4 tipp a legfélelmetesebb kihívások megoldásához

2020. április 20. 09:28 - Life Advisor

challenges_life.jpgAz óriási szenvedély akkor lobban lángra igazán, amikor az a bizonyos nagyszerű ötlet az agyadban megjelenik. Lehet, hogy üzleti vállalkozást indítasz vagy új szintre emeled a meglévő üzleted. A kihívás izgalommal teli tűzzel jár, mosolyogsz, de hirtelen történik valami. A szorongás és a kétségek a mélybe rántják a szenvedélyed. Kezded homályosan látni az ötleted és nem tudod, hogyan fogj bele. A kezdeti bátorság hirtelen eltűnik és a helyét átveszi a kétségbeesés. A jó hír, hogy nem kell arra várnod, hogy a csillagok állása megfelelő legyen az induláshoz. Íme 4 tipp, amivel megvalósíthatod az ötleteid.

1. Tanulj másoktól

Ijesztő lehet a lehetetlen kihívás elfogadása, mert úgy érezheted, hogy nincs meg a terved a sikerhez. Ez egy gyilkos gondolat, de nem kell minden alkalommal feltalálnod a spanyol viaszt. Keress valakit, aki hihetetlen sikert ért már el, ha az esélyek nem is ezt mutatták régebben.

Egy kis kutatással találni fogsz ilyen ember. A tény, hogy az illető látszólag legyőzhetetlen akadályokon ment keresztül, motiválhat téged. Nem kell őt pontosan másolnod, csak próbáld meg az ő tetteit a te saját helyzetedre átforgatni és nézd meg, hogy te mit és hogyan tudnál hasznosítani.

Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy mit csinálj, ha te "úttörő" vagy, mint Elon Musk? Honnan fogsz olyan embert találni, aki már sikeres ezen a területen, ha te lennél az első? Nos, a jó hír, hogy olyan emberektől is tanulhatsz, akik teljesen más területen sikeresek és más területen jutottak el a hírnévhez. Tanuld meg a leckéket és adaptáld a saját helyzetedhez és folytasd, amibe belevágtál.

2. Légy nyitott a változásra

Rendkívül keményen fogsz dolgozni, de akkor egy váratlan esemény megzavar mindent. Sebészi pontossággal követed a terved, azonban ez nem mindig fog úgy alakulni, amire számítottál. Számos fordulat lesz az út mentén, amelyek alapján úgy tűnhet, hogy ez nem a helyes irány.

Mindig szem előtt tartjuk, hogyan szeretnénk, hogy a dolgok alakuljanak, de a valóságban ez nem mindig működik. Könnyű csalódni, mert túl szorosan ragaszkodunk az elvárásainkhoz. Ehelyett békélj meg a helyzettel, hogy nem minden célodhoz vezet akadály nélküli, nyíl egyenes út.

Nem az a kérdés, hogy lesz-e akadály, hanem, hogy mikor fogsz vele szembesülni. Amikor az akadály pedig felüti a fejét, akkor emlékezz, hogy ez teljesen normális.

3. Tanuld meg, amit nem tudsz

Tegyük fel, hogy vállalkozást akarsz indítani. Az első dolog, amit meg kell értened, hogy mindig minden változik. Legyen az a piac, a versenytársak, az iparágad vagy akár te magad. Előfordulhat, hogy valami nem működik, de ez nem azt jelenti, hogy mindez újra meg fog történni. A következő alkalommal lehet, hogy teljesen új módon kell próbálkoznod.

Légy nyitott és kíváncsi. A céljaid felé vezető út bizonyos pontján meg kell kérdezned magadtól, hogy melyek azok a régi tanulságok, amelyeket ki kell dobnod és mit kell újból megtanulnod. El kell engedned azokat a dolgokat, amelyeket igaznak gondoltál, de nem voltak azok. Ez a legnehezebb.

Az igazi kérdés : tudod, hogy mit nem tudsz?

4. Pihenj

Az állandó nyomás lesz az életed fő alkotóeleme. A hosszú időbe telik a siker elérése. Sok ember életében fennáll a veszélye annak, hogy elhittük a mítoszt, miszerint ha nem alszunk, nem pihenünk csak dolgozunk és dolgozunk, akkor a siker hamarabb kopogtat az ajtónkon.

Ez téves elképzelés. Meg kell tanulnod pihenni és feltöltődni, mert ettől függ az életed és a vállalkozásod is. Ne menj el addig, hogy a kiégést keljen megtapasztalnod. A siker elérése hosszú folyamat, tarts szüneteket és töltsd fel az energiakészleted.

Készen állsz?

Összefoglalva a kihívások megoldása sokszor lehetetlennek tűnik, mert kételkedsz a saját képességeidben. De nem vagy egyedül. Mindenki, aki ma már sikeres, valamikor ugyanígy érzett az út során. A nyomás jelentős részét felszámolhatod, ha békével vagy önmagaddal. A gondolatodban lévő negatív hangokat a fent említett technikák segítségével le lehet nyugtatni. Szóval láss neki!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása