5 tévhit a szerelemről! Te melyiket hallottad már?

2020. május 04. 15:59 - Life Advisor

tevhit_szerelem.jpgMindenki azt gondolja, hogy tudja, mi is a szerelem, de amikor tényleg szerelmesek vagyunk, kapcsolatban élünk, a tudásunk hiányosságai komollyá válhatnak. Íme 5 gyakori tévhit a szerelemről.

1. A szerelem mindig 50-50%-os partnerségen alapul

Sokan két irányú utcának tekintik a szerelmet. Úgy gondolják, hogy annyit kapnak, amennyit adnak. Igaz, hogy a szerelemben megnövekszik a szeretetünk a másik iránt, de ezt minden érzésre és gesztusra értelmezve irreális elvárás. Sőt, ami még rosszabb, ha elkezdünk pontozni és megállapítjuk, hogy valaki túl sokat vagy túl keveset tesz a kapcsolatban.

A valóságban a szerelem inkább egy gyertyához hasonlít. Mindegyik gyertya megvilágítja a többit. Néhány gyertya nagy, némelyik kicsi. Az egyik ember 80%-ka halványabban világíthat, mint valaki más 20%-ka. Próbálj meg 60,70 vagy akár 100%-kot adni minden olyan kapcsolatban, amiben részt veszel.

2. Valakit szeretni azt jelenti, hogy soha nem engedjük el

Mindannyian áldozatokat hozunk a szeretteink számára, de az már túlzás, ha csak a párunk miatt változtatjuk meg a terveinket és megengedjük magunknak, hogy önpusztító viselkedésben szenvedjünk, amely senkinek nem lesz jó.

Áldozatot azért kell hoznunk, hogy valami jobb történjen. Mint a sakkban, amikor beáldozzuk a gyalogot azért, hogy a királynő tovább léphessen.

Soha nem kell abbahagynod a törődést a másik iránt. De néha a saját biztonságod és jóléted érdekében, pozitív perspektívát és környezet kell létrehoznod, amely mindenki számára lehetővé teszi a növekedést.

3. A szerelem gyógyítja a magányt

Senki nem szereti egyedül érezni magát. Az elszigetelődés érzése bomlasztóvá válhat és ez a kétségbeesés gödörbe vezethet minket. Ha pedig ilyen gödörben érzed magad, könnyen úgy érezheted, hogy valaki - bárki - aki törődne veled, a dolgok javulásnak indulnak.

Szerencsére van remény. A szakadék gyakran belülről tölthető meg - nem szeretettel, hanem más emberek szeretetével. Nyújtsd ki a kezed, legyél őszinte, oszd meg az érzéseid és fejezd ki az őszinte vágyad mások jóléte érdekében. Lehet, hogy meglepődsz majd, mi történik ezután.

4. Az igazi szerelem nem ismer határokat

Valakinek a szeretése nem azt jelenti, hogy megadunk neki mindent, amit akar. Ennek ellenére gyakran halljuk, hogy "Ha igazán szeretnél, megtennéd, amit kérek.". Az igazi életet megváltoztató szeretet viszont az, ha hajlandó vagy és tudsz is nemet mondani egy kapcsolatban.

5. A szerelem vak

A szerelem nem úgy működik, hogy nem vesszük észre a problémákat. Arról van inkább szó, hogy észrevesszük a problémákat, megértjük és megoldjuk őket. Arról szól inkább, hogy látjuk a másikat, látjuk, hogy ki ő és ki lehet. Fel kell ismerned a hiányosságokat és úgy kell döntened, hogy nem aggódsz miattuk.

Ha tehát problémák merülnek fel, ne dugd homokba a fejed. Legyen bátorságod kimondani, hogy "Ez szar, de megoldjuk!" Próbáld meg tényleg társként és partnerként tekinteni a párodra mialatt a megoldást keresitek és ne úgy tekints rá, mint a probléma forrása. A szerelem nem vak. A szerelem lát és biztonságban érezzük magunkat, ha látunk.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása