Ezek alapján keresnek kapcsolatot a sikeres emberek

2020. február 01. 15:46 - Life Advisor

friends_success.jpgÉletkörülményeinket nagy részben meghatározzák azok az emberek, akikkel körülvesszük magunkat. Ha megnézzük a sikeres embereket, akkor láthatjuk, hogy a gazdag és sikeres emberek - a hétköznapi emberekkel ellentétben - nem létesítenek tudattalan kapcsolatokat. A sikeres emberek már jóval a meggazdagodásuk előtt szándékosan és tudatosan építettek kapcsolatokat. Különös figyelmet fordítottak arra, hogy olyan emberekhez kerüljenek közel, akikre felnéznek : más gazdagok és más sikeres emberek.

A legtöbb ember öntudatlanul választja meg társadalmi kapcsolatait. Az átlagos emberek így választanak barátokat, főnököt, házastársat és más fontos embereket. Egyszerűen csak megbizonyosodnak arról, hogy kényelmesen érzik-e magukat velük, ha pedig igen, akkor megtartják ezeket a kapcsolatokat. Társadalmi kapcsolataik mindegyike tehát hasonló szokásokkal és gondolkodásmóddal rendelkezik. Körülveszik magukat hasonló emberekkel és úgy viselkednek, mint egy csorda. Ahogy az említettem, ez a legtöbb embernél tudattalanul történik.

A tudattalan és vakon kiépített kapcsolatok létesítésének nincs észszerű oka. Tudatosan választhatsz ugyanis olyan kapcsolatokat, amelyek az életed új szintjére emelnek téged.

<<< Miért kell megszabadulnod a mérgező barátoktól? >>>

Dönthetsz úgy, hogy gazdag leszel és eszerint választod meg, hogy kikkel veszed körbe magad. Ahhoz azonban, hogy megtudd, kik számodra a megfelelő emberek, tudnod kell, hogy mit keresel. Azok az emberek, akik segíthetnek jótékony kapcsolatokat kiépíteni rendelkeznek ezzel (akár többel is) a tulajdonságokkal :

  • Pozitív hozzáállás
  • Szavahihetőség
  • Bátorító hozzáállás
  • Hűség
  • Stabil pénzügyi helyzet
  • Felelősség vállalás
  • Erős akarat és fegyelem
  • Szenvedély és lelkesedés
  • Hála

Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyekre figyelni kell. De mi a helyzet azokkal a jellemvonásokkal, amelyeket kerülni kell a társadalmi kapcsolatainkban?

Azok az emberek, akik hajlamosak toxikus kapcsolatokat építeni, általában a fentiekkel ellenkező tulajdonságokkal rendelkeznek. Például rossz szokások, negatív hozzáállás, áldozati szerep, mások hibáztatása stb.

Amikor megismered eme két különféle csoport jellemzőit, a szemed is kifog nyílni. Megfogod látni az előnyeit annak, hogy miért is olyan fontos a megfelelő emberi kapcsolatok kiépítése. Tudni fogod kit kell elkerülnöd és kit szabad megtartanod.

A kapcsolatok befolyásolhatják a szokásainkat, a hozzáállásunkat és a lelkesedésünket is. Zárt ajtók nyílhatnak ki előtted és rájössz, hogyha több időt töltesz megfelelő emberekkel, akkor az életkörülményeid is javulni fognak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása