A spiritualitásod a motorja a hosszú távú sikereknek

2020. május 12. 10:40 - Life Advisor

spirituality_article.jpgNem kell hinnünk Istenben, hogy kihasználhassuk a spiritualitás erejét. Valójában sok ember nem is hisz benne, és a hit kötelessége egy általános tévhitként terjedt el a spiritualitással kapcsolatosan. Azonban rengeteg olyan technika és tipp létezik, amelyet spirituális gyakorlatnak nevezünk és amelyekből te is rengeteget profitálhatsz. Az alábbiakban ilyeneket fogsz megismerni. Ezek mind a spiritualitás alapszintjén lévő technikák. Felhasználva őket javíthatod az életed és a körülötted lévők életét is. Légy nyitott kibővíteni és megtapasztalni a saját spiritualitásod.

1. Másokkal való együttérzés

A lelkiség az a művészet, ami megmutatja, hogyan bánsz másokkal. Sokan azt állítják, hogy ez inkább belső munka és sok gyakorlat szintén ezt támasztja alá. Az önmagaddal végzett munka célja azonban, hogy jobb kapcsolatot alakíts ki másokkal.

Az empátia olyan alapvető képesség, amely része az érzelmi intelligenciának. Ha másoknak is képesek vagyunk segíteni, azzal nemcsak az ember társainknak, hanem önmagunknak is segítünk és megkönnyítjük önmagunk számára az életünkben való előrelépést is.

Vigyáznod kell azonban, hogy az együttérzés nem abból áll, hogy sajnálod a másikat. Itt tényleg az együttérzésről beszélünk, amely azt jelenti, hogy megnézed a másik igényeit, legyen az fizikai, mentális, érzelmi vagy szellemi. Mindenki vágyik valamire, egy változásra, egy kis támogatásra még akkor is, ha jelenleg teljesen kilátástalannak vagy halottnak érzi magát.

Ha te képes vagy megállapítani valaki alapvető szükségletét, akkor képes leszel az illető nyelvén beszélni. Ezzel elengeded az egocentrikus képed és másra összpontosítasz. Ehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy kérdéseket teszel fel. Mutasd ki a kíváncsiságod és mutass valódi érdeklődést más emberek iránt.

"A nők szeretik a spiritualitást, a férfiak viszont rosszak benne."

Sokszor találkozom ilyen vagy ehhez hasonló kijelentéssel. Mindez azonban nem igaz. A spiritualitás sem életkorhoz, sem nemhez nem kapcsolódik. Nincs olyan, hogy a nők azért "jobbak" benne, mert szeretik a spiritualitást. Mindenki egyformán tudja használni és alkalmazni a saját életének jobbá tételére.

Az, hogy a férfiak "rosszak" lennének benne, általában azért merül fel az emberekben, mert úgy gondolják, hogy a férfiak nem "vevők" az ilyesmire, nem hisznek benne. Erre csak ugyanazt tudom mondani, mint bármely általam átadott és/vagy a blogon megírt tanácsomra. Nem kell hinni benne, meg kell tapasztalni.

Balázzsal 2 hónapja kezdtünk el együtt dolgozni. Az első beszélgetésünk alatt tudtam, hogy tényleg elhivatott, hogy változtasson az életén, érdekelte az önfejlesztés, olvasgatott is már rengeteget a témában, de nem igazán hitte el, hogy ezek a dolgok az ő életében is működhetnek. Viszont, ha már belevágtunk a közös munkába és coachingba, akkor bizony neki is voltak feladatai, amiket meg kellett csinálnia. Tudtam, hogyha azt mondom neki, hogy a technika vagy feladat, amit csinálnia kell közel áll a spiritualitáshoz, nem fogja megcsinálni, vagy legalábbis nem ad bele 100%-kot, ezért próbáltam más megközelítést alkalmazni és szó sem esett arról, hogy spirituális gyakorlatot végez, amivel a negatív gondolataitól és a volt barátnőjétől lévő hiedelmeket takarítja épp az életéből. Azonban a gyakorlat elvégzése után 1,5 héttel kapott egy olyan munkalehetőséget, amelyről ő maga már el is feledkezett, hiszen már több, mint fél éve jelentkezett. Először úgy gondolta, hogy nem fogadja el, hiszen emlékezett, hogy mekkora fizetést ígértek neki. Az interjú során azonban közölték vele, hogy a fél év alatt - amíg várt - sok minden történt az érintett cégnél emiatt már az akkoriban felkínált fizetés 3-szorosát ajánlották Balázsnak (magyarországi cég!), amennyiben elfogadja a lehetőséget.

"Ha nem jártam volna hozzád coachingra, tuti nemet mondok. Nem azért mert hülye vagyok, hanem mert úgy éreztem volna, hogy ez nem nekem való és nem fogok tudni mit kezdeni a pénzzel, ráadásul a magánéletemet is szétzilálja." - mondta Balázs. Ezután már leleplezhettem neki egy-két további spirituális gyakorlatot is. :)

2. Éberség és öntudatosság

Az éberség egyre inkább a szellemiség területén vált túlzottan beskatulyázottá. Sok szempontból tehát elvesztette a valódi jelentőségét. Az éberség a meditáció egyik formája, másrészt pedig a tudatos életmód része.

Megfelelő alkalmazás esetén az éberség nagyszerű eszköze lehet annak, hogy diagnosztizáljuk és megjavítsuk az életünket. Ha képes vagy megnevezni a valódi problémát, akkor képes leszel dolgozni a megoldáson.

A tudatos életmód pedig azt jelenti, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért. Ha az éberség és az öntudatosság állapotából cselekszel, akkor jobb döntéseket hozhatsz. Látni fogod az egyes döntéseid okát és képes leszel elengedi az impulzív és érzelmi töltöttséggel meghozott döntések szükségességét. Ehelyett racionális és logikus gondolataid lesznek.

3. Elképzelés, teremtés

A vonzás törvényét évek óta népszerűsítik a siker és bőség létrehozásának érdekében. A vonzás törvényét egyébként anélkül is megtapasztalhattad már, hogy akár csak egy könyvet olvastál volna a témában.

Ez a technika a vizualizáción alapul. Ha valaha azon kapod magad, hogy a jövőbeli sikereidet vizualizálod és képzeled el, ne hagyd abba!

Ezzel ugyanis kivetíted azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, hogy a világ visszatükrözzön az életedbe. Tudom, ez hihetetlennek hangzik, de garantálom, hogy működik, ahogy azt szinten minden sikeres embernél láthatod.

Csukd be a szemed, teremts csendet magad körül és lásd magad előtt a vágyott jövőt. Légy te az életed filmjének rendezője. Ezzel megerősíted a hited és beprogramozod a tudatalattidat a sikerre. A legjobb, ha a vizualizáció során érzelmeket és érzéseket is betudsz vinni. Itt arra gondolok, hogy ha mondjuk az álmod egy teljesen új ház, akkor a vizualizáció során képzeld el azt is, hogy hogyan érzed magad, amikor belépsz ebbe a házba, amikor az új házadban az első családi vacsorát adod, amikor a kanapédon pihensz, vagy amikor a saját medencédbe mártózol meg.

komment
süti beállítások módosítása