Hogyan fordíts bármely negatív helyzetet pozitívvá?

2019. december 28. 08:00 - Life Advisor

balance_positivity.jpgA negatív érzelmek az egyik legnagyobb ellensége minden embernek. Ha nem lennének negatív érzelmeink, akkor csodálatos lenne az életünk, csakúgy, mint a kapcsolataink, egészségünk és minden más. Rengeteg időt töltöttem a pozitív és negatív gondolatok tanulmányozásával és ma néhány olyan működő stratégiát szeretnék veled megosztani, amely segít a negatív helyzeteket pozitívvá formálni.

 

Honnan származnak a negatív érzelmek?

Az életünk nagy feladata a negatív érzelmek kiküszöbölése. Ennek megoldásához azonban meg kell válaszolnunk a következő kérdést :

Honnan származnak a negatív érzelmeink?

Szinte minden negatív érzelem attól függ, hogy valakit vagy valamit más hibáztatunk az életünkben bekövetkezett negatív helyzetért. Ez a probléma, hiszen az emberek akkor is megtartják maguknak a negatív érzelmeket, ha nem tudnak változtatni az eredményen és továbbra is mérgesek, dühösek, depressziósak lesznek miatta.

A negatív érzelmek kiküszöbölésének kulcsa

A negatív érzelmek kiküszöbölésének kulcsa a következő :

Vállald a felelősséget önmagadért, az érzéseidért és a kialakult helyzetért!

Nem vállalhatsz felelősséget az életedért, a helyzetért és a reakcióidért miközben negatív gondolataid és érzelmeid vannak. Ez nem működik. Az elméd egyszerre csak egy gondolatra összpontosíthat és ez a gondolat vagy negatív vagy pozitív.

Tehát bármikor amikor negatív szituációban vagy, ismételd el magadnak újra és újra :

"Én vagyok a felelős!"

Az ilyen kifejezéseket pozitív megerősítéseknek nevezzük. Ezek az egyik leghatékonyabb eszközök arra, hogy a gondolatainkat átprogramozzuk. (Ilyen megerősítéseket tanulsz egyébként az ingyenes Siker vekker tréning alatt>>>)

Bizonyára most azt gondolod, hogy hogyan tudsz felelősséget vállalni olyan helyzetért, amelyben más emberek és az ő cselekedeteik is érintettek. Hogy vállalnék felelősséget azért, amit valaki más tett meg?

Íme a válasz :

Minden helyzetben, függetlenül attól, hogy közvetlenül vagy közvetetten érintett vagy-e, igenis (legalább részben) felelős vagy azért, ami történt.

Bekerültél a helyzetbe, benne maradtál a helyzetben, mondtál bizonyos dolgokat ebben a helyzetben stb. tehát nem vagy teljesen ártatlan. Valami közöd 100000000%, hogy volt hozzá.

Ha továbbra is azt gondolod, hogy mindez kizárt, akkor jöjjön egy másik példa :

Tegyük fel, hogy semmi közöd nincs a negatív helyzethez, talán nem is vettél részt benne. Ennek ellenére továbbra is felelős vagy azért, ahogyan erre reagálsz.

Ez az úgynevezett "válaszképesség" az a képesség, hogy pozitívan reagálj. És ismétlem, ha pozitívan reagálsz, akkor megismétled magadnak : "Én vagyok a felelős!"

Bármely helyzetben használhatod ezt a technikát függetlenül attól, hogy pozitív maradsz-e miközben megtanulsz könyvet írni, vagy eladni valamit stb. Ha a válaszra összpontosítasz és megerősíted az állításod, akkor pozitív gondolatokat juttatsz az elmédbe, amely motivál, magabiztossá és boldoggá tesz téged.

Mindent irányítani és ellenőrizni tudsz

Az igazság az, hogy senki nem tehet téged negatívvá, csak te önmagad. Ha olyan dolgokra gondolsz, amely boldogtalanságot vagy düht okoznak, negatívnak fogod érezni magad.

Ha olyan dolgokra gondolsz, amelyek boldoggá tesznek, motiválnak, pozitív érzelemmel leszel feltöltve. Amikor megtanulod, hogyan kell kiaknázni a pozitív gondolkodás erejét, bármilyen helyzetben képes leszel irányítani az érzelmeid.

A legfontosabb dolog, amelyet tanulj meg és emlékezz rá : mindet irányítani és ellenőrizni tudsz. A saját érzéseid, a bármely helyzetre való reakciód és a bármely percben előbukkanó gondolatod.

Gyakorold a pozitív válaszadási képességet, vállald a felelősséget a negatív helyzetekben betöltött szerepedést és engedd el az életedből a negatív érzéseket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása