Kockázatos online üzletet indítani koronavírus idején?

2020. május 15. 16:46 - Life Advisor

e_commerce.jpgAmikor mindig azt halljuk, hogy a vállalkozásoknak is nehéz sorsuk van a koronavírus miatt, a gondolat, hogy online vállalkozásba kezdjünk szörnyű ötletnek hangozhat. Néhány esetben tényleg így van. Az online vállalkozások általában viszont virágoznak. Bármilyen vállalkozást is indítunk, az bizony rejt magában kockázatot is, de az online vállalkozás indítás koronavírus idején nem annyira kockázatos, mint amilyennek tűnik.

 Okok, amiért NEM ÉRDEMES online vállalkozást indítanod

Ahogy arról bizonyára te is olvastál, hallottál az emberek sokkal többet vásárolnak online a járvány hatására. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sok pénzt költenek. A valóság ugyanis az, hogy sok embernek nincs akkora jövedelme, mint korábban volt. Tehát, nincs sok pénzük arra, hogy online vásároljanak. Mivel rengeteg az online vásárlási lehetőség, ugyanakkor kevés a pénz, a verseny óriási. Ez azt jelenti, hogy valami hihetetlenül egyedülálló dolgot kell tenned, ha ki akarsz tűnni a tömegből.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az online üzleti vállalkozás elindítása egy tanulási folyamat. Soha nem állítanám, hogy ha most vállalkozást indítasz, akkor holnap már csak úgy hullik a pénz az öledbe. Hetek, néha hónapok elteltével láthatjuk csak a befektetett pénzünk megtérülését. Az sem garancia, hogy ezen az időn rövidíthetsz, ha tényleg mindent beleadsz.

A saját vállalkozás vezetése óriási motivációt igényel. El kell döntened hogy mit csinálsz és azt csinálnod is kell.

Az online vállalkozás sokkal több időt és erőfeszítést igényel, mint egy megszokott munka. Ha nem vagy hajlandó keményen dolgozni, akkor az biztosan nem segít az üzleteden. A valóság az, hogy több kudarccal is szembe kell majd nézned. Tekints ezekre pozitívan és tanulj belőlük.

Ne feledd, hogy az online vállalkozás indítása némi befektetést igényel. Nem számít, hogy e-kereskedelem vagy affiliate marketing útvonalon indulsz el, pénzt kell befektetned. Ezért ha nincs megtakarításod és minden pénzre szükséged van most  - különösen a járvány miatt - akkor ne most indíts online üzletet. Várj, amíg ez a helyzet enyhül majd térj vissza rá újra.

Okok, amiért ÉRDEMES lenne online vállalkozást indítanod a járvány idején :

Most tiéd lehetnek az emberek. Nem nagyon hagyják el ugyanis az otthonukat és inkább online vásárolnak. Ez remek hír, főleg, ha e-kereskedelemben tevékenykednél, mert az emberek természetesen az interneten keresnek olyan termékeket, amelyeket általában boltban vásároltak volna. Valószínűleg a vásárlási szokások átalakulnak (még inkább) így ha most belevágsz, akkor hosszútávú profitra is szert tehetsz.

Online vállalkozás indítása időt vesz igénybe. Valószínű, hogy időd nem nagyon volt, amikor teljes munkaidőben dolgoztál. Most azonban már régóta otthon vagy, így felmerülhet az online vállalkozás ötlete. Az online vállalkozás természetesen segíthet a pénzügyi függetlenség elérésében is. Ha a vállalkozásod sikeres, akkor nem kell aggódnod amiatt, ha a jövőben elveszíted a munkahelyed. Magadnak fogsz dolgozni és teljes felelősséget vállalsz a jövedelmed felett. Valami hasonló pedig bármikor megismétlődhet. Lehet, hogy nem egy világjárvány, de nagyon sok olyan helyzet létezik, ami miatt elvesztheted a munkád.

Az online vállalkozás indítása jelen helyzetben segít abban, hogy olyan készségeket szerezz, amelyet a későbbiekben felhasználhatsz. Mondjuk megtanulod hogyan kell jól csinálni a keresőoptimalizálást, tartalomkészítést és hogyan kell webhelyeket felfuttatni. Ha még nem is tervezed ezt hosszútávú tevékenységednek, fejlesztheted magad.

Ha most belevágsz, akkor lehet plusz bevételed és extra jövedelmed is, amely - mint láthatod - nagyon jól jön ilyen nehéz idők esetén. A legjobb forgatókönyv pedig, ami történhet, hogy kilépsz a teljes munkaidős állásodból és csatlakozol a vállalkozók szabad életéhez.

Összességében tehát az online vállalkozások most virágoznak, nem szabad megfeledkezned arról, hogy az vállalkozás indítása bizonyos kihívásokkal jár. Ilyen helyzetben vállalkozást indítani, kockázatos lesz. Ha van tartalékod, akkor mindenképpen ugord meg ezt a kockázatot. Ha van lehetőséged befektetni, akkor a legjobb döntés, amit most megtehetsz, hogy a saját jövőd érdekében elindítsd a vállalkozásod.

komment
süti beállítások módosítása