Elbuktál? Bocsáss meg magadnak és ülj vissza a lóra.

2020. május 17. 10:33 - Life Advisor

failed_restart.jpgAmikor ez a koronavírus káosz elkezdődött, sok célom volt. Nem akartam kiesni a megszokott rutinból, a körülményekhez képes szerettem volna megteremteni a munka-magánélet egyensúlyt, nem akartam egész nap a közösségi médiában lógni vagy tévézni. Úgy gondoltam, hogy új készségeket fogok tanulni és időt szánok arra, hogy fejlesszem magam. Így utólag visszatekintve ezekre a célokra, mindig mosolygok. Noha az elmúlt néhány hónapban szem előtt tartottam néhány alapelvet, nem voltam annyira következetes, mint lenni akartam.

Mivel néhány hétig hanyagoltam az edzést, rossz irányba indult el a formám és szaladt fel felesleges kiló is. Bár megpróbáltam gyakran elmenni futni, de ez inkább ürügy volt arra, hogy csináljak valamit és kijussak a házból. Nem mindig ettem egészségesen, mert nem tudtam jól beosztani az időmet, hogy még kaját is készítsek magamnak. Ha jobban belemennék valószínűleg egy egész esszét tudnék írni az elkezdett rossz szokásokról.

Ennek ellenére megnéztem a pozitív változásokat is. Fejlődtem a konyhai készségekben, mert olyan dolgokat is főztem, amikre nem gondoltam volna, plusz készségeket szereztem a helyes időbeosztás terén, rengeteg időt tudtam szánni a blogom és a saját coaching üzletem fejlesztésére és befejeztem egy könyv olvasását, amelyet már két éve elkezdtem.

De tudod mire vagyok igazán büszke? És valóban ez az a dolog, amire mindenkinek összpontosítani kell, amikor bizonytalan jövővel kerülünk szembe. Büszke vagyok arra, hogy megbocsájtottam magamnak és elég lehetőséget adtam arra, hogy újra visszaüljek a lóra, miután többször leestem.

Biztos, hogy mindenki életében vannak zavaró tényezők, amelyek távol próbálnak tartani minket a céljainktól. De itt nagyon fontos, hogy törődj önmagaddal és kedves légy magaddal.

Számomra ugyanez a törődés és kedvesség volt, amit az edzésekkel kapcsolatban alkalmaztam. Soha nem voltam egy edzés fan, de a karantén előtt teljesen optimálisan tartottam a fizikai egészségem, a súlyom, az alakom stb. Amikor azonban bezártak a termek, nem tudtam magam motiválni, hogy otthon edzek. Aztán a két-három nap lustaságból hirtelen két-három hét lett, amikor rájöttem, hogy nem tudom mindezt gyorsan visszafordítani.

Nem változtattam azonnal, de néhány nap elteltével bizony elszámoltathatóvá tettem magam. Kerestem otthoni edzés lehetőségeket és belevágtam. Őszintén? Alig tudtam megcsinálni az első edzést és ez a kezdő szint volt. A környezetemben élők ugyanolyan kimerültek voltak, mint én. Tudtam, hogy nem csak én tapasztalok meg ilyen helyzetet. Miközben már 1 hete edzettem újra, sokkal jobban éreztem magam. Sikerült visszaülni a lóra. Továbbra is lesznek napok, amikor nem edzek? Természetesen, de ahelyett, hogy visszavegyem a lustaság mintáját, megbocsájtom magamnak és a következő nap beleadok mindent.

Íme néhány dolog, amit megtanultam, hogyan tudsz te is kedves lenni magadhoz és megbocsájtani magadnak azért, hogy újra tudj kezdeni mindent a céljaid elérésnek érdekében. Ezek a tippek az élet sokféle helyzetében alkalmazhatók, a fitnesz céloktól kezdve az üzleti célokon át a gyereknevelésig. Gondolj ezekre, ha nem találod meg az a motivációt, ami szükséges, hogy újra elindulj, miután a padlóra kerültél.

1. Engedd el a múltat

Néhányaknak motivációs tényező lehet, ha kissé mérges vagy magadra a kudarcok miatt. Mások  életében viszont ez pont ellenkező hatást ér el. Akárhogy is legyen, elengedhetetlen, hogy ne rágódj a hibáidon. Gondolj arra, hogy mit akarsz elérni ma és tegyél lépéseket a céljaid elérésének érdekében.

2. Tedd meg az első "kis" lépést

Tudtam, hogy néhány hét kihagyás után nem lenne bölcs dolog beleugrani egy intenzív edzésprogramba. Szóval elsőre 30 perccel kezdtem. Ez segíteni fog hogy visszaszerezd a formád és kialakíts egy olyan napi szokást, amely segíteni fog neked a folyamatos fejlődésben.

Gondolj bele, hogy ez az elv, hogyan segíthet az élet másik területén is. Szeretnél elolvasni egy könyvet egy hét alatt? Először próbálj meg egy könyvet elolvasni egy hónap alatt. Vagy kezdj egy rövidebb könyvvel.
Egészségesebb akarsz lenni? Ahelyett, hogy egy hétig csak salátát ennél és semmi mást, próbálj meg mindennap az étkezésedbe csempészni salátát vagy cseréld le a desszertet egy almára. Tegyél valami kis dolgot, hogy lendületet szerezz a megfelelő irányba.

3. Keress olyan embereket, akik számonkérnek

A számonkérés mindig fontos, de különösen most lényeges, amikor mindenki fizikailag távol van tőlünk. Egyszerű "csalni", amikor senki sem lát minket. Ezért jó dolog, ha keresel egy hozzád közelálló személyt, akivel megosztod a céljaid és támogatni tudjátok egymást az új szokások kialakításában.

4. Haladj lépésről, lépésre

Nem számít, mi történt tegnap és a holnappal sem tehetsz semmit. A teendőd, hogy MA meghozod a döntést. Tegyél ma lépést a helyes irányba. Bármi is legyen a célod ne ess bele azokba a gondolatokba, hogy mennyi ideig tart vagy milyen nehéz lesz, gondolj csak arra, hogy mit fogsz tenni MA a céljaidért.

Ez a jelenlegi helyzet furcsa és egyikünk sem tudja pontosan mit és hogyan kellene csinálni. Tehát bocsáss meg magadnak, ha esetleg elkezdtél egy rossz szokást, vagy hibát követtél el. A sikeres jövő a ma meghozott jó döntéseddel kezdődik.

süti beállítások módosítása