Nem fejlődik a vállalkozásod? A párkapcsolatod rendben van?

2020. április 05. 11:07 - Life Advisor

build_an_empire_love.jpgSzerelem. Gyönyörű érzés, ha valakivel megtapasztalod. Úgy érezheted mintha oxigén nélkül megtudnád mászni a Mount Everestet. Amikor a szerelmi kapcsolatod nehéz időkön megy keresztül, valami más történik. Vitatkoztok, figyelmin kívül hagyjátok egymást vagy, ami még rosszabb, úgy érzed, mintha az életedben minden más parkolópályára kerülne. Ahelyett, hogy a személyes céljaidon és üzleti feladataidon dolgoznál csak arra vágysz, hogy a vehess egy jó meleg fürdőt és megnézd a kedvenc sorozatod a Netflixen. Jogosan merül fel benned a gondolat, hogy mindez még a vállalkozásodra is hatással lesz. Az érzések, a harcok, érzelmek és az élet érdekes pillanatai jönnek, mennek. A szerelmed kiválasztása azonban abszolút mutatója annak, hogy mennyire leszel sikeres. Ha tehát úgy érzed, hogy a vállalkozásod nem fejlődik, itt az ideje, hogy megvizsgáld a párkapcsolatod. Nagyon őszintének kell lenned magaddal. Segít téged ez a kapcsolat vagy inkább fájdalmat okoz?

Sokféle kapcsolat létezik a vállalkozói életben. Üzleti partnerségek, barátságok, szerelmek, követők, mentorok és a lista tovább folytatódhat. A szerelmi kapcsolatod az, amely leginkább hatással van rád. Ez befolyásolhatja ugyanis a napi döntéseid. Az egészséges kapcsolat támogat téged és megjutalmaz mindenért, amit elérsz.

Ez egyfajta magasabb szintű sikert eredményez, amikor a vállalkozásod építéséről van szó. Ilyenkor a partnered megérti, hogy mi és miért történik úgy, ahogyan. Ezzel a megértéssel és átlátással elszámoltathatóvá tehet téged. A partnered is elkötelezett a növekedésed mellett, támogatja a növekedésed és elkötelezett amellett is, hogy együtt, közösen fejlődjetek, növekedjetek.

Egészséges kapcsolat esetén két teljes emberről van szó, akik összejönnek és vállalják, hogy támogatják egymást, amikor olyan munkát végeznek, amellyel az a céljuk, hogy az élet minden területén önmaguk legjobb verziójává váljanak. Együtt vannak és közös birodalmat építenek a magán- és üzleti életben is.

Ez akkor is működik, ha a párod nem vállalkozó. Ettől függetlenül láthatja, amit te felépítesz, megértheti, hogy mit jelent számodra ez a vállalkozás. Megtalálhatja a módját, hogy hogyan támogasson téged. Kérdeznek és őszinte tanácsokat adnak.

Mindezek ellentéte az egészségtelen kapcsolat. A párok ilyenkor teljes mértékben egymástól függenek és olyasvalamit keresnek a másikban, amit önmagukban nem találnak meg.

Az ilyen típusú partner közömbös lehet, irigy és szabotáló magatartást tanúsíthat. Kifelé és hangosan reagálnak mindenre. Hajlamosak nem szeretni vagy egyenesen utálni a vállalkozásod, mert nem érzik, hogy ők lennének a te életed középpontjában. Figyelem iránti igényük óriási és nem érdekli őket, ha ezzel a te sikereidet akadályozzák.

A vállalkozás felépítése sok időt és energiát igényel. Építkezni pedig elég nehéz, ha folyamatosan úgy érzed, mintha a kezed a hátad mögé lenne kötve. Egy egészségtelen kapcsolat mindkét kezed hátraköti.

Válaszd önmagad

Csak te tudod megmondani, hogy a fentiek közül te milyen kapcsolatban élsz. Őszinteséggel és a legmegfelelőbb döntés meghozatalával sikerülhet elérni az magánéleti és üzleti céljaidat is. Te vagy, akinek először önmagát kell megtalálni és önmagát kell választani.

Lehet, hogy csak pár apróságot kellene kijavítanotok. Egy egészséges kapcsolat esetén erről képesek lesztek beszélni. A kommunikáció sokszor megoldja a problémákat és képes behatárolni és megoldani a fő problémát.  Emberek vagyunk, hajlamosak vagyunk bolhából elefántot csinálni. Kommunikáljatok és próbáljátok meg a másik szemszögéből is nézni az eseményeket.

Ha éppen arra van szükség, hogy a partnered lássa, miért is dolgozol annyit a vállalkozásodban, akkor segíts neki bemutatni a teendőid. Lehet, hogy megfog lepődni, ezzel együtt azonban tisztábban is fogja látni a helyzetet. Így a nézeteltéréseket és a kérdőjeleket is tisztázni tudjátok.

Amennyiben egészségtelen kapcsolatban élsz, akkor esélytelen, hogy őszintén azt mondhasd : "Boldog vagyok." Lehet, hogy ideje elengedni és lezárni ezt a kapcsolatot. Ezt csak te tudod. Ez nehéz döntés, de megszabadíthat egy jelentős akadálytól, amely útjában volt annak, hogy igazán megélhesd az életed.

Ilyen típusú döntést csak akkor tudunk meghozni, ha ismerjük magunkat és használjuk az öntudatosságunkat. Az életünk legfontosabb kapcsolata az önmagunkkal lévő kapcsolat. Ha megvan bennünk az önszeretet és jóban vagyunk önmagunkkal, akkor mindez remek alapot teremthet a kapcsolatainknak.

Amikor szereted önmagad, akkor elutasítasz mindent, ami nem segít téged a céljaid elérésében. Az üzleti életben alkalmazott egyik legjobb stratégia a szerelmi kapcsolatod letisztázása. Vállalkozóként nem kell mindenáron vállalkozóval randiznod vagy megházasodnod, de olyan embert kell választanod, aki mindig ott lesz mögötted és akivel oda-vissza támogathatjátok egymást és építhetitek a közös birodalmatokat.

Ha megállt a vállalkozásod növekedése, akkor vizsgáld meg a párkapcsolati területét az életednek. Szeresd és tiszteld magad. Csak egy életed van és egyetlen esély, hogy élj. Ennek az egyik legjobb módja, hogy olyan dolgokat csinálsz, amelyek folyamatosan fejlesztenek téged.

Képes leszel felépíteni egy olyan vállalkozást amely szabadságot és pénzügyi biztonságot nyújt neked. De olyas valaki mellé, aki megérdemli, megérti és aki tényleg téged akar.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása