körülményekre.

4. Kitartás

A társadalmunk már sok mindent kibírt. Háborút, csapásokat, természeti katasztrófákat, hogy eljussunk oda, ahol most vagyunk. Összességében mi emberek képesek vagyunk legyőzni az akadályokat. Ugyanez igaz a te saját életedre is. Gondold át azokat a nehézségeket, amelyeken túl jutottál. Ha ezeken nem lettél volna képes átmenni, akkor nem lennél most itt. A kitartásodra mindig szükséged lesz.

5. Fontossági sorrend

Az életünk minden területén fel kell állítanunk egy rangsort. A teendőinknek prioritást kell adnunk. Tudnunk kell, hogy mikor kell mindenképpen elmenni otthonról, kivel kell mindenképpen találkoznunk, mit kell elvégeznünk otthon stb. A dolgokat rangsorolni kell, így lehetőséged lesz arra, hogy a fontos dolgokat továbbra is (koronavírus ide vagy oda) elvégezd és megszabadulj azoktól a dolgoktól, amelyek nem számítanak és/vagy csak időrablók.

6. Pozitivitás

Ma választhatsz. Lehetsz pozitív és reményteljes, de dönthetsz úgy is, hogy bedobod a törülközőt és a legrosszabbat várod el. A pozitivitásod vagy épp a negativitásod befolyásolja a világjárvány alatt megtapasztalt életed és azt az életet is, ami ezután következik.

Légy pozitív és az életed könnyebb lesz. Mindig kérdezd meg magadtól, hogy mi a pozitív ebben a helyzetben? Biztosan fogsz találni nem is egy ilyen dolgot. Ezek segítségével visszanyerheted a pozitív szemlélelet az életedben, amelynek számos szintén pozitív hatása lesz majd.

komment
süti beállítások módosítása